ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κόσοβο-Ελλάδα: Νίκη που δείχνει ότι κάτι αλλάζει (0-1)



Μεγάλη νίκη της Εθνικής μας Ομάδας με 0-1 μέσα στο Κόσοβο με ένα εκπληκτικό γκολ του Μπακασέτα από το πρώτο ημίχρονο (36'), σε ένα παιχνίδι όπου η εθνική μας αγχώθηκε αρκετά από την επιθετικότητα του Κοσοβου αλλά και τα σκληρά μαρκαρίσματα τους, χάνοντας όμως σωρεία ευκαιριών για να βρει παραπάνω γκολ. Με 10 έμειναν στο 72' οι Κοσοβάροι λόγο αποβολής του Αλίτι με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μούριτς έδιωξε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής και άφησε την ομάδα του με 9 για τα τελευταία λεπτά. Ήρωας ο Βλαχοδήμος με 2 καίριες επεμβάσεις κρατώντας το 0 στην εστία μας και δίνοντας μας την νίκη που μας έφερε μόνους πρώτους στην κορυφή του ομίλου με το απόλυτο( 2/2, 6 βαθμοί).


Η Εθνική Ελλάδας αντιμετώπιζε σήμερα το Κόσοβο για την δεύτερη αγωνιστική του Β ομίλου της League C του Nations League, με σκοπό να διπλασιάσει τις νίκες της και να βρεθεί στην κορυφή του ομίλου της έπειτα και από την ισοπαλία μεταξύ Κύπρου και Β. Ιρλανδίας (0-0).

Ο Πογέτ παράταξε την Εθνική μας με 4-3-3 με τους Μπάλντοκ, Κουρμπέλη και Μασούρα να παίρνουν την θέση των Ρότα, Μπουχαλάκη και Σιώπη στην ενδεκάδα, με σκοπό να ανανεώσει και να φρεσκάρει την ομάδα.

Α' ημίχρονο

Πρώτη ευκαιρία στο ματς ήρθε για την ομάδα του Κοσόβου μόλις στο 4ο λεπτό, με τον Ζενέλι να  κάνει διείσδυση από αριστερά μόνος του και να προσπαθεί να νικήσει τον Βλαχοδήμο, με τον Έλληνα γκολκίπερ να μπλοκάρει και να διώχνει σε κόρνερ, με το Κόσοβο να έχει μπει πολύ δυνατά στα πρώτα λεπτά του αγώνα και να προσπαθεί να επιτεθεί σε κάθε ευκαιρία.

Μετά την πίεση των πρώτων 15 λεπτών,  η Εθνική μας ομάδα ισορρόπησε την πίεση των Κοσοβάρων και κατάφερε να κρατήσει την κατοχή της μπάλας για να σπάσει τις επιθετικές διαθέσεις τους, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να χτυπήσει με την ταχύτητα των Τσιμίκα, Μασούρα, Λημνίου για να βγει στην επίθεση. Η κατοχή μας αυτή και οι συνεχείς κινήσεις των επιθετικών μας παιχτών φέρανε αποτέλεσμα στο 36΄ όταν ο Τσιμίκας έκλεψε από αριστερά και τροφοδότησε τον Μάνταλο και εκείνος τροφοδότησε τον Μπακασέτα, ο οποίος πιάνει ένα φοβερό σουτ με το αριστερό έξω από την μεγάλη περιοχή στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά πλευρά των διχτύων και γράφοντας το 0-1 για την Εθνική μας ομάδα.

Τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου πέρασαν έχοντας σαν κυρίαρχο τα αρκετά σκληρά φάουλ που είχαν σαν αποτέλεσμα αρκετές μικρές διακοπές, με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του παιχνιδιού και το 0-1 να είναι και το σκορ ημιχρόνου, με την Εθνική μας να προηγείται με το γκολ του Μπακασέτα.

Β' ημίχρονο

Η Εθνική μας ξεκίνησε με φόρα από τα αποδυτήρια θέλοντας να βρει ένα δεύτερο γκολ για να κλειδώσει το παιχνίδι και την νίκη και στο 50' παραλίγο να δει τα γκολ της να διπλασιάζονται όταν έπειτα από σέντρα του Μπάλντογκ, ο Γιακουμάκης δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Μπουρίκι την βρίσκει και παραλίγο να την βάλει στην εστία της ομάδας του, με την μπάλα να περνάει μερικά μόνο εκατοστά δίπλα από το δοκάρι.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα στο 54' όταν ο Μασούρας βρέθηκε αριστερά και κάνοντας μια σέντρα-σουτ παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από τα 40 μέτρα με την  μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να βρίσκει στο δοκάρι της εστίας του Κοσόβου και να γλυτώνουν από ένα δεύτερο τέρμα. Στην συνέχεια της φάσης το Κόσοβο βγήκε σε γρήγορη αντεπίθεση και σε μια σέντρα από αριστερά ο Βλαχοδήμος βγήκε και έδιωξε πριν καταφέρει να γίνει επικίνδυνη.

Τεράστια ευκαιρία για την Εθνική μας να σκοράρει στο 61' όταν ο Μπάλντογκ από δεξιά κάνει φοβερή ατομική προσπάθεια και μπαίνει στην περιοχή του Κοσόβου απέναντι από τον τερματοφύλακα, αλλά τον Μούριτς να μπλοκάρει και να διώχνει σε κόρνερ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκανε πιο επιθετικά, αποφασισμένες να βρούνε ένα γκολ, οι Κοσοβάροι για να ισοφαρίσουν και η Εθνική μας ομάδα για να εξασφαλίσει το τρίποντο και να αποκτήσει μεγαλύτερη σιγουριά. Η ομάδα του Κοσόβου έχει προσπαθήσει να επιτεθεί στην κόντρα, με αρκετές τους προσπάθειες να μένουν ημιτελείς και την Εθνική μας να κρατάει σχετικά εύκολα την κατοχή και να φτάνει κοντά στο δεύτερο γκολ σε 3 διαφορετικές περιπτώσεις.

Στο 72' η Εθνική μας απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα όταν ο Αλίτι αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και από το φάουλ που κέρδισε σε εκείνη την φάση έβγαλε την επίθεση από δεξιά με την σέντρα να φτάνει στον προωθημένο Μαυροπάνο, ο οποίος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στην συνέχεια της φάσης ένα σουτ του Μπακασέτα μπλοκαρίστηκε απο τον Μούριτς εύκολα και σταμάτησε την πολιορκία των παιχτών μας.

Μετά την αποβολή η Εθνική μας κατέβασε ρυθμούς και κράτησε παραπάνω κατοχή μπάλας θέλοντας να κρατήσει το υπέρ της σκορ και να συνεχίσει να ψάχνει κάποιο γκολ χωρίς να έχουμε σωστές επιλογές στην τελική πάσα σε αρκετές περιπτώσεις και καταφέρνοντας να σταματήσουμε αποτελεσματικά τις όποιες προσπάθειες του Κοσόβου να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Δεύτερη κόκκινη κάρτα αντίκρυσε το Κόσοβο στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, όταν ο Παυλίδης βρέθηκε απέναντι στον Μούριτς με ευκαιρία να σκοράρει αλλά αυτός έδιωξε την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής και αντίκρυσε την απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του για τα τελευταία λεπτά με 9. Το παιχνίδι κύλησε χωρίς κάποια άλλη ευκαιρία με την ομάδα μας να φτάνει στην νίκη με 1-0 χάρις το γκολ του Μπακασέτα, σε ένα παιχνίδι όπου είχαμε την δυνατότητα να σκοράρουμε με βάση τις ευκαιρίες μας αλλά να μην έχουμε το καθαρό μυαλό στα τελειώματα μας.


Η ενδεκάδα του Κοσόβου: Μούριτς, Καστράτι, Ραχμάνι, Κριέζλου, Αλίτι, Λοσάι, Φαζλιάι, Ζέγκροβα, Ρασίτσα, Ζενέλι, Μουρίκι.

 Η ενδεκάδα της Εθνικής Ελλάδος: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Λημνιός, Μασούρας & Γιακουμάκης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code