ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία 1-1, χάθηκαν οι 3 βαθμοί, χάθηκε κι ο Κόντε!


Στα Γιάννινα, ΠΑΣ και Λαμία αναδείχθηκαν ισόπαλοι σε 1-1 κατακτώντας τους πρώτους τους βαθμούς στη φετινή Superleague.

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στους ''Ζωσιμάδες'' το ματς ξεκίνησε με ένταση, μετά το σφύριγμα για πέναλτυ στο πέσιμο του Παμλίδη, 24 μόλις δευτερόλεπτα από τη σέντρα! Εν τέλει ο ρέφερι, με τη βοήθεια του VAR, πήρε πίσω την υπόδειξή του.

Tα πρώτα 10 λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες, με αρκετές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου.

Χρειάστηκαν όμως 12 περίπου λεπτά στους γηπεδούχους για να βρουν δίχτυα από μία στατική φάση! Ο Σόρια εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Εραμούσπε με πολύ όμορφη γυριστή κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον έμπειρο γκολκίπερ, Σαράνοφ.

Το πρώτο καλό σουτ για τη Λαμία ήρθε στο 19ο λεπτό με τον Μπεχαράνο να στέλνει με ευθύβολο σουτ την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πριόρ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στα επόμενα λεπτά διατήρησε μία ελαφρά πρωτοβουλία κινήσεων, χωρίς όμως κάτι το εξαιρετικό. Η πίεση της Λαμίας είχε ως αποτέλεσμα ένα απειλητικό σουτ του Ντε Βινσέντι που απέκρουσε δύσκολα ο Πριόρ, με τον Μανούσο να παίρνει το rebound βρισκόμενος ωστόσο σε θέση οφσάιντ.

Ο ρυθμός ανέβηκε αισθητά και ο ΠΑΣ απείλησε δις, στο 38' και στο 39' με σουτ του Μπιλμπάο και του Κόντε. Με τη συμπλήρωση 45 λεπτών ο άτυχος του αγώνα Ολυμπιακός - Λαμία, Επαμεινώνδας Παντελάκης, τραυματίστηκε ξανά στο κεφάλι και του παρασχέθηκε βοήθεια από το ιατρικό team.

Η πιο κλασσική φάση της Λαμίας ήρθε δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, όταν ο Κορνέζος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κιάκος είχε καλή τοποθέτηση και έδιωξε την μπάλα σχεδόν πάνω στη γραμμή, σώζοντας του Γιαννιώτες από σίγουρη ισοφάριση! Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με αυτό το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε διαφορετικά, με τη Λαμία αυτή τη φορά να μπαίνει δυναμικά πιέζοντας ψηλά. Ο Μανούσος σκόραρε στο 50ο λεπτό αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ πάνω στον Πριόρ. Μάλιστα, ο γκολκίπερ των Ηπειρωτών τραυματίστηκε στη συγκεκριμένη φάση σοβαρά! Ο Μανούσος τον βρήκε άθελά του με το γόνατο στο κεφάλι κι έτσι αποχώρησε με φορείο! Η ατυχία χτύπησε ξανά την πόρτα του ΠΑΣ Γιάννινα και ο Σούλης βρέθηκε αναγκαστικά κάτω από τα δοκάρια.

Η πίεση συνεχίστηκε και έφερε την ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους. Στο 58' ο Σιμόν σέντραρε από τα δεξιά και ο Νούνιες με κεφαλιά νίκησε τον Σούλη για το 1-1! Οι Γιαννιώτες ισορρόπησαν το ρυθμό και έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να βρεθούν ξανά στο σκορ με τον Κιάκο να πλασάρει και τον Σαράνοφ να αποκρούει. 

Απίστευτη γκίνια για τον Πέδρο Κόντε και τον ΠΑΣ Γιάνεννα. Με δάκρυα στα μάτια, ο επιθετικός των γηπεδούχων αποχωρεί από το γήπεδο και οι πρώτες ενημερώσεις μιλάνε για ρήξη χιαστού! Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης πέρυσι χειρουργήθηκε στο άλλο πόδι....

Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Λιάσος και Λώλης αντί Ριένστρα και του εξαιρετικά άτυχου Κόντε. Διπλή αλλαγή και για τη Λαμία με Γιακουμάκη και Τζανδάρη αντί Μανούσου και του καταχειροκροτούμενου πρώην κατοίκου Ιωαννίνων, Ντε Βινσέντι.

Στο 72' σημειώθηκε τεράστια ευκαιρία για τη Λαμία, με τον Τζανδάρη να σουτάρει στην επαναφορά στο γύρισμα του Σλίβκα, αστοχώντας εξ επαφής! Στο 77' άλλη μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία, με τον Σλίβκα να βγάζει τον Τσιλούλη απέναντι στον Σούλη και τον τελευταία να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 79' ο Θανάσης Στάικος προχωρά ξανά σε διπλή αλλαγή με Τζίμα και Μέντες αντί Μπιλμπάο και Παμλίδη. Ο Φέστα θα εκμεταλλευτεί τη διακοπή και θα κάνει κι εκείνος αλλαγή με τον Τσούκαλο στη θέση του Νούνιες.

Η πίεση της Λαμίας συνεχίζεται και ο Τζανδάρης πιάνει πολύ όμορφο φαλτσαριστό σουτ στο 87ο λεπτό, με τον Σούλη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ! Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό και την αποχώρηση του Κόντε.

Στο 90ο λεπτό, ο Εραμούσπε προσπάθησε με ''ανάποδο ψαλίδι'' και εντυπωσιακό τρόπο να απειλήσει στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σαράνοφ.

Ο τέταρτος διαιτητής έδειξε 12 λεπτά καθυστερήσεων, κυρίως λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Κόντε. Η τελευταία σημαντική φάση ήρθε δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση των 12'. Ο ΠΑΣ Γιάννινα άσκησε πιέση και η Λαμία βρήκε χώρο στην κόντρα, με Σλίβκα και Τσιλούλη να συνδυάζονται καλά αλλά τον Σούλη να νικάει ξανά τον φορ των φιλοξενούμενων.

Το τελικό σκορ δίνει ένα βαθμό και στις δύο ομάδες και αμοιβαία συναισθήματα μιας και μπορούσαν αμφότερες να χάσουν ή να κερδίσουν την αναμέτρηση. Η Λαμία είχε μια-δυο κλασσικές φάσεις παραπάνω ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα πλέον θα περιμένει με την αγωνία στο κατακόρυφο τη διάγνωση για τον τραυματισμό του Κόντε.

Οι αρχικές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Πριό (53’ Σούλης), Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Μπιλμπάο (79’ Τζίμας), Καραχάλιος, Ριένστρα (70’ Λιάσος), Κόντε (70’ Λώλης), Ροσέρο, Παμλίδης (79’ Μέντες).

Λαμία (Τζ. Φέστα): Σαράνοφ, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Σιμόν, Νούνιες (79’ Τσούκαλος), Μπεχαράνο (87' Μπάμπης), Σλίβκα, Μανούσος (68’ Γιακουμάκης), Ντε Βινσέντι (68’ Τζανδάρης), Τσιλούλης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code