ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τυνησία - Γαλλία 1-0 : Ιστορική νίκη αλλά αποκλεισμός


Η Τυνησία επικράτησε της Γαλλίας με 1-0, παίρνοντας ένα σπουδαίο τρίποντο, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. 

Οι Αφρικανοί πήραν μια μεγάλη νίκη γοήτρου, όμως αυτή δεν ήταν αρκετή για να τους στείλει στην επόμενη φάση. Αυτό γιατί στο άλλο ματς του ομίλου, η Αυστραλία κέρδισε την Δανία, εξασφαλίζοντας την πρόκριση μαζί με τους τρικολόρ. 

Πολύ καλό ματς από την Τυνησία, η οποία έβαλε γκολάρα με τον φοβερό Καζρί, είχε τα ηνία του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του, όμως η Δανία δεν τους έκανε το χατήρι να κόψει βαθμούς από την Αυστραλία , φεύγοντας από το Μουντιάλ με ψηλά το κεφάλι. 

Το παιχνίδι 

Τα πρώτα λεπτά κύλησαν με την Τυνησία να έχει ξεκινήσει πιο δυνατά, έχοντας την κατοχή της μπάλας και την πρώτοβουλία των κινήσεων. Η πρώτη καλή ευκαιρία όμως, ήταν για την Γαλλία στο 25ο λεπτό : Μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Φοφανά τροφοδότησε τον Κομάν, ο οποίος από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα με σούτ, λίγο άουτ.

Λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, στο 43ο λεπτό, η κάθε ομάδα είχε από μία ευκαιρία : Αρχικά ο Φοφανά για την Γαλλία κινήθηκε πολύ όμορφα κοντά στην περιοχή των Τυνήσιων, όμως το σούτ που επιχείρησε από καλή θέση, δεν βρήκε στόχο. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Καζρί επιχείρησε ένα καλό μακρινό σούτ, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των τρικολόρ. 

Στο 51ο λεπτό η Τυνησία απείλησε ξανά. Ο Λαιντουνί έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Μανταντά, όμως το σούτ που επιχείρησε, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Γαλλίας.

Πέντε λεπτά αργότερα η Τυνησία τελικά κατάφερε να ανοίξει το σκόρ! Μετά από μια εκπληκτική ατομική προσπάθεια, ο Καζρί πέρασε 3 παίχτες (!) και έστειλε με σούτ την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0.

Ευκαιρία για την Γαλλία στο 79'.Ο Ντεμπελέ κινήθηκε όμορφα από δεξιά, κάνοντας μία επικίνδυνη σεντρα-σούτ και αναγκάζοντας τον Ντάμεν να πέσει για να μπλοκάρει με δυσκολία την μπάλα. Στο 85ο λεπτό, ο Ντεμπελέ σέντραρε από δεξιά, βρίσκοντας τον αφύλακτο Ραμπιό στην περιοχή των Τυνήσιων, το σούτ του οποίου όμως, πέρασε αρκετά μέτρα άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία για τους Γάλλους στο 89ο λεπτό. Εμπαπέ και Ντεμπελέ έκρυψαν την μπάλα, ο δεύτερος έστρωσε στον Μουανί, του οποίου το σουτ πέρασε ελάχιστα έξω, από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ντάμεν. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code