ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λεβαδειακός - ΑΕΚ: Γκαρσία λαμπρός της οδηγεί (0-2)


Με την Ένωση να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού σε όλη την διάρκεια του ματς, τον Λεβαδειακό να αρκείται σε παθητικό ρόλο, και τους Πινέδα και Λιβάι Γκαρσία σε φοβερά κέφια, η ΑΕΚ πέρασε εύκολα με 0-2 από την Λιβαδειά, ανεβαίνοντας και πάλι στην δεύτερη θέση με 21 βαθμούς, και κυνηγάει τον αήττητο Παναθηναϊκό, ενώ ξεπέρασε και τον φορμαρισμένο Βόλο που βρίσκεται στην τρίτη θέση (20 βαθμοί). Δύο γκολ για τον Γκαρσία, έπειτα από ασίστ του πολύ καλού, για ακόμα ένα παιχνίδι Ελίασον, και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Γκατσίνοβιτς. Πρώτο 90λεπτο για Σιντιμπέ, και μάλιστα όχι στην φυσική του θέση, που έδειξε την κλάση του βοηθώντας πολύ με τα ανεβάσματα του.


Α' ημίχρονο

Ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεπε στις δύο ομάδες να δημιουργήσουνε και να παίξουνε με την μπάλα κάτω, με αποτέλεσμα τα πρώτα λεπτά του αγώνα να κυλίσουνε πολύ αργά και χωρίς καμία αξιόλογη ευκαιρία για τις δύο ομάδες, με την πρώτη τελική να καταγράφεται στο 20' για την ΑΕΚ, όταν το σουτ του Αραούχο πέρασε μερικά μόνο εκατοστά εκτός εστίας. Μετά την πρώτη ευκαιρία αυτή η Ένωση φάνηκε να ξυπνάει λίγο και να βρίσκει και νέα σουτ από τους Γκατσίνοβιτς (25') ύστερα από άψογη συνεργασία με τον Σιντιμπέ και τον Γκαρσία (30') μετά από εκτέλεση κόρνερ και ασταθή απόκρουση του Μάρκοβιτς.

Η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό έχοντας συνεχώς την κατοχή της μπάλας και ψάχνοντας να διασπασει την άμυνα του Λεβαδειακού, με τους Βοιωτούς όμως να έχουν κλείσει καλά τους χώρους και να μην επιτρέπουν στους παίχτες της Ένωσης να βρούνε διαδρόμους. Το ημίχρονο τελείωσε με τους κιτρινόμαυρους να έχουνε δύο ακόμα ευκαιρίες για να βρούνε δίχτυα, με τους Πινέδα (42') και Αραούχο (45'), των οποίων τα σουτ όμως περάσαν αρκετά εκτός εστίας, και να μένει το 0-0.

Β' ημίχρονο

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Ένωση έδειξε πως θέλει να βρει το γκολ που θα την φέρει πιο κοντά στους 3 βαθμούς της νίκης, με τους κιτρινόμαυρους να χάνουνε διπλή ευκαιρία, πρώτα με το σουτ του Γκατσίνοβιτς να κοντράρει και να βγαίνει κόρνερ, και στην συνέχεια της φάσης και την εκτέλεση του, το σουτ του Ελίασον να φτάνει στα χέρια του Μάρκοβιτς. Η πίεση δεν σταμάτησε με τους παίχτες του Αλμέιδα να αλλάζουν συνεχώς την μπάλα σε μικρούς χώρους και με αρκετή ταχύτητα θέλοντας να πιάσουν απροετοίμαστη στην άμυνα του Λεβαδειακού, και μέσα από τέτοιες εναλλαγές κατάφερε και βρήκε το πολυπόθητο γκολ που ήθελε, με τον Ελίασον από δεξιά να κάνει την κούρσα, να συγκλίνει προς την περιοχή και με σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Λιβάι Γκαρσια να σκοράρει και να προκαλεί ντελίριο πανηγυρισμών στους παίχτες της ΑΕΚ και τους περίπου 1.500 φίλους της που βρισκόταν στις κερκίδες.

Το γκολ αυτό δεν έδειξε να χαλαρώνει την ομάδα της ΑΕΚ, δείχνοντας πως θέλουν να βρούνε και ένα δεύτερο γκολ που θα τους εξασφάλιζε την νίκη. Οι Αραούχο και Γκατσίνοβιτς προσπάθησαν να κερδίσουν τον Μάρκοβιτς σε δύο περιπτώσεις(54', 64') και με τον Λεβαδειακό σε εκείνο το σημείο να αντιδράει και να κάνει την πρώτη του ευκαιρία στο ματς, με τον Λούα Λούα να σουτάρει από μακριά και τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει με ευκολία. Ο Γκατσίνοβιτς έδειξε για ακόμα μια φάση πόσο σημαντικός έχει γίνει για την ΑΕΚ, όπου στο 67' μπήκε στην περιοχή του Λεβαδειακού και στην προσπάθειά του να κοντρολάρει την μπάλα, ο Χάμοντ τον βρίσκει χαμηλά ανατρέποντας και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Το VAR κάλεσε τον διαιτητή Βεργέτη να το δει, με την απόφαση του να μην αλλάζει, τον Λιβάι Γκαρσία να αναλαμβάνει την εκτέλεση, να ευστοχεί και με δεύτερο προσωπικό γκολ να γράφει το 0-2. 

Μετά το προβάδισμα δύο τερμάτων, ο Λεβαδειακό έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Μουτίνιο(72') να βγαίνει από δεξιά απέναντι στον Αθανασιάδη και να στέλνει την μπάλα λίγα μόλις εκατοστά μακριά από το δοκάρι, σπαταλώντας μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, ενώ στο 80' ο Μουτίνιο γυρίζει στην μικρή περιοχή της ΑΕΚ, με τον Πέτρε να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή και να σκοράρει προ κενής εστίας. Η Ένωση προχώρησε σε αρκετές αλλαγές για να κρατήσει δυνάμεις στους βασικούς της παίχτες εν όψει και του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, και κατέβασε ρυθμούς, με τον Λεβαδειακό να μην μπορέσει να αντιδράσει και να βρει άλλη ευκαιρία για γκολ, με το παιχνίδι να τελειώνει χωρίς κάποια ευκαιρία στα τελευταία λεπτά και την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να παίρνει την 6η νίκη στο πρωτάθλημα και να μένει σε απόσταση 6 βαθμών από την κορυφή, κυνηγώντας τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παναγιώτου, Λούα Λούα, Μουτίνιο, Νίκας, Μεχία, Χάμοντ, Τορό.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Αραούχο, Γκαρσία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code