ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Απόλυτος Παναθηναϊκός "υπέταξε" και την ΑΕΚ

 

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε και το αθηναϊκό ντέρμπι, ευστοχώντας δύο φορές από τα 11 βήματα και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής και το 4/4.



Ο Παναθηναϊκός μοιάζει ασταμάτητος στην έναρξη της σεζόν. Το "τριφύλλι" μετράει τέσσερεις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, κερδίζοντας και το πρώτο παιχνίδι που έπρεπε να δείξει χαρακτήρα. Στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ οι "πράσινοι" βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 36' με το γκολ του Πινέδα.

Άμεσα όμως εκμεταλλεύτηκαν τα εύκολα λάθη της άμυνας της ΑΕΚ και με τον Καμπάκοφ να σφυρίζει δύο πέναλτι πριν το ημίχρονο έκαναν την ανατροπή και κράτησαν το σκορ στην επανάληψη. Αϊτόρ και Σπόραρ οι σκόρερ για τον Παναθηναϊκό, που στην επανάληψη κατέβασε ρυθμό, αλλά είχε συνοχή και κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του σκορ. 

Στους 12 πλέον η ομάδα του Γιοβάνοβιτς και μόνη πρώτη, στους 6 παρέμεινε η ΑΕΚ, με δύο νίκες και δύο ήττες.

Ο αγώνας:

O Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στην αρχή της αναμέτρησης, με την ΑΕΚ να περιμένει πίσω από την μπάλα, αλλά με επιθετικό πρέσινγκ. Πρώτη σημαντική στιγμή με τον Σπόραρ στο 5' να βρίσκεται απέναντι στον Στάνκοβιτς και ο Αυστριακός να τον νικάει με το πόδι. Μέχρι το εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεση τους προς την εστία της "Ένωσης", προσπαθώντας να διασπάσουν την άμυνα κυρίως από τον άξονα, δεν έβρισκαν όμως τελική προσπάθεια.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος ήρθε στο 26', με τον Κουρμπέλη να φεύγει από τα μαρκαρίσματα μετά από κόρνερ του Αϊτόρ και ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ. Στο 31' ο Καμπάκοφ έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ για μαρκάρισμα του Κώτσιρα στον Γκατσίνοβιτς, αλλά ακυρώθηκε η απόφαση καθώς υπήρχε οφσάιντ στην αρχή της φάσης, στον Σιμάνσκι.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή πάντως που προηγήθηκε στο σκορ, όταν Γκατσίνοβιτς, Αραούχο και Πινέδα πίεσαν τον Πέρεθ και του έκλεψαν την μπάλα, ο Αραούχο μπήκε στην περιοχή πάσαρε στον Μεξικανό και αυτός με ωραία απαλλαγή και τελείωμα με το μυτάκι έκανε το 0-1. Άμεσα όμως ο Παναθηναϊκός έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Στο 41' ο Χατζισαφί βρήκε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής και ο Καμπάκοφ υπέδειξε πέναλντι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Αϊτόρ για το 1-1. Οι "πράσινοι" μάλιστα με δεύτερο πέναλτι που κέρδισε ο Γκάνεα από τον Γκαρσία αυτή τη φορά πήρε και προβάδισμα πριν το ημίχρονο, με τον Σπόραρ να ευστοχεί από τα 11 βήματα στο 45+7'.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν αυτή που πήρε τον έλεγχο της κατοχής, με τον Παναθηναϊκό να περιμένει για να χτυπήσει στην πλάτη της άμυνας, κάνοντας μάλιστα από το 57' και μετά πιο επιθετικό το σχήμα ο Αλμέιδα. Πρώτη σημαντική στιγμή στην επανάληψη για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, με τον Αϊτόρ να βγαίνει απέναντι από τον Στάνκοβιτς και να στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στο 65' ωραία συνεργασία από Τσέριν και Παλάσιος, με τον δεύτερο να σεντράρει στον Αϊτόρ, αλλά ο τελευταίος σούταρε από κοντινή απόσταση πάνω στον Ρότα. Στο 73' μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ να ισοφαρίσει, με τον Αραούχο από το σημείο το πέναλτι, να παίρνει την ασίστ του Άμραμπατ, αλλά να μη βάζει καλά το κορμί του και να τη στέλνει άουτ. 

Οι πολλές αλλαγές έριχναν τον ρυθμό της αναμέτρησης, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να δημιουργήσει αλλά να μη βρίσκει χώρους στον άξονα. Στο 85' λάθος πάσα του Άμραμπατ στην επίθεση ο Παναθηναϊκός, σουτ του Παλάσιος εκτός περιοχής, Στάνκοβιτς και δοκάρι του είπαν όχι. Στο 90+3' η ΑΕΚ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, με τον Γκαρσία να σηκώνεται πιο ψηλά απ' όλους, αλλά να αστοχεί στην κεφαλιά από κοντινή απόσταση.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα, Πέρεθ, Κουρμπέλης (Βέρμπιτς 74'), Τσέριν, Αϊτόρ (Μπερνάρντ 78'), Παλάσιος, Σπόραρ (Ιωαννίδης 77').

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (Μοχαμάντι 58'), Σιμάνσκι (Άμραμπατ 57'), Γιόνσον (Μάνταλος 57'), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (Γκατσίνοβιτς 58'), Αραούχο (Φαν Βέερτ 76'), Γκαρσία.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code