ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πορτογαλία - Ουρουγουάη: Ο Φερνάντες πήρε εκδίκηση στέλνοντας την Πορτογαλία στην επόμενη φάση (2-0)



Με πρωταγωνιστή τον Μπρούνο Φερνάντες, πετυχαίνοντας 2 γκολ(56', 90+1') και φτάνοντας σε αρκετές περιπτώσεις κοντά και στο χατ τρικ, η Πορτογαλία πήρε την εκδίκηση της για τον αποκλεισμό της στο Μουντιάλ της Ρωσίας του 2018 από την Ουρουγουάη με 2-1 και την άφησε στον πάτο της βαθμολογίας του ομίλου, όπου θα παλέψει την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Γκάνα για την νίκη, ενώ ταυτόχρονα θα περιμένει και ήττα της Νότιας Κορέας, για να ελπίζει σε πρόκριση. Μόνη πρώτη με 2/2 η Πορτογαλία έχει ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση και θα πάει στον αγώνα απέναντι στους Κορεάτες για το 3/3, έχοντας την δυνατότητα να διαμορφώσει και της βαθμολογία του ομίλου ανάλογα το αποτέλεσμα της.



 Α' ημίχρονο

Δυνατό ξεκίνημα για την Πορτογαλία, έχοντας την δυνατότητα να βρεθεί σε θέση βολής στο 8ο και 10ο λεπτό, αλλά τα σουτ των Καρβάλιο και Φερνάντες να περνάνε αρκετά εκτός, χωρίς να απειλήσουν. Η Ουρουγουάη απάντησε άμεσα με τον Χιμένες και την κεφαλιά του να φεύγει πάνω από τα δοκάρια. Στα πρώτα 30 λεπτά του παιχνιδιού κυρίαρχα ήταν η δύναμη και οι σκληρές μονομαχίες στο κέντρο του γηπέδου, χωρίς να υπάρχει κάποια μεγάλη ευκαιρία. 

Η πρώτη τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ ήρθε για την Ουρουγουάη στο 36' όταν ο Μπεντακούρ πήρε την μπάλα από το σημείο του κέντρου και με μια έξοχη ατομική προσπάθεια, έκανε την κούρσα μέχρι την περιοχή της Πορτογαλίας, πέρασε τα δύο στόπερ της και βρέθηκε απέναντι στον Ντιόγκο Κόστα κάνοντας το σουτ, αλλά με τον τερματοφύλακα της Πορτογαλίας να αποκρούει αρχικά με τα πόδια και μετά να μπλοκάρει με τα χέρια. Το πρώτο μέρος τελείωσε χωρίς κάποιο γκολ και με ελάχιστο θέαμα, αλλά τις δύο ομάδες να ανεβάζουν ρυθμούς όσο περνάει ο χρόνος.

Β' ημίχρονο

Πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη για την Πορτογαλία, με τον Φέλιξ να σουτάρει εντός περιοχής μετά από πάσα του Μπερνάρντο και τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Και η  Πορτογαλία ανοίγει το σκορ στην δεύτερη της ευκαιρία μετά την διακοπή, με τον Μπρούνο Φερνάντες να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πηγαίνει προς την πορεία της μπάλας χωρίς να την ακουμπήσει, με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία της εστίας των Ουρουγουανών γράφοντας το 1-0.

Μετά το γκολ ο ρυθμός του ματς έχει ανέβει αρκετά με την Ουρουγουάη να γίνεται πιο επιθετική και τη Πορτογαλία να βρίσκει περισσότερους χώρους. Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Ουρουγουάη για να ισοφαρίσει, με τον Μάξι Γκόμεζ να επιχειρεί ένα όμορφο σουτ στο όριο της περιοχής μετά από πάσα του Πελίστρι, αλλά το δοκάρι να του στερεί την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για την Ουρουγουάη να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης όταν μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα περνάει από πολλά σώματα και φτάνει στο Σουάρες αλλά αυτόν από πολύ κοντά να τη στέλνει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Με την Ουρουγουάη να χάνει τις ευκαιρίες αλλά την Πορτογαλία να κρατάει το ρυθμό και την κατοχή της μπάλας, φτάσαμε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι μετά και την βοήθεια του VAR, έπειτα από χέρι του Χιμένες στην προσπάθεια του Μπρούνο Φερνάντες να τον περάσει. Ο άσος της Μάντσεστερ ανέλαβε την εκτέλεση, ευστοχώντας και κάνοντας το 2-0, στέλνοντας την Πορτογαλία στην κορυφή του ομίλου και την επόμενη φάση. Μάλιστα ο Φερνάντες είχε την ευκαιρία του σε δύο περιπτώσεις για να φτάσει στο χατ τρικ στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τον Ροτσέτ όμως να του λέει όχι σε ισάριθμες περιπτώσεις και το 2-0 να είναι το τελικό σκορ.

Οι ενδεκάδες

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Μέντες, Νέβες, Καρβάλιο, Μπερνάρντο Σίλβα, Φερνάντες, Φέλιξ, Ρονάλντο

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροτσέτ, Χιμένες, Γκοντίν, Κοάτες, Βαρέλα, Ολιβέρα, Μπεντανκούρ, Βαλβέρδε, Βεσίνο, Νούνιες, Καβάνι


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code