ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ - ΝΠΣ Βόλος: Την τιμώρησε ο πρώην Ντέλετιτς (0-1)



    Ήττα σοκ για την ΑΕΚ μέσα στην κατάμεστη Ριζούπολη από την ομάδα του Βόλου, ύστερα από ένα εκπληκτικό σουτ ενός πρώην παίχτη της, του Ντέλετιτς από τα 30 μέτρα. Πλήρη υπεροχή στην επίθεση και κατοχή, έλλειψη συγκέντρωσης και επιλογής στην τελική πάσα για την Ένωση. Αμυντικά σταθερή με σωστές τοποθετήσεις και καλύτερη ανασταλτική λειτουργία για τον Βόλο. Ακυρώθηκε και γκολ του Τσοκάνη στο 92' λόγο οφσάιντ για τον Βόλο.


Α' ημίχρονο


Με πολύ επιθετική διάθεση ξεκίνησαν οι δύο ομάδες με τον Βόλο να έχει στο πρώτο 10λεπτο ήδη δύο μακρινά σουτ (4', 7') και τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει εύκολα ενώ ο Αραούχο για την ΆΕΚ βρέθηκε μέσα στην περιοχή με το σουτ του μπλοκάρετε εύκολα και να φεύγει άουτ.

Ο Μίλος Ντέλετιτς έμελλε να είναι αυτός που θα ανοίξει το σκορ απέναντι στην πρώην ομάδα του μόλις στο 18' καθώς έπειτα από αντεπίθεση η ομάδα του Βόλο κέρδισε κόρνερ, και στην συνέχεια της εκτέλεσης του ο Ντέλεττις υπό την πίεση 3 παιχτών(!) και ανάμεσα από πολλά σώματα αμυνόμενων παιχτών εκτέλεσε, με την μπάλα να καταλήγει στην δεξιά γωνία του Στάνκοβιτς και στο βάθος της εστίας γράφοντας το 0-1 και σοκάροντας την Ριζούπολη. Ιπποτική κίνηση του Ντέλετιτς να μην πανηγυρίσει το γκολ έχοντας αγωνιστεί και στην Ένωση για 2 χρόνια.

Η ΑΕΚ μετά το γκολ προσπάθησε να εντείνει τις προσπάθειές της για να σκοράρει και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, έχοντας την πλειοψηφία της κατοχής (69%-31%) και τις επιθετικές πρωτοβουλίες αλλά την ομάδα του Βόλου να ανταποκρίνεται στην συνεχής πίεση και να είναι καλύτερη ανασταλτικά χωρίς να αφήνει πολλούς κενούς χώρους. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Ένωσης ήρθε στο 32' με τους παίχτες της να συνεργάζονται πολύ γρήγορα σε μικρό χώρο και τελικά τη μπάλα να φτάνει στον Τσουμπέρ στο κέντρο της μικρής περιοχής και σούταρε, αλλά τον Κλέιμαν να μπλοκάρει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει στην προσπάθειά της να φτάσει σε ένα γκολ, έχοντας κλείσει τον Βόλο στα καρέ του, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αρκούμενη σε κάποια μακρινά σουτ, και τις ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το 0-1.


Β' ημίχρονο


Όπως τελείωσε το ημίχρονο μπήκε η ΑΕΚ, πιέζοντας για να βρει το γκολ της ισοφάρισης αλλάζοντας και παίχτες κατά την διάρκεια του ημιχρόνου με σκοπό να λύσει την άμυνα του Βόλου. Στο 51' ο νεοεισελθές  Γκατσίνοβιτς προχώρησε σε μια κίνηση από δεξιά παρόμοια με αυτή του Ντέλετιτς με το σουτ του όμως να μπλοκάρετε από τον Κλέιμαν. Η ΑΕΚ έχει μπει εξαιρετικά δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και δεν σταματά να πιέζει ζητώντας την ισοφάριση και την ομάδα του Βόλου να έχει περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Ο Λιβάι Γκαρσία παραλίγο να σκοράρει ένα εκπληκτικό γκολ όταν από πλάγια θέση δοκίμασε το ψιλοκρεμαστό σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ της ισοφάρισης έχοντας συνεχόμενες ευκαιρίες, αρχικά ο Τσούμπερ στο 66', μέσα στην περιοχή δοκίμασε ένα σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά ο Ρότα μέσα από την περιοχή δοκίμασε ένα σουτ, το οποίο κόπηκε από την άμυνα του Βόλου. Η Ένωση συνέχισε την πίεση της έχοντας την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά με τον Κλέιμαν και την άμυνα του να μπλοκάρουν όλες τις επιθετικές προσπάθειες των παιχτών της ΑΕΚ.

Νέες συνεχόμενες ευκαιρίες για την ΆΕΚ, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, στο 80' με τον Σιμάνσκι να σουτάρει αλλά να μπλοκάρετε από τον Κλέιμαν, στο 84' το μακρινό σουτ του Αραούχο να κοντράρετε και να καταλήγει κόρνερ, και στο 84'  με την κεφαλιά του Γκαρσία να είναι άστοχη, ενώ στο 89' ο Αλμπάνης να προσπαθεί να βρει εστία μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά την κεφαλιά του να καταλήγει άουτ. Ο Βόλος κατάφερε σε μια υποδειγματική αντεπίθεση να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ στο 92' με τον Ματίγια να δίνει στον ελεύθερο Τσοκάνη, που σκόραρε σε κενή εστία, αλλά με τον βοηθό να υποδεικνύει τον Ισπανό μέσο στην αρχή της φάσης σε θέση οφσάιντ.

Παρόλη την πίεση και τις πολλαπλές ευκαιρίες η Ένωση δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να διασπάσει την σκληρή άμυνα του Βόλου, όπου εκμεταλλεύτηκαν την μοναδική τους ευκαιρία στο ματς και με το γκολ του Ντέλετιτς κατάφεραν να φύγουν με ένα πολύ δύσκολο διπλό.


ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Τσούμπερ, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γιόνσον, Άμραμπατ, Μάνταλος, Αραούχο.

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Λούνα, Σιέλης, Εσκοβάλ, Τσοκάνης, Μεταξάς, Ντέλετιτς, Πάολο Φερνάντες, Βίκτρο Φερνάντες, Φαν Βερτ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code