ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΟΥΑΛΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ 0-3: Με άνεση στους 16 τα "Λιοντάρια"


Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην φάση των ομίλων του Μουντιάλ η Αγγλία, νικώντας με 3-0 την Ουαλία στο ντέρμπι της Μ. Βρετανίας.

Το παιχνίδι ήταν κρίσιμο και για τις δυο ομάδες, καθώς πριν από την έναρξη της 3ης αγωνιστικής του δευτέρου ομίλου, τρεις ομάδες διεκδικούσαν τα δυο εισιτήρια για την επόμενη φάση. Το ξεκίνημα του ματς βρήκε την Αγγλία να έχει τον ρόλο του οργανωτή, χωρίς ωστόσο η ομάδα του Σάουθγκεϊτ να δημιουργεί ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ. Από την άλλη πλευρά, η Ουαλία περιορίστηκε από την αρχή σε έναν περισσότερο παθητικό ρόλο - παρά το γεγονός πως "καιγόταν" περισσότερο για τους τρεις βαθμούς της νίκης. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, τα "τρία Λιοντάρια" ευτύχησαν να πετύχουν δυο γκολ νωρίς, γεγονός που άλλαξε οριστικά την έκβαση του αγώνα. Αρχικά ο Ράσφορντ "άνοιξε" το σκορ στο 50΄ με υπέροχη εκτέλεση φάουλ, και δυο λεπτά αργότερα ήρθε ο Φόντεν να διπλασιάσει τα τέρματα των Άγγλων. Με το σκορ πλέον στο 2-0, η Ουαλία δεν είχε ουσιαστικές ελπίδες για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, και να περάσει στην επόμενη φάση. 

Η συνέχεια ήταν κυρίως διαδικαστικού χαρακτήρα, και έτσι οι Άγγλοι είχαν την ευκαιρία να ξεκουράσουν κάποιους από τους βασικούς τους παίχτες ενόψει και της δύσκολης συνέχειας. Παράλληλα, στο 68ο λεπτό ο Ράσφορντ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έγραψε το τελικό 3-0 για την ομάδα του Σάουθγκεϊτ - δίνοντας έτσι διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του. 

Έτσι λοιπόν η Αγγλία κέρδισε με αυτόν τον τρόπο το εισιτήριο της για την φάση των "16", εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Σενεγάλη για μια θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να είναι άκρως συναρπαστικό. Σε ό,τι αφορά την Ουαλία, είναι αλήθεια πως στην επιστροφή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν ήταν και ιδιαίτερη επιτυχημένη, καθώς αποχαιρετά την διοργάνωση με μόλις 1 βαθμό ύστερα από τρεις αναμετρήσεις. 

ΟΥΑΛΙΑ: Γουόρντ, Γουίλιαμς (36΄ Ρόμπερτς), Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις (59΄ Μορέλ), Αμπάντου, Άλεν (81΄ Κόλγουιλ), Μπέιλ (46΄ Τζόνσον), Ράμσεϊ, Τζέιμς (77΄ Γουίλσον), Μουρ

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Γουόκερ (58΄ Αλεξάντερ - Άρνολντ), Σο (65΄ Τρίπιερ), Χέντερσον, Ράις (58΄ Φίλιπς), Μπέλιγχαμ, Φόντεν, Κέιν (58΄ Γουίλσον), Ράσφορντ (75΄ Γκρίλις)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code