ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μακάμπι Χάϊφα-Ολυμπιακός (1-1): Έπαιξε με τη τύχη του και το πλήρωσε ο Ολυμπιακός


Όλα ανοιχτά για τη ρεβάνς.

Ισόπαλος αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός με τη Μακάμπι Χάϊφα στο Ισραήλ με 1-1.. Ο Ζινκερνάγκελ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, στο επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα των ερυθρολεύκων. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μπήκε δυνατά για να πιέσει ψηλά στο γήπεδο, πράγμα που δυσκόλεψε τη Μακάμπι στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, όταν και προηγήθηκαν οι Πειραιώτες στο 7'. Ο Πορτογάλος τεχνικός έβλεπε τους παίκτες του να μην απειλούνται και να ελέγχουν την αναμέτρηση, παρόλο που είχαν παραχωρήσει την κατοχή στους Ισραηλινούς.

Από το 30' και μετά όμως η ομάδα του Μπαχάρ κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο και περνούσε μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύονταν να διατηρήσουν την κατοχή και να βγουν ορθολογικά μπροστά, πράγμα που συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος και μετά τις αλλαγές των δύο τεχνικών. Σταδιακά όμως οι παγίδες στα άκρα του Μαρτίνς εγκλώβισαν τους Ισραηλινούς και δεν επέτρεψαν περισσότερες από δύο σημαντικές ευκαιρίες. Παρόλα αυτά η ομάδα του Μπαχάρ ισοφάρισε στο 90+2' με το τυχερό γκολ του Χαζίζα, που θέλησε να κάνει σέντρα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Βατσλίκ.

Ο επαναληπτικός σε μια βδομάδα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με το εκτός έδρας γκολ να μην ισχύει από πέρυσι.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Ο Μπαράκ Μπαχάρ επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3, αφήνοντας στην άκρη τις επιλογές που έκανε στο πρόσφατο παιχνίδι του Σούπερ Καπ με την Χαποέλ Μπερ Σεβά. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Κοέν, με τον Σούντγκρεν δεξιά στην άμυνα και τον Κορνό αριστερά. Οι Πλάνιτς και Γκόλντμπεργκ ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Τρία χαφ οι Λάβι, Τσέρι και Μοχάμεντ, με τον Λάβι να είχε θέση μπροστά από τα στόπερ. Δεξιά στην επίθεση ο Ατζιλί, αριστερά ο Χαζίζα και στην κορυφή ο Νταβίδ.

Από την άλλη εκπλήξεις ετοίμασε και ο Πέδρο Μαρτίνς. Άφησε στην άκρη το 4-3-3 και στον πάγκο τους Παπασταθόπουλο και Ελ Αραμπί. Ο Βατσλίκ ήταν στο τέρμα, έχοντας στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Βρσάλικο, Μανωλά, Σισέ και Ρέαμπτσουκ. Εμβιλά και Κανέ ήταν τα αμυντικά χαφ στο 4-2-3-1 του Πορτογάλου τεχνικού, με τον Αγκιμπού Καμαρά να κινείται ελεύθερα μπροστά τους. Δεξιά στην επίθεση ο Μασούρας, αριστερά ο Ζίνκερνάγκελ και στην κορυφή ο Τικίνιο. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε διαγωνισμό λαθών, με τα φάουλ και τα πλάγια να είναι αυτά που επικρατούσαν στα πρώτα πέντε λεπτά. Πρώτη φάση στην αναμέτρηση και ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στο 7', με τον Μασούρα να νικάει στη μονομαχία τον Κορνό, τον Τικίνιο να σουτάρει αρχικά στο δοκάρι και τον επερχόμενο Ζινκερνάγεκλ να πετυχαίνει το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα των ερυθρολεύκων, σε κενή εστία. Στο 15' πρώτη προσπάθεια για τους Ισραηλινούς, με τον Τσέρι να σουτάρει από τα 35 μέτρα, πάνω όμως από τα δοκάρια του Βατσλίκ.

Επόμενη φάση στο 21' με την κεφαλιά του Σισέ, μετά από σέντρα του Ζινκερνάγκελ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, να μην ενοχλεί τον Κοέν. Ο Ολυμπιακός μετά το προβάδισμα άφησε την κατοχή στους γηπεδούχους, που δυσκολεύονταν ιδιαίτερα να πατήσουν την περιοχή του Βατσλίκ. Τα τρία χαφ του Πέδρο Μαρτίνς και οι βοήθειες από τους ακραίους στα μπακ, δεν άφηναν χώρους στος παίκτες του Μπαχάρ. Στο 33΄σέντρα σουτ του Χαζίζα από τα αριστερά με το δεξί, δεν εφνιδιάστηκε ο Βατσλίκ και μπλόκαρε.

Στο 34' σέντρα του Κορνό, κεφαλιά του Νταβίδ, στην αγκαλιά του Βατσλίκ, με τη Μακάμπι να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Στο 39' η Μακάμπι σκόραρε μετά από ωραία ανάπτυξη στον άξονα, όμως σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Νταβίδ ως οφσάιντ, με τον Ολυμπιακό όμως να έχει δεχθεί από το 30΄και μετά τέσσερις μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Στο 45+2' κεφαλιά του Εμβιλά μετά από φάουλ του Ζινκερνάγκελ, πολλά μέτρα μακριά από την εστία του Κοέν. 45+3' σουτ του Τσέρι ο Βάτσλικ σε κόρνερ, από την εκτέλεση ο Πλάνιτς σκοράρει, όμως υποδείχθηκε σωστά οφσάιντ, στη τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο αγώνας ξεκίνησε με τον Μασούρα να απειλεί στο 47' με σουτ εντός περιοχής, όμως η μπάλα κόντραρε στον Γκόλντμπεργκ. Στο 48' σουτ του Μαντί Καμαρά, η μπάλα ψηλά άουτ. Η Μακάμπι ήλεγχε και στο δεύτερο μέρος την κατοχή, με την ομάδα του Μαρτίνς όμως να μην επιτρέπει φάσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού και παράλληλα είχε περιορίσει και τις μπαλιές στην πλάτη της άμυνάς της.

Επόμενη φάση στο 63', κεφαλιά του Ρουκάβιτσα από φάουλ του Τσέρι, ο Πιερό δεν πρόλαβε να κάνει επαφή με τη μπάλα και αυτή πέρασε άουτ. Στο 64' η μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι για την Μακάμπι, με τον Τσέρι να κλέβει ψηλά στο γήπεδο και να βγάζει στην πλάτη του Ολυμπιακού τετ α τετ τον Πιερό, που αστόχησε απέναντι στον Βατσλίκ. Στο 69' σουτ του Γκόλντμπεργκ από μακρινή απόσταση, μπλόκαρε εύκολα ο Τσέχος τερματοφύλακας.

Στο 70' μεγάλη ευκαιρία για την Μακάμπι, με τον Τσέρι να σεντράρει από τα δεξιά και τον Κορνό να πιάνει το σουτ από πλεονεκτική θέση και να αστοχεί. Στο 76' σουτ του Αμπουμπακάρ Καμαρά από τα πλάγια της περιοχής, ψηλά άουτ. Τεράσια ευκαιρία στο 78' για τη Μακάμπι, ο Πιερό μετά από καραμπόλα στη μικρή περιοχή βρέθηκε απέναντι από τον Βατσλίκ και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. 

Αλλαγή συστήματος σε 5-3-2 για τον Ολυμπιακό στο 80', με δύο φορ τους Τικίνιο και Καμαρά. Στο 90' ο Μοχάμεντ πέρασε εξαιρετικά τον Μπουχαλάκη, αλλά το σουτ από τα όρια της περιοχής πέρασε άουτ. Στο 90+2' η Μακάμπι Χάϊφα ισοφάρισε το σκορ, με τον Χαζίζα εντός περιοχής να επιχειρεί να κάνει σέντρα, η πορεία της μπάλας ξεγέλασε τον Βατσλίκ και κατέληξε στα δίχτυα του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι έληξε χωρίς περαιτέρω ευκαιρίες. 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Μακάμπι Χ'αϊφα (4-3-3): Κοέν, Σούντγκρεν, Γκόλντμπεργκ, Πλάνιτς, Κορνό (Μεναχέμ 79'), Λάβι (Αμπού Φανί 61'), Τσέρι, Μοχάμεντ, Ατζιλί (Ρουκάβιτσα 50'), Χαζίζα, Νταβίδ (Πιερό 61').

Ολυμπακός (4-2-3-1): Βατσλίκ, Βρσαλικο (Παπασταθόπουλος 81'), Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Κανέ, Εμβιλά (Μπουχαλάκης 73'), Αγκιμπού Καμαρά (Μαντί Καμαρά 45'), Μασούρας (Άβιλα 80'), Ζινκερνάγκελ (Αμπουμπακάρ Καμαρά 45'), Τικίνιο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code