ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-0 : Λευκή ισοπαλία στο ΟΑΚΑ


Ισόπαλοι χωρίς τέρματα ήρθαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, στο μεταξύ τους ντέρμπι που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο, για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκ.

Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν στον αγώνα, μένοντας τελικά στην λευκή ισοπαλία, ένα αποτέλεσμα που φαίνεται να είναι περισσότερο ευνοικό για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την μπάλα να κινείται κυρίως γύρω από τον χώρο της μεσαίας γραμμής και τις ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. Η Ένωση έχασε δοκάρι με τον Χατζησαφί για να ανοίξει το σκόρ ενώ οι πράσινοι απείλησαν με τον Παλάσιος να μην μπορεί να κερδίσει τον Στάνκοβιτς από καλή θέση. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβηκε, με τις δύο ομάδες να παίζουν πιο επιθετικά και να γίνονται πιο απειλητικές σε σχέση με το πρώτο. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να σκοράρει, χάνοντας 3 πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκόρ, με τον Λιβάι Γκαρσία να απειλεί την εστία των φιλοξενούμενων στην εκπνοή, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει.

Με το 0-0 ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην 3η θέση με 55 βαθμούς, περιμένοντας φυσικά και το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό, που διεξάγεται αυτήν την ώρα. Στην 5η θέση της βαθμολογίας έμεινε η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου με 53 βαθμούς.

Το παιχνίδι

 Ισορροπημένος ήταν ο αγώνας στα πρώτα λεπτά ανάμεσα στις δύο ομάδες, με την μπάλα να κινείται κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Η πρώτη υποψία φάσης ήταν στο 7ο λεπτό, όταν η ΑΕΚ άλλαξε πολύ όμορφα την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του Μπρινιόλι, όμως το σούτ που επιχείρησε ο Χατζησάφι υπό καλές προϋποθέσεις, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Το μακρινό σούτ του Τσούμπερ δεν ανησύχησε τον Μπρινιόλι στο 17ο λεπτό, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μαουρίτσιο επιχείρησε επίσης ένα μακρινό σούτ, με την μπάλα να πέρναει επίσης άουτ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους πράσινους ήρθε στο 20ο λεπτό, όταν προσπάθησαν να χτύπησουν σε ανοιχτό γήπεδο, μετά από αντεπίθεση, με τον Παλάσιος να μην καταφέρνει να κερδίσει τον Στάνκοβιτς από πλεονεκτική θέση, με το σούτ του να αποκρούεται από τον γκολκίπερ της Ένωσης. Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν και στο 23ο λεπτό ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε επικίνδυνη θέση μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, με το σούτ του να κοντράρει στο σώμα του Μοχαμάντι και να καταλήγει κόρνερ.

Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 28ο λεπτό, όταν ο Χατζησαφί επιχείρησε ένα πανέμορφο σκαφτό σούτ, λίγο έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού και την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι και στην συνέχεια να απομακρύνεται. Το ημίχρονο κύλησε χωρίς κάτι αξιόλογο και οι δύο ομάδες κατευθήνθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκόρ. 

Στο 60ο λεπτό ο Κριχόβιακ προσπάθησε να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων με μακρινό σούτ, όμως το σύρτο του σούτ πέρασε ΄μερικά μέτρα έξω, από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι. Μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να ανοίξει το σκόρ στο 65'. Μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Καρλίτος από αριστερά, ο Βέλεθ έπιασε την κεφαλιά, με τον Άμραμπατ να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή της εστίας του Στάνκοβιτς. Ο Χουάνκαρ πήρε το ριμπάουντ στην συνέχεια της φάσης, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα οι πράσινοι απείλησαν ξανά. Οι γηπεδούχοι έκαναν λάθος μερικά μέτρα έξω από την μεγάλη τους περιοχή, ο Κώτσιρας έκλεψε την μπάλα, κάνοντας και ένα συρτό σούτ, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από την εστία της ΑΕΚ. Σημαντική ευκαιρία ξανά για τον Παναθηναικό στο 71' με τον Καρλίτος να κάνει όμορφη ατομική ενέργεια μέσα στην περιοχή της Ένωσης, να επιχειρεί ένα φαλτσαριστό σούτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Καλή στιγμή για την ΑΕΚ με την συμπλήρωση των 90 λεπτών, όταν ο Λιβάι Γκαρσία επιχείρησε ένα σούτ μέσα από την περιοχή του τριφυλλιού και τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει την μπάλα με δυσκολία, αποσοβώντας τον κίνδυνο για την εστία του.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος / 4-3-3): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Κριχόβιακ (74’ Τάνκοβιτς), Σιμάνσκι, Χατζισαφί (67’ Μάνταλος), Γκαρσία, Αμραμπατ (86’ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ.   

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (82’ Σάντσες, Βιγιαφάνιες (46’ Βιτάλ), Πέρεθ, Μαουρίσιο (62’ Κουρμπέλης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (62’ Καρλίτος), Αϊτόρ (74’ Μακέντα). 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code