ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός - Λαμία: Καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο και γλύκανε τον αποκλεισμό (2-0)



 Με τους Χάμες και Μπακαμπού να καθαρίζουν από το πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια άνετη επικράτηση επί της Λαμίας με 2-0, ενώ είχε ευκαιρίες και δοκάρι και για άλλα γκολ, και πάει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με στόχο να του σπάσει το αήττητο και να μειώσει και άλλο την διαφορά από την κορυφή.


Α' ημίχρονο

Πρώτη ευκαιρία μόλις στο 3' για τον Ολυμπιακό, με τους Άβιλα και Μπακαμπού να συνδιάζονται παραδειγματικά και τον τελευταίο να βγάζει μέσα στην περιοχή για τον Μασούρα, ο οποίος όμως δεν προλαβαίνει να βρει την μπάλα και τον Ρέαμπτσουκ στην συνέχεια να σουτάρει άουτ. Οι ερυθρόλευκοι έδειχναν να έχουν τον έλεγχο σε ολόκληρο το πρώτο μέρος και μετουσίωσαν αυτή την υπεροχή τους στο 22' με τον Χάμες Ροντρίγκεζ να σκοράρει ύστερα από μια περίεργη φάση. Η μπάλα έφτασε στον Κολομβιανό που βρισκόταν στα δεξιά της περιοχής της Λαμίας, με τον Χουάνγκ να την σηκώνει αρκετά, και τον Χάμες με κεφαλιά να δείχνει πως προσπάθησε να σεντράρει με κεφαλιά, αλλά την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά, ενώ ήταν και δυνατότερη από ότι θα ήθελε, να ξεγελάει τον Σαράνοφ που θεώρησε πως θα έβγαινε εκτός και τελικά να καταλήγει στην εστία, γράφοντας έτσι από νωρίς το 1-0.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την πίεση του, παρά το γρήγορο γκολ καθώς ήθελε να καθαρίσει το παιχνίδι και κατάφερε να βρει άμεσα και δεύτερο γκολ μόλις 2 λεπτά αργότερα, όταν ο Ντόι έβγαλε εκπληκτική μπαλιά από την άμυνα των ερυθρόλευκων πριν τον Μπακαμπού που ήταν μόνος του στην επίθεση, κέρδισε στο σπριντ τον Αντέτζο και στην συνέχεια πλάσαρε υποδειγματικά τον Σαράνοφ και έγραψε το 2-0 δείχνοντας να καθαρίζει το παιχνίδι μόλις στο 28ο λεπτό του αγώνα. Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει στα γρήγορα γκολ του Ολυμπιακού έχοντας δύο καλές ευκαιρίες με τον Γιακουμάκη και Τζανδάρη, αλλά τα σουτ τους να κόβονται από την άμυνα, ενώ το ημίχρονο τελείωσε με τον Μπίελ να έχει ένα πολύ καλό σουτ από απόσταση, με τον Σαράνοφ να είναι σε ετοιμότητα και να καταφέρνει να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ, αλλά τις δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το 2-0.

Β' ημίχρονο

Η Λαμία μπήκε αποφασισμένη να βρει ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, που θα την επέτρεπε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, χάνοντας δύο ευκαιρίες νωρίς στην επανάληψη με τους Κορνέζο και Ασκόφσκι (49', 55') με τους δύο παίχτες της Λαμίας να είναι όμως αρκετά άστοχοι. Ο Ολυμπιακός έχοντας προβάδισμα δύο γκολ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αρκετά χαλαρά επιτρέποντας την Λαμία να κρατήσει περισσότερο κατοχή και δίνοντας αρκετές στημένες φάσεις κοντά στην περιοχή του, με την Λαμία να γίνεται επικίνδυνη αλλά να μην μπορεί να τις μετουσιώσει σε ευκαιρίες.

Εξαιρετική συνεργασία του Μπιέλ με τον Χάμες, στο 73' ο Κολομβιανός πάτησε περιοχή και σουταρε με τον Σαράνοφ να τον σταματάει, την μπάλα να φτάνει στον Χάμες ξανά και αυτός να γυρίζει στον Ματσέλο, με αυτόν όμως να σουτάρει άστοχα άουτ. Η είσοδος του Ελ Αραμπί έδειξε να ταράζει την άμυνα της Λαμίας καθώς με την είσοδο του ο Ολυμπιακός έχασε 3 ευκαιρίες μέσα σε λιγα λεπτά, με τον Μαροκινό να είναι πρωταγωνιστής, αρχικά στο 80' όταν ο Μαρσέλο έδωσε στον Ελ Αραμπι, και εκείνος αποφεύγοντας τον Κορνέζο σούταρε άστοχα άουτ, στην συνέχεια ο επιθετικός του Ολυμπιακού ήταν ο δημιουργός μοιράζοντας την μπάλα στον Μπίελ και το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Σαράνοφ, και τέλος στο 83' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά και ο τερματοφύλακας της Λαμίας μπλόκαρε στην γωνία του.

Με τον Ολυμπιακό να κρατάει εύκολα την μπάλα και να προσπαθεί να βρει ένα τρίτο γκολ αλλά την Λαμία να αμύνεται μαζικά, τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικά, και με το σκορ να μένει στο 2-0 ο Ολυμπιακός πήρε μια δίκαιη νίκη, και με βάση την εικόνα του θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλα γκολ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Άβιλα, Μπα, Ντόι, Ρέαμπτσουκ, Σαμασέκου, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μασούρας, Μπιέλ, Χάμες, Μπακαμπού.

Λαμία: Σαράνοφ, Σιμόν, Γκοράνοβ, Ασκόβσκι, Αντέτζο, Τζανδάρης, Σλίβκα, Ασκόβσκι, Νούνιες, Γιακουμάκης, Ντε Βινσέντι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code