ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός (1-0): Και όμως είναι ακόμα εδώ

 


Πολύ σημαντική νίκη για τον Απόλλωνα.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ συνεχίζει τον πολύ δύσκολο αγώνα που έχει στη διαδικασία των play-out για να παραμείνει στην Super League Interwetten. Απέναντι στον Παναιτωλικό ο Απόλλων ήταν εξαιρετικός για το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα και το ρυθμό που τον βόλευε. Ο αγώνας ξεκίνησε με τους Αγρινιώτες να έχουν την κατοχή, αλλά να μη μπορούν να βρουν τελικές στην εστία του Σόρκαν, λόγω της τακτικής που επέλεξε ο κύριος Τεννές με το ρόμβο στον άξονα.

Σταδιακά οι γηπεδούχοι κρατούσαν στα πόδια τους την κατοχή και έπαιρναν μέτρα στο γήπεδο, φτάνοντας και σε τελικές από στατικές φάσεις. Σε ένα από τα αρκετά ανεβάσματα του Ντεντάκη στο πρώτο ημίχρονο ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Έλληνα Μπακ να βρίσκει με εξαιρετική σέντρα τον Ντάουντα και αυτός αμαρκάριστος με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Ανέστη.

Στην επανάληψη οι παίκτες του κυρίου Αναστασίου θέλησαν να βάλουν πίεση στους αντιπάλους τους, όμως στην ουσία απείλησαν μια φορά σε αντεπίθεση με τον Βέργο. Στα τελευταία λεπτά και με τις πολλές αλλαγές, αυτά που επικρατούσαν ήταν τα νεύρα και οι σκληρές μονομαχίες. Στους 16 βαθμούς πλέον ο Απόλλων, που ταξιδεύει την επόμενη αγωνιστική στην Κρήτη να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ. Ο Παναιτωλικός που έμεινε στους 32 θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Με 4-4-2 σε ρόμβο ξεκίνησε τον αγώνα ο Μπάμπης Τεννές, δίνοντας φανέλα βασικού κάτω από τα δοκάρια στον Σόρκαν. Ο Ντεντάκης βρέθηκε δεξιά στην άμυνα, με τον Βιτλή αριστερά και τους Άλβες και Ντομίνγκες αμυντικό δίδυμο. Ο Φάμπρι ήταν σε ρόλο εξαριού, Φατιόν και Σλίβκα ήταν τα εσωτερικά χαφ, με τον Νίκο Μαρτίνες σε θέση 10. Ντάουντα και Ιωαννίδης ήταν το δίδυμο της επίθεσης.

Από τη μεριά του ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε το 4-2-3-1, με τον Ανέστη στην εστία. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά βρέθηκαν οι Αποστολάκης, Λάρσσον, Αντούνες και Κορνέλιους. Μάαρτενσον και Βαρόνε ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Ντίας να κινείται μπροστά τους. Δεξιά στην επίθεση βρέθηκε ο Μεντόζα, αριστερά ο Ντουάρτε και στην κορυφή ο Καρέλης.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να έχει τον έλεγχο της κατοχής και να επιχειρεί επίθεσης από τα άκρα με Ντουάρτε και Μεντόζα. Ο Απόλλων σταδιακά ισορροπούσε και κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, σε ένα παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες αλλά λίγες φάσεις. Πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση στο 19', με τους Ντίας και Καρέλη να συνεργάζονται και τον τελευταίο να σουτάρει στα σώματα από το ύψος του πέναλντι.

Στο 24' στην αντεπίθεση ο Παναιτωλικός, το τακουνάκι του Ντίας εντός περιοχής για τον ολομόναχο Καρέλη δεν πέρασε τελευταία στιγμή από την παρέμβαση του Βιτλή. Στο 27' κεφαλιά του Φατιόν, μετά από κόρνερ του Μαρτίνες, από το ύψος του πέναλντι, λίγο πριν τη γραμμή έδιωξε ο Αποστολάκης. Στο 34' ο Απόλλων πήρε το προβάδισμα στην αναμέτρηση, με τον Ντεντάκη να ανεβαίνει από τα δεξιά, να βρίσκει χώρο για τη σέντρα προς τον Ντάουντα, ο οποίος ολομόναχος με δύο προσπάθειες με το κεφάλι νίκησε τον Ανέστη.

Στο 41' πολύ καλό σουτ του Μεντόζα εκτός περιοχής, σε ετοιμότητα ο Σόρκαν έδιωξε σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Το ημίχρονο έληξε χωρίς άλλες ευκαιρίες, με τον Απόλλωνα να έχει φέρει την αναμέτρηση στα μέτρα του και στο ρυθμό που τον συνέφερε.

Στην επανάληψη με τον Απόλλωνα να πιέζει ψηλά στο γήπεδο και να κερδίζει στατικές φάσεις γύρω από την εστία του Ανέστη. Στο 50' κεφαλιά του Ντομίνγκες, χωρίς ισορροπία, από κόρνερ του Μαρτίνες, η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 53' ωραία ανάπτυξη για τους παίκτες του Τεννέ, ο Σλίβκα από τα αριστερά σέντραρε, ο Ντάουντα έστρωσε στον Ιωαννίδη, που είδε τον Ανέστη να του λέει όχι.

68' και ο Ντουάρτε ελευθερώθηκε από το μαρκάρισμα του Φάμπρι, όμως το σουτ του από το ύψος της περιοχής πέρασε ψηλά άουτ. Στο 80' τεράστια ευκαιρία για τον Παναιτωλικό, με τον Νταγκό να βγάζει στην αντεπίθεση τετ α τετ τον Ντίας, ο οποίος πάτησε με τακουνάκι για τον επερχόμενο Βέργο, με τον Σόρκαν να κάνει εκπληκτική επέμβαση.

Στο 82' σουτ του Ντίας εντός περιοχής, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντομίνγκες έβαλε το στοπ. Στο 88' εκτέλεση φάουλ του Φλόρες, σχεδόν από το ύψος της περιοχής, πάνω από τα δοκάρια του Σόρκαν. Από εκεί και πέρα αυτά που κυριαρχούσαν ήταν οι δυνατές μονομαχίες και τα πολλά νεύρα, με το παιχνίδι να λήγει χωρίς περαιτέρω ευκαιρίες.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Απόλλων Σμύρνης (4-4-2): Σόρκαν, Ντεντάκης, Άλβες, Ντομίνγκες, Βιτλής, Φάμπρι, Φατιόν, Σλίβκα, Μαρτίνες (Τσίμπσαχ 63'), Ντάουντα (Τσιλούλης 70', Φερνάντες 85') Ιωαννίδης (Μπακάμπου 85').

Παναιτωλικός (4-2-3-1): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσσον (Μπακαδήμας 46') Αντούνες, Κορνέλιους, Μάαρτενσον, Βαρόνε (Νταγκό 63'), Ντίας, Μεντόζα (Μόρσει 76'), Ντουάρτε (Φλόρες 76'), Καρέλης (Βέργος 63').

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code