ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Gilbert στο sportsnewsgreece.gr: "Δεν έχει να κάνει τόσο με την εμπειρία το Milan-San Remo, μαθαίνεις εύκολα την διαδρομή"

 


Ο άσος της Lotto Soudal, Philippe Gilbert απάντησε σε ερώτηση του sportsnewsgreece.gr και του Άρη Κατσίδη σε press conference, σχετικά με το τι πλεονεκτήματα θεωρεί ότι θα του δώσει η εμπειρία του από τις προηγούμενες εμφανίσεις στον  αγώνα του Milan-San Remo, το Σάββατο (19/3).



Ένας από τους πιο έμπειρους ποδηλάτες στο world tour είναι ο Philippe Gilbert, ο οποίος αγωνίζεται με τα χρώματα της Lotto Soudal από το 2020 και έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων στην καριέρα του,  ετάπ και στα τρία μεγάλα Grand Tours: τρία στο Giro d' Italia, ένα στο Tour de France και επτά στην Vuelta. Επίσης, ο 39χρονος Βέλγος ποδηλάτης έχει πανηγυρίσει μεταξύ άλλων πάρα πολλές νίκες και τίτλους σε μεγάλους θεσμούς όπως το Paris-Roubaix, το Tour of Flanders, το Clasica de San Sebastian και η λίστα συνεχίζεται με πολλές ακόμη νίκες. Ο Gilbert και ο Rebellin είναι οι μοναδικοί δύο ποδηλάτες που νίκησαν τους κλασσικούς αγώνες των Αρδέννων-το Amster Gold Race, το La Fleche Wallone και το Liege-Bastogne-Liege μέσα σε μια σεζόν, αλλά και ένας από τους τρεις (Eddy Merckx και Jan Raas) που μέσα στην ίδια σεζόν, νίκησαν το Tour of Flanders και το  Amstel Gold Race.

Ο Gilbert έχει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και πολλά αλλά βραβεία, ενώ στο Milan-San Remo έχει τρέξει 17 φορές (2004-2021). και είναι ο αθλητής που συμμετέχει στον αγώνα της φετινής σεζόν με τις περισσότερες συμμετοχές στον Ιταλικό αγώνα. Η ερώτηση μας είχε να κάνει με το αν θα τον βοηθήσει αυτή η εμπειρία στον αγώνα, με τον Βέλγο αστέρα της Lotto Soudal να απαντάει ότι ο αγώνας δεν έχει κάποιο μεγάλο ιδιαίτερα δείκτη δυσκολίας.

Όλα όσα δήλωσε ο Philippe Gilbert στο sportsnewsgreece.gr και στον Άρη Κατσίδη: 


Συμμετείχατε σε 17 αγώνες του Milan-San Remo, τους περισσότερους από κάθε άλλο. Θεωρείτε ότι αυτή η εμπειρία θα σας βοηθήσει στον αγώνα του Σαββάτου (19/3) επί Ιταλικού εδάφους;


"Δεν έχει να κάνει τόσο με την εμπειρία, γιατί όπως πρωτοείπα είναι ένας απλός αγώνας. Πρέπει να κοντρολάρεις την ταχύτητα σου για τα πρώτα 150 χιλιόμετρα και μετά έχει κάποιους κυκλικούς κόμβους για να μπορέσουμε να στρίψουμε. Υπάρχουν αργότερα κάποιες ανεβάσεις και μετά είναι πιο τεχνικό το κομμάτι. Έπειτα συναντάμε κάποιες αναβάσεις πριν την ανάβαση της Cipressa. Οπότε, χρειάζεται να το δεις στην τηλεόραση μια φορά και αυτό ήταν, θα γνωρίσεις τα πάντα από την διαδρομή εύκολα απ'έξω. Δεν είναι σαν τον αγώνα στην Flanders (Φλαμανδία) που πρέπει να το κάνεις πολλές φορές, για να γνωρίζεις κάθε γωνία πώς είναι και σχετικά πράγματα. Ο αγώνας αυτός είναι πραγματικά εύκολος και δεν χρειάζεται κάτι να έχεις μάθει".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code