ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-2 : Έσωσε την παρτίδα στο 97' !



Ο ''Δικέφαλος'' εμφανίστηκε  ανέτοιμος ψυχικά και τακτικά σήμερα στη Τούμπα , ο  ''λαβωμένος'' από απουσίες Αστέρας το εκμεταλλεύτηκε , όπως και τα λάθη των αντιπάλων του , αλλά στο τελευταίο τέταρτο δεν άντεξε στη πίεση του ΠΑΟΚ και φεύγει μόνο με τον βαθμό της ισοπαλίας , αφού ισοφαρίστηκε στο 97 και ενώ προηγήθηκε με 0-2 !

A ημίχρονο

Οι Θεσσαλονικείς , στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού , δείχνανε διάθεση να πιέσουν για να πετύχουν νωρίς  το γκολ που θα τους ''λύσει'' τα πόδια !  Παρόλα αυτά η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους φιλοξενούμενους . Ο Τασουλής έκανε τη κούρσα και με κάθετη πάσα έβγαλε τον Μπαρτόλο απέναντι από τον Κοτάρσκι , αλλά το σουτ του περνάει ξυστά από το δοκάρι ! Σηκώθηκε βέβαια το σημαιάκι του επόπτη , αλλά μάλλον καλυπτόταν ο παίχτης του Αστέρα . Στο 20' ήρθε η απάντηση του  ΠΑΟΚ ! Ο Νάρει εκτέλεσε το κόρνερ , η μπάλα πέρασε , ο Τσαούσης κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, ο Ολιβέιρα κάνει το κοντρόλ, γυρίζει προς την εστία αλλά   η μπάλα περνάει εκτός . Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονται στα πρώτο 20λεπτο να διασπάσουν την άμυνα των Αρκάδων , οι οποίοι στο 29' βρίσκουν για δεύτερη φορά χώρους και βγήκαν στην αντεπίθεση  , με τον Σίτο να σουτάρει , η μπάλα κοντράρει και περνάει για λίγο κόρνερ , από το οποίο ο Γκαρντάβσκι σουτάρει αλλά ο Κοτάρσκι μπλοκάρει .

 Στο 30' αναγκαστική αλλαγή για τους ''ασπρόμαυρους'' . Ο Τσαούσης , με δάκρυα στα μάτια , περνάει εκτός λόγω τραυματισμού και ο Σάστρε περνάει στη θέση του. Στο 33' λάθος των παιχτών του ΠΑΟΚ στο χώρο του κέντρου , το εκμεταλλεύτηκε ο Αστέρας αλλά ο Μπαρτόλο με σουτ εκτός περιοχής δεν απειλεί ιδιαίτερα τον νεαρό κίπερ των γηπεδούχων . Ο Δικέφαλος έχει τη κατοχή , αλλά δεν απειλεί , από την άλλη ο Αστέρα κάνει αισθητή την παρουσία του στο επιθετικό τρανζίσιον , χωρίς να βγάζει πολλούς παίχτες στην επίθεση . Στο 40' δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ . Ο Λύρατζης , περνάει εκτός  και αυτός με δάκρυα , με τον Ζίφκοβιτς να παίρνει τη θέση του . Στο 40' ωραία ανάπτυξη από τους ''Θεσσαλονικείς'' αλλά το σουτ του Ντάντας περνάει εκτός . Στο 44' η μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους !  Ωραία ενέργεια του Ζίφκοβιτς από αριστερά , αλλά ο Παπαδόπουλος με τα πόδια νικάει το κοντινό σουτ του Ντάντας !  Στο 47' όμως ο Αστέρας κάνει το 0-1 και παγώνει τη Τούμπα  με τον Στάνκο ! Ο Σίτο εκτέλεσε το φάουλ, πρώτη κεφαλιά ο Πίτσου, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, ο Στάνκο πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ με καρφωτή κεφαλιά! 

Στο πρώτο μέρος ο  ΠΑΟΚ εγκλωβίστηκε επιθετικά από τον Αστέρα , ο οποίος παρά τις απουσίες του δείχνει συγκεντρωμένος και αποφασισμένος να ακολουθήσει πιστά το πλάνο του Ηρακλή Μεταξά .Οι παίχτες του Δικεφάλου δεν μπορούσαν να παίξουν από τον άξονα , αλλά ούτε και να κλέψουν μπάλες με σκοπό να αποκτήσουν υπεραριθμίες στην επίθεση . 

Β ημίχρονο

Με την έναρξη του Β μέρους , ο Μπίσεσβαρ παίρνει τη θέση του Ελ Καντουρί . Καμία αλλαγή για τον Ηρακλή Μεταξά.

Στο 51' ο Ιγκνασον κάνει λάθος , η μπάλα φτάνει στον Ρεγκίς , ο οποίος ανατρέπεται από τον Ζίφκοβιτς . Ο διαιτητής Κουμπαράκης αρχικά δείχνει παίζεται , αλλά στη συνέχεια μέσω VAR , βλέπει ότι ο Σέρβος εξτρέμ πρώτα πατάει τον αντίπαλό του . Ο Τιλίκα αναλαμβάνει την εκτέλεση , στέλνει τον Κοτάρσκι στην αριστερή του γωνία , η μπάλα πάει δεξιά και στα δίχτυα για το 0-2 ! Ο κακός  αγωνιστικά σήμερα ΠΑΟΚ , καλείται να ξεπεράσει το σοκ γρήγορα εάν θέλει να πάρει έστω και βαθμό απόψε στη Τούμπα ! Στο 61' ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι έχει σφυγμό αλλά χάνει την τεράστια διπλή ευκαιρία του ! Ο Νάρεϊ  κάνει το σουτ, ο Παπαδόπουλος  διώχνει με το πόδι και στην συνέχεια ο Ντάντας  αστοχεί! Δεύτερη ευκαιρία που σπαταλά ο Ντάντας . O ''Δικέφαλος'' προσπαθεί να βγει μπροστά και να πιέσει , αλλά πλέον οι Αρκάδες παίζουν με άλλη αυτοπεποίθηση . Στο 67' ο Σβαμπ παίρνει τη θέση του Ντάντας και ο Κωνσταντέλιας του Αουγκούστο , με τον Ρουμάνο τεχνικό να ''κλείνει'' έτσι τις αλλαγές του. Στο 72' ο Ιγκλέσιας θα αγωνιστεί αντί του Ρεγκίς , με τον προπονητή του Αστέρα , να θέλει να θωρακίσει την άμυνά του , με την παρουσία του έμπειρου αμυντικού χαφ , που θα δώσει λύσεις και στα αμυντικά στημένα.

Από το 75' και μετά οι Θεσσαλονικείς έχουν ανεβάσει τον ρυθμό και πιέζουν τους αντιπάλους τους , που πλέον αμύνονται και δεν μπορούν να έχουν κατοχές ! Στο 77' τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Ολιβέιρα να αστοχεί με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ανενόχλητος ! Στο 79' ο διαιτητής πάει στο VAR να δει το πάτημα του Γκαρντάβσκι στον Κωνσταντέλλια και καταλογίζει πέναλτι ! Ο Κούρτιτς δεν χάνει την ευκαιρία, σκοράρει για το 1-2 και οι ''Ασπρόμαυροι'' είναι και πάλι στο κυνήγι βαθμού ή βαθμών !  Στο 82' ο Μπενίτο στη θέση του Μπαρτόλο . Συνεχίζει την ασφυχτική του πίεση ο ''Δικέφαλος'' . Στο 88' σουτ του Κούρτιτς από μακριά, στη σωστή θέση και μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος. Στο 89' Κωστέας μέσα, έξω ο Τιλίκα για τον Αστέρα. Στο 94' τεράστια φάση για τον ΠΑΟΚ ! Ο Νάρει σεντράρει πηδάει ολομόναχος ο Κουλιεράκης αλλά κάνει κακή κεφαλιά! Ότι δεν έκανε ο νεαρός στόπερ , το πετυχαίνει ο Ολιβέιρα στη τελευταία φάση του παιχνιδιού ! Μετά από εκτέλεση κόρνερ και γυριστή κεφαλιά του Κούρτιτς, ο Ολιβέιρα σκοράρει από τη μικρή περιοχή για το 2-2 στο 97' ! 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Ντάντας, Κούρτιτς, Νάρεϊ, Ελ Καντουρί, Αουγκούστο, Ολιβέιρα.

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς, 4-3-3): Παπαδόπουλος, Γκαρντάφσκι, Πίτσου, Τζουκάνοβιτς, Τασουλής, Μουνάφο, Στάνκο, Τιλίκα, Σίτο, Μπαρτόλο, Κρέσπι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code