ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 0-2 : Πειστικό ''διπλό΄΄ στο Αγρίνιο



Επιστροφή στις νίκες για την Ένωση ! Η ΑΕΚ έκανε την καλύτερη της εμφάνιση επί Ματίας Αλμέιδα , έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο στο οποίο δεν σκόραρε , αλλά ο Λιβάι έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 48' και οδήγησε τους ''Κιτρινόμαυρους'' στη νίκη . Το 0-2 ο Μουκουντί στο ντεμπούτο του.

Επιστροφή Γαλανόπουλου στην αγωνιστική δράση στη σπουδαιότερη είδηση της ημέρας !

A Hμίχρονο

Ντεμπούτο  για την μπορντό  εμφάνιση της Ένωσης  και σε σχηματισμό 4-4-2 με ρόμβο ! Η πρώτη τελική άνηκε στους φιλοξενούμενους αλλά το σουτ του Αραούχο έφυγε άουτ . Στο 4' η πρώτη σημαντική στιγμή στο ματς . Ο Ρότα έκανε εξαιρετική σέντρα ο Λιβάι Γκαρσία πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι , στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά ανενόχλητος αστόχησε !  Στο 8' ωραίο γέμισμα του Σιμάνσκι και πάλι ο άσσος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο σούταρε από καλή θέση αλλά κόντραρε και έφυγε κόρνερ .Στο 10' και άλλη φάση για τους ''κιτρινόμαυρους'' . Ο Αραούχο πάσαρε στον Γκατσίνοβιτς, αυτός σούταρε ,με το αριστερό , αλλά μπλόκαρε ο Ανέστης . Εξαιρετικό δεκάλεπτο για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα που αιφνιδιάζει πλήρως τον Παναιτωλικό. Γενικά η ΑΕΚ προσπαθεί να δημιουργεί υπεραριθμίες είτε στον άξονα , είτε στα άκρα για να επιτεθεί . Επίσης εάν ήταν πιο προσεκτική στην τελική πάσα θα είχε δημιουργήσει και άλλες απειλές . Οι γηπεδούχοι από την άλλη δείχνουν διάθεση να βγούνε στο επιθετικό τρανζίσιον και μάλιστα με τέτοιο τρόπο κάναν και την πρώτη τους τελική στο 16' αλλά το δυνατό σουτ του Σενγγκέλια έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 17' απίθανη ανάπτυξη και χαμένο τετ α τετ από τον Αραούχο. Όλα ξεκίνησαν από τον Βίντα , ο οποίος ανέβηκε μπροστά και μετά από μία άψογη συνεργασία ο Αργεντίνος θα νικηθεί από τον Ανέστη και από τις κόντρες η μπάλα θα ξύσει το ''αριστερό'' κάθετο δοκάρι ! ''Έκρυψαν'' τη μπάλα πραγματικά! Ο Πινέδα σήμερα αγωνίζεται πιο πίσω σε σχέση με τις προηγούμενες αγωνιστικές και βοηθάει στο build - up της Ένωσης .Μετά το 20λεπτο ο ρυθμός έπεσε . Έπειτα από κόρνερ ,στο 35', ο Τζαβέλλας θα πιάσει τη κεφαλιά , αλλά η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ και ο Σιμάνσκι δεν κατάφερε να μπει στη πορεία της και να την σπρώξει στα δίχτυα ! Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους , υπήρξε ένταση μεταξύ των παιχτών και των πάγκων των δύο ομάδων για ένα φάουλ , με τον Διαμαντόπουλο να μοιράζει κάρτες !

Το Α ημίχρονο είχε ένα εντυπωσιακό κιτρινόμαυρο πρώτο 20λεπτο αλλά παρά τις κλασσικές ευκαιρίες της ΑΕΚ , το σκορ παραμένει 0-0 , με τον Παναιτωλικό να μην δείχνει διάθεση να επιτεθεί ή να κρατήσει τη κατοχή αλλά από ότι φαίνεται θα ψάξει τη στιγμή του !

Β Ημίχρονο

Με αναγκαστική αλλαγή παρατάσσεται ο ''Δικέφαλος'' στο δεύτερο 45λεπτο . Ο Μουκουντί στη θέση του Τζαβέλλα. Καμία αλλαγή από τον Γιάννη Αναστασίου.

  Ότι δεν κατάφερε να κάνει η ΑΕΚ σε ένα ολόκληρο ημίχρονο το πετυχαίνει με το ξεκίνημα του δευτέρου. Οι ''Κιτρινόμαυροι'' κλέβουν ψηλά τη μπάλα , ο Λιβάι Γκαρσία έχει επιλογές για να πασάρει αλλά τελικά επιλέγει να σουτάρει ,εκτός περιοχής , με τη μπάλα να χτυπάει πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ανέστη και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα του στο 48' ! Μετά το 0-1 οι φιλοξενούμενοι δείχνουν να έχουν χάσει  τη συγκέντρωσή τους κάνοντας εύκολα λάθη. Αυτά εκμεταλλεύτηκαν οι παίχτες του Παναιτωλικού . Αρχικά μετά από λάθος διώξιμο του Μουκουντί , ο Νταγκό έκανε τη σέντρα αλλά δεν πρόλαβε να μπει στη πορεία της ο Λάρσον και έπειτα από σέντρα του Ντίας με τον Καρέλη ανενόχλητο να πιάνει τη κεφαλιά ,από το ύψος της μικρής περιοχής , αλλά να αστοχεί . Ενώ λίγο αργότερα ο Μουκουντί με σωτήριο τάκλιν σώζει την ομάδα του . Στο 60' ο Μόρσει μπαίνει στη θέση του Νταγκό με σκοπό να ''χτυπήσει'' στην αριστερή πλευρά την Ένωσης , όπου ο Ρότα έχει κίτρινη κάρτα . Μετά από ώρα , καλή στιγμή για την ΑΕΚ , ο Μοχαμάντι , που μόλις είχε περάσει στο ματς σέντραρε αλλά ο Αραούχο με δύσκολη κεφαλιά απέτυχε να σκοράρει στο 66'. Στο 67' ο Μόρσει παίρνει τη σέντρα από τον Αποστολάκη , εντός περιοχή , περνάει εύκολα τον Σιμάνσκι αλλά το σουτ του είναι κακό και ο Μουκουντί διώχνει ! ''Φωνάζει'' ότι θέλει και δεύτερο αμυντικό χαφ η Ένωση που έχει χάσει το κέντρο . Στο 73' ο Λιβάι στρώνει τη μπάλα στον Αργεντίνο σέντερ φορ αλλά κάνει κάκιστο σουτ από πλεονεκτική θέση . Στο 73' ο Ρότα θα περάσει εκτός και ο Πέτρος Μάνταλος εντός αγωνιστικού χώρου . Στο 75' ο Άμραμπατ εκτελεί το κόρνερ , ο Μουκουντί πιάνει τη κεφαλιά , ο Μλάντεν παρεμβαίνει και 0-2 για την Ένωση στο ντεμπούτο του Καμερουνέζου . Παράλληλα ο Πινέδα έχει περάσει ως δεξιός οπισθοφύλακας .Ωραία ανάπτυξη για την ΑΕΚ στο 78' αλλά το σουτ του Ιρανού κοντράρει και ένα λεπτό αργότερα ο Άμραμπατ βρίσκει τον Μάνταλο αλλά ο τελευταίος αστοχεί σε κεφαλιά από πολύ πλεονεκτική θέση . Στο 83΄ο Γκατσίνοβιτς βγαίνει εκτός και επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας ο Κώστας Γαλανόπουλος ! Στο 84' σουτ του Άμραμπατ λίγο άουτ .Στο 86' ο Μαροκινός κάνει άλλη μία γλυκιά σέντρα αλλά ο Γκαρσία αστοχεί.

Η ΑΕΚ παίρνει ένα πανάξιο διπλό στο Αγρίνιο , αφού στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν σαφώς ανώτερη από τον Παναιτωλικό . Επιστρέφει στις νίκες και ελπίζει !

 Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν, Ντουάρτε, Ντίας, Σενγκέλια, Καρέλης, Νταγκό.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Γκαρσία, Αραούχο, Ελίασον.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code