ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το...έ-Χ-ασε στο τέλος ο ΠΑΟΚ...

 


Ο ΠΑΟΚ «κράτουσε» τη νίκη στα χέρια του στο «Γεντί Κουλέ» με το γκολ του Νάρεϊ στο 8ο λεπτό, όμως, ο ΟΦΗ τον δάγκωσε στο φινάλε, με τον Διαμαντή να γράφει το τελικό 1-1 με δυνατή κεφαλιά στο δέκατο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Για την πέμπτη «στροφή» του ελληνικού πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Ηράκλειο της Κρήτης προκειμένου να αποσπάσει το πρώτο του εκτός έδρας τρίποντο κι επί της ουσίας να βρεθεί σε θέση… βολής από την κορυφή της βαθμολογίας και τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, εν συγκρίσει με τους Κρητικούς που η αλήθεια είναι πως διάγουν προβληματικές ημέρες. Κοινώς, συστήνονται ως σταυρόλεξο για απαιτητικούς λύτες κυρίως ελέω της αποτυχημένης μεταγραφικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από πλευράς τους… 

Ως εκ τούτου, εξαρχής το ζητούμενο για τους Θεσσαλονικείς απλωνόταν στο εάν ουσιαστικά θα έδιναν με ένα… φύσημα το σύνθημα πτώσης στο άναρχο σύνολο του Νιόπλια ή επρόκειτο να το ανάσταιναν από τις στάχτες του. Εκ του αποτελέσματος δε, κάθε άλλο παρά ψυχόμενοι παρουσιάστηκαν, «οπλίζοντας» από νωρίς με τον Κάλεντ Νάρεϊ και μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους, εντούτοις, «πληγώθηκαν» κατά τα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων μέσα από στημένη φάση! 

Ολιβέιρα VS Γκερέρο 

Εκ νέου ψήφος εμπιστοσύνης από τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον Νέλσον Ολιβέιρα για την αιχμή του δόρατος προκειμένου να επωφεληθεί με αγωνιστικό ρυθμό και να αναπτερώσει την ψυχολογία του, με την επισήμανση πως οι «ασπρόμαυροι» κινήθηκαν με διαφοροποιήσεις και στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής τριπλέτας που απλωνόταν πίσω του, ενεργοποιώντας τον Άντριγια Ζίβκοβιτς. Από εκεί και πέρα, ο Ντόμινικ Κοτάρσκι δήλωσε «παρών» κάτω από τα δοκάρια, δεδομένου πως ο σοκαριστικός του τραυματισμός απέναντι στη Λαμία σήκωσε σύννεφα ανησυχίας στους Θεσσαλονικείς αναφορικά με το μέγεθος ετοιμότητάς του.

Στον αντίποδα, οι Κρητικοί επιφύλασσαν εκπλήξεις με δύο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, επιστρατεύοντας τους νεοαποκτηθέντες Γκερέρο και Περέα, με τον πρώτο στη θέση σέντερ φορ και τον δεύτερο στην τριάδα της άμυνας. 

Πλασματικό το 1-0 στο α΄μέρος 

«Μπαρούτι» μύρισε σε πρώτη φάση η αναμέτρηση, με αμφότερες τις ομάδες να μπαίνουν δυνατά και με υπέρμετρο ρυθμό. Και το σύνθημα δόθηκε από τον Ντόμινικ Κοτάρσκι που η αλήθεια είναι πως με τις εμφανίσεις του το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει έρθει δικαιολογημένα στην επικαιρότητα των «ασπρόμαυρων», δίνοντας απαντήσεις και στο Γεντί Κουλέ απέναντι στον ΟΦΗ, δεδομένου πως ξεκίνησε εκ νέου ιδιαίτερα «ζεστός». 

Ειδικότερα, Γκερέρο (2΄) και Ντίκο (7΄) επιχείρησαν με το «καλημέρα» να… ψαρώσουν ανεπιτυχώς τον Κροάτη Κίπερ κατόπιν σουτ που προσπάθησαν ούτως ώστε να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά του, αλλά αυτός ο ΠΑΟΚ έμοιαζε αποφασισμένος για όλα και δεν πτοήθηκε από την -τηρουμένων των αναλογιών- πολιορκία των καρέ του κατά τα πρώτα αγωνιστικά λεπτά του αγώνα. 

Ακόμη και τα «δόντια» του έδειξε στους γηπεδούχους, με τον Κάλεντ Νάρεί να συστήνεται εκ νέου με προσωπικό του τέρμα στο 8΄, ανοίγοντας το σκορ για τον Δικέφαλο, με την υποσημείωση πως δέχτηκε μπαλιά πίσω από τη σέντρα με δημιουργό τον Βιεϊρίνια, κάνοντας πρωτίστως ένα υπέροχο κοντρόλ με εξαιρετική εκτέλεση και νικώντας σε δεύτερη φάση τον Στίβενς με ωραίο σουτ στην κίνηση.

Βασική υποσημείωση δε πως σε πρώτη φάση ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ, εντούτοις με την παρέμβαση του VAR το γκολ του Γερμανού μεσοεπιθετικού μέτρησε κανονικά, ρίχνοντας στην εξίσωση και το γεγονός πως καλυπτόταν από τον Βούρο. Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς είχαν προκαλέσει αρκετή… αναστάτωση με την παρουσία τους και φρόντισαν να την κάνουν ακόμη μεγαλύτερη με το «τοίχος» που ύψωσε ο Κοτάρσκι στον Γκερέρο, ο οποίος επιχείρησε να κάνει την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά να μη βρίσκει για λίγο τη μπάλα προκειμένου να την προωθήσει στα δίχτυα. 

Συνεχίζοντας ακάθεκτος ακόμη και μετά την αναγκαστική απόσυρση του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο 25΄ ελέω ενοχλήσεων που αποκόμισε από το απρόσεκτο «πάτημα» του Μπαλωγιάννη με τις τάπες πάνω του, ο ΠΑΟΚ ενεργοποιώντας τον Μάριο Τσαούση, «όπλισε» εκ νέου με αξιώσεις το ενεργητικό του (31΄), κυκλοφορώντας ωραία τη μπάλα γύρω από την περιοχή του ΟΦΗ με τελικό αποδέκτη τον Ντόουγκλας Αουγκούστο, ο οποίος ναι μεν έκανε το συρτό πλασέ εντός περιοχής, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τα πόδια του Στίβενς… 

Από αυτές τις κλασσικές ευκαιρίες που εκ των προτέρων γνωρίζει κανείς πως ενδεχομένως και να μην υπάρξουν σε αφθονία, οι «ασπρόμαυροι» σπατάλησαν μία τεράστια φάση προκειμένου να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με τον Νάρεϊ να βγάζει εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά και τον Ολιβέιρα να παίρνει την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή αλλά να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, όταν το ρολόι σημάδεψε το 39΄. 

Ασφυκτική πίεση του ΠΑΟΚ στο β΄ μέρος, μίλησε στο τέλος ο ΟΦΗ

Το πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους βρήκε τον ΠΑΟΚ να έχει τον απόλυτο έλεγχο, κρατώντας τη μπάλα στα πόδια του κι έχοντας ήδη απειλήσει δύο φορές. Αρχικά με το σουτ του Νάρεϊ που απέκρουσε ο Στίβενς και δευτερευόντως με το πλασέ που επιχείρησε στην εξέλιξη της φάσης ο Κουλιεράκης, στέλνοντας τη μπάλα άουτ με κεφαλιά κατόπιν εκτέλεσης κόρνερ από πλευράς Δικεφάλου.  

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να προσθέσει κανείς πως τη ροή της αναμέτρησης στιγμάτισαν οι οπαδοί του ΟΦΗ στη θύρα των οργανωμένων, ανάβοντας πυρσούς με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεν εκρηκτική ατμόσφαιρα, αλλά να εμποδίζεται η ορατότητα των παικτών δε, κι ως εκ τούτου ο Σιδηρόπουλος έκρινε αναγκαία την προσωρινή διακοπή του αγώνα προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Επιστρέφοντας εκ νέου στην αγωνιστική δράση, ο ΠΑΟΚ δεν κατέβασε ταχύτητα, δεν προδόθηκε από δυνάμεις ένιωθε ασφάλεια με το τέρμα που κουβαλούσε από το πρώτο μέρος κι άντεξε στην πίεση που του άσκησαν οι γηπεδούχοι υπό την προσπάθεια ισοφάρισης. Ενδεικτικό δε πως οι Κρητικοί ελίχθηκαν με τη μπάλα μπροστά για να ξεχυθούν στον κενό χώρο, εντούτοις, ο Λύρατζης κράτησε τον Ντίκο λίγο πριν περάσει τη σέντρα, ρίχνοντάς τον κάτω, με το νεαρό ακραίο αμυντικό να τιμωρείται με κίτρινη κι όχι κόκκινη κάρτα που ήθελαν οι του ΟΦΗ.

Η αλήθεια είναι πως το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να πλησιάζει δεύτερο γκολ στο 83′ αλλά τον Μπράντον να βλέπει το σουτ του να αποκρούεται από τον Στίβενς, με την υποσημείωση πως ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε επί της ουσίας από το 75΄ ως απόρροια των ελάχιστων καλών στιγμών που σημειώθηκαν έκτοτε, με τους «ασπρόμαυρους» εν πάση περιπτώσει να σφραγίζουν την υπεροχή τους απέναντι σε έναν αντίπαλο που δε στάθηκε ικανός για μεγάλες συγκινήσεις.

Από την πλευρά τους οι Κρητικοί εν τέλει μπήκαν στο παιχνίδι ή για την ακρίβεια τους έβαλε ο ΠΑΟΚ στο δωδέκατο λεπτό των καθυστερήσεων μέσα από στημένη φάση κατόπιν εκτέλεσης κόρνερ του Θοράρινσον από τα αριστερά, με τον Διαμαντή να «πιάνει» κεφαλιά και να νικάει τον Κοτάρσκι, γράφοντας το τελικό 1-1…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΦΗ: Στίβενς, Διαμαντής, Βούρος, Πασαλίδης, Λάρσον, Μπαλογιάννης, Περέα, Μεγιάδο, Ντίκο, Ντιουσέ, Γκερέρο 

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς, Ντάντας, Ντόουγκλας, Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ, Ολιβέιρα. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code