ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο Μπίρκι αφήνει την Ντόρτμουντ για το MLS



 Παρελθόν από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ αναμένεται να αποτελέσει στο τέλος της σεζόν ο Ρόμαν Μπίρκι, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη ομάδα της Σεντ Λιούις.


Όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός σύλλογος, υπήρξε συμφωνία με τον Ελβετό τερματοφύλακα για κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του, που είχε ισχύ ως τις 30 Ιουνίου 2023, και έτσι συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το MLS.

Ο ίδιος ο Μπίρκι σε ερώτηση για την απόφαση του να αγωνιστεί στην Αμερική απάντησε:

«Εχω περάσει πολύ χρόνο από την ιδιωτική μου ζωή στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, είμαι μεγάλος φαν του αμερικανικού αθλητισμού και ήταν ονειρό μου να μπορέσω να συνεισφέρω στην ανάπτυξη ενός συλλόγου που οικοδομείται στο Σεντ Λιούις» 

Ο Μπίρκι εντάχθηκε στη Ντόρτμουντ το 2015, προερχόμενος από τη Φράιμπουργκ, και κατέγραψε συνολικά 232 συμμετοχές με τους Βεστφαλούς. Μετά από έναν τραυματισμό στον ώμο τον Ιανουάριο του 2021 έχει μείνει πίσω στην ιεραρχία από τον συμπατριώτη του Γκρέγκορ Κόμπελ, ενώ φέτος δεν έχει καταγράψει καμία συμμετοχή. Με την Μπορούσια έχει κατακτήσει δύο κύπελλα και ένα σούπερ καπ Γερμανίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code