ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λεκλέρ: «Αυτή η pole ήρθε με τη βοήθεια του Σάινθ»


Οι επισημάνσεις του πιλότου της Scuderia Ferrari με αφορμή την ταχύτητα του μονοθεσίου του στο Πολ Ρικάρ, με περαιτέρω αναφορές τόσο στην Red Bull, όσο και στον συμπαίκτη του, Κάρλος Σάινθ.

Με τον Κάρλος Σάινθ να εκκινεί τελευταίος στον δωδέκατο γύρο του πρωταθλήματος στη Γαλλία -λόγω αλλαγής μονάδας ισχύος-, η Scuderia Ferrari αξιοποίησε τον Ισπανό στο τρίτο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών προκειμένου να εξασφαλίσει την pole position ο ομόσταυλός του, Σαρλ Λεκλέρ, δίνοντάς του «tow», δεδομένου ότι η F1-75 που ακολουθούσε είχε χάρη στις μειωμένες αεροδυναμικές αντιστάσεις, τη δυνατότητα να κινηθεί κατά τι ταχύτερα.

Στις τηλεοπτικές του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων, ο Λεκλέρ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον ομόσταυλό του, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Αυτή η pole ήρθε με τη βοήθεια του Σάινθ».

"Μετά την πρώτη περίοδο πιστεύω ότι είχα εκπλαγεί πολύ από την ταχύτητα που είχαμε", είπε χαρακτηριστικά ο 24χρονος Μονεγάσκος. "Θέλω να πω, και στη δεύτερη περίοδο ήμασταν πολύ δυνατοί. Οπότε, με κάποιο τρόπο αλλάξαμε τα πράγματα για τις δοκιμές κατάταξης, αλλά αυτή ήταν μια ευχάριστη έκπληξη".

Ο Λεκλέρ εξήρε τη βοήθεια του Κάρλος Σάινθ, που βγήκε στην πίστα μπροστά του για να του προσφέρει κενό αέρος στο Q3, ώστε ο πρώτος να βελτιώσει την τελική του ταχύτητα: "Ήταν ένας σπουδαίος γύρος. Πάσχιζα όλο το διήμερο να πετύχω έναν ολοκληρωτικά καλό γύρο, και τον κατάφερα, αλλά πρέπει να πω ότι είχα και τη βοήθεια του Κάρλος και ότι η ομαδική δουλειά ήταν εκπληκτική. Χωρίς τον Κάρλος τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο στενά. Οπότε ναι, ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Κάρλος. Κι ελπίζω να έρθει μαζί μας στη μάχη για τη νίκη αύριο".

Τέλος, ο Μονεγάσκος παραδέχθηκε εμμέσως ότι όλα θα κριθούν στον αυριανό αγώνα από τη διαχείριση των ελαστικών, στις συνθήκες καύσωνα στο Πολ Ρικάρ: "Είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι έκανε η Red Bull χθες [στις ελεύθερες δοκιμές] διότι υπήρχαν μεγάλες διαφορές στα γυρολόγια, οπότε θα δούμε πώς θα πάει ο αγώνας αύριο", κατέληξε ο πιλότος της Scuderia.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code