ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 0-0 : ''Μοιραίος'' Λιβάι , ''σπουδαίος'' Πασχαλάκης , κάναν δώρο στον Παναθηναϊκό



Σε ένα πολύ όμορφο ντέρμπι , Ολυμπιακός και ΑΕΚ μείνανε στο 0-0 , με την Ένωση να χάνει πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος . Ισορρόπησαν στο δεύτερο οι ''Ερυθρόλευκοι'' , αλλά και πάλι το αποτέλεσμα αδικεί τους ''Κιτρινόμαυρους''.

Α ημίχρονο

Λίγο πριν τη σέντρα του παιχνιδιού , άναψαν πολλά καπνογόνα με αποτέλεσμα να έχουμε μικρή καθυστέρηση στην έναρξη και μετά από περίπου δέκα λεπτά έχουμε ματς !

Στα πρώτα δέκα λεπτά , το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να θέλουν να κάνουν αισθητή τη παρουσία τους από νωρίς. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στην ΑΕΚ. Γίνεται το γέμισμα , ο Λιβάι Γκαρσία φεύγει στη πλάτη της άμυνας , κάνει το διαγώνιο σουτ με το αριστερό , αλλά ο Πασχαλάκης αποκρούει. Στη συνέχεια ο επόπτης σηκώνει το σημαιάκι του , σε μία οριακή παρόλα αυτά φάση. Στο 12' μακρινό σουτ του Άμραμπατ δεν ανησυχούν οι ''Ερυθρόλευκοι''. Στο 16' τεράστια φάση για την Ένωση ! Ο Αραούχο κλέβει από τον Άβιλα ,δίνει στον Γκατσίνοβιτς , ο οποίος με κάθετη βγάζει τετ α τετ τον Λιβάι , που όμως κάνει αδύναμο πλασέ και ο Σωκράτης σώζει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ! Στο 19' και άλλη φάση για τους φιλοξενούμενους, κρύβουν τη μπάλα οι παίχτες του Αλμέιδα, ο Γκατσίνοβιτς με τακουνάκι βγάζει τον Ρότα απέναντι από τον Πασχαλάκη αλλά με το αριστερό σημαδεύει τον αντίπαλο κίπερ ! Στο 21' απίθανη ενέργεια του Χουάνγκ , που με κάθετη βγάζει τον Μακαμπού απέναντι από τον Αθανασιάδη , που με τα πόδια νικάει τον φορ του Ολυμπιακού. Ο βοηθός σήκωσε για οφσάιντ , σε μία ακόμα οριακή φάση ! Στο 28' κακό γύρισμα του Εμβιλά ,αλλά και πάλι ο Έλληνας τερματοφύλακας είναι εκεί και προλαβαίνει τον Γκαρσία ! Στο 33' σουτ του Άμραμπατ ,με το αριστερό δεν απειλεί ιδιαίτερα τον πρώην παίχτη του ΠΑΟΚ. Στο 37' άλλη μία απίθανη χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ! Ο Πινέδα έχει κάνει τρομερή ατομική προσπάθεια και κάθετη στον Λιβάι, αυτός παίζει το ένα-δύο με τον Γκατσίνοβιτς, αλλά το πλασέ του είναι κάκιστο από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή , ενώ ενδεχομένως θα έπρεπε να πασάρει στον Άμραμπατ.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είναι πολύ καλύτερη από τους ''Πειραιώτες'' , η οποία με τον Γκατσίνοβιτς σε τρελά κέφια απειλεί και αδικείται από το 0-0 , αφού ο Γκαρσία , σπατάλησε τις σημαντικές ευκαιρίες της ομάδας του. Ο Ολυμπιακός , έχει δώσει τη κατοχή στους αντιπάλους του , αλλά αποτυγχάνει να αμυνθεί αποτελεσματικά και δεν έχει βγει και στο επιθετικό τρανζίσιον!

Β ημίχρονο

Στο 49' λάθη από πλευράς ''Κιτρινόμαυρων'' , τα εκμεταλλεύεται Μπακαμπού , που στρώνει στον Εμβιλά αλλά το σουτ φεύγει ψηλά ! Δυνατά μπήκε στο β μέρος ο Ολυμπιακός. Οι γηπεδούχοι , ''ζορίζουν'' τη κυκλοφορία των αντιπάλων τους , στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου . Στο 58' οι ''Ερυθρόλευκοι'' ανοίγουν το σκορ με τον Χάμες , αλλά το γκολ δεν θα μετρήσει καθώς ο Μασούρας που κάνει την ασίστ ήταν σε θέση οφσάιντ ! Παρόλα αυτά αδράνεια στην άμυνα της ΑΕΚ ! Στο 60' πρώτη αλλαγή για τον Μίτσελ. Ο Γκάρι στη θέση του Μασούρα και στη συνέχεια προσωρινή διακοπή εξαιτίας των καπνογόνων ! Οι ''Πειραιώτες'' έχουν καταφέρει να περιορίσουν τη δράση του Γκατσίνοβιτς , αναγκάζοντας την ΑΕΚ να παίζει μονοδιάστατα με τον Άμραμπατ .  Η Ένωση δυσκολεύεται να κρατήσει τη μπάλα και έτσι οι γηπεδούχοι ανεβαίνουν κάποια μέτρα στο γήπεδο αλλάζοντας ,ουσιαστικά, τακτική προσέγγιση . Ο Μπακαμπού , ζητά τη μπάλα πιο χαμηλά , δημιουργώντας έτσι χώρους για τους συμπαίκτες του. Στο 67' ο Λιβάι σπαταλά άλλη μία ευκαιρία! Από πλάγια θέση προσπαθεί να σκάψει τη μπάλα πάνω από τον Πασχαλάκη , αλλά ο τελευταίος με το ένα χέρι παραχωρεί κόρνερ. Στο 73'  σέντρα στο δεύτερο δοκάρι του Άβιλα, κακή έξοδος του Αθανασιάδη και ο Ρότα απομακρύνει σε κόρνερ. Από το οποίο χάνει τεράστια διπλή φάση ο Ολυμπιακός ! Ο Μπακαμπού γυρίζει στη μικρή περιοχή την μπάλα, πρώτα ο Παπασταθόπουλος και μετά ο Γκάρι εξ επαφής δεν καταφέρνουν να σκοράρουν! Πάνω σε Αθανασιάδη και Βίντα τα τελειώματα των γηπεδούχων! Στο 75' η πρώτη παρέμβαση του Αλμέιδα στο παιχνίδι . Ο Φαν Βέερτ στη θέση του Άμπραμπατ . Ο Γκαρσία περνάει δεξιά και ο Ολλανδός σέντερ φορ. Στο 80' διπλή αλλαγή για τον Μίτσελ. Ελ Αραμπί και Βρουσάι θα περάσουν στον αγωνιστικό χώρο . Μπιελ και Μπακαμπού θα περάσουν εκτός . Από την άλλη πλευρά ο ''Πελάδο'' θέλει η ομάδα του να κρατήσει τη μπάλα για αυτό και ο Μάνταλος στη θέση του Πινέδα , που θα βρίσκεται Κατάρ για το Μουντιάλ , παρόλα αυτά πάλεψε σήμερα ! Στο 83΄περίτεχνη ενέργεια του Βρουσάι , όμως κάνει πολύ κακό σουτ. Στο 86' κόρνερ για την ΑΕΚ , ο Γκατσίνοβιτς σημαδεύει τον Μουκουντί , αλλά στέλνει τη μπάλα πάνω στον Πασχαλάκη ! Στο 88' και άλλη φάση για την Ένωση , στην εκτέλεση του κόρνερ και πάλι ο Σέρβος χαφ , βρίσκει στο πρώτο δοκάρι τον Φαν Βέερτ αλλά ο τελευταίος αστοχεί ! Στο 89' Φορτούνης στη θέση του Χάμες και Αγκιμπού στη θέση του Άβιλα,με τον Βρουσάι να περνάει δεξί μπακ. Οι καθυστερήσεις θα είναι 9 λεπτά , καθώς είχαμε αρκετές αλλαγές , αλλά και διακοπή λόγω των καπνογόνων. Στο 93΄ωραία εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη , ο Αθανασιάδης κάνει την έξοδο προλαβαίνει τον Σωκράτη και με την δεύτερη μπλοκάρει τη μπάλα . Στο 98' ο Εμβιλά κάνει ένα μαρκάρισμα στο πρόσωπο του Φαν Βέερτ , βλέπει την κίτρινη κάρτα , στα όρια της κόκκινης το μαρκάρισμα . Στο 112΄ο Μάνταλος σπαταλά μεγάλη ευκαιρία ! Δόθηκε οφσάιντ , αλλά εάν ο διεθνής χαφ , σκόραρε το γκολ θα μετρούσε κανονικά !

Η ΑΕΚ απέτυχε να σκοράρει σε πολλές στιγμές και έτσι , οι δύο ομάδες κάνουν ένα αποτέλεσμα δώρο στον  Παναθηναϊκό και μένουν πίσω στη μάχη του τίτλου !

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης - Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι - Άμραμπατ, Πινέδα, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς - Αραούχο, Λιβάι.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης - Αβιλα, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσουκ - Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ - Μασούρας, Χάμες, Μπιέλ - Μπακαμπού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code