ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΟΚ : Αυτοί είναι οι 7 υποψήφιοι αντίπαλοι για τα προημιτελικά

 

Μετά την χθεσινή μεγάλη εκτός έδρας νίκη επι της Γάνδης, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στους 8 του Conference League περιμένοντας σήμερα (16:00) να μάθει την επόμενη αντίπαλο του.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του δικέφαλου συνεχίζεται και σύντομα θα γνωρίζει τον επόμενο αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει για την φάση των 8 του Europa Conference League. Οι υποψήφιοι αντίπαλοι που θα μπούν στην σημερινή κληρωτίδα της Νιόν είναι 7 και το Sportsnewsgreece σας παρουσιάζει ορισμένα στοιχεία από την φετινή πορεία της κάθε ομάδας. 

1.ΜΑΡΣΕΙΓ

Ένα από τα πιο δυνατά ονόματα του γκρούπ των υποψήφιων αντιπάλων, οι Μασσαλοί είναι σίγουρα μία ομάδα που δεν θα ήθελε ο ΠΑΟΚ για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Διαθέτουν ένα πολύ δυνατό ρόστερ με παίχτες υψηλού επιπέδου όπως ο Γκεντουζί, ο Μίλικ, ο Παγιέ, o Μπουμπακάρ Καμαρά και ο Ουντέρ με την ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι να βρίσκεται στην δεύτερη θέση της Ligue 1 πίσω μόνο από την πανίσχυρη Παρί Σεν Ζερμέν. Στην φάση των 16 κέρδισαν εντός και εκτός έδρας την Βασιλεία ενώ προέρχονται από τους ομίλους του Europa League, όπου τερμάτισαν τρίτοι, πίσω από την Λάτσιο και την Γαλατάσαράι. Οι Γάλλοι διψάνε για μία διάκριση απέναντι στην αυτοκρατορία που χτίζει η Παρί και η διοργάνωση του Conference σίγουρα είναι ένας στόχος.

2.ΡΟΜΑ

Άλλο ένα βαρύ όνομα που θα μπεί στην κληρωτίδα, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο σίγουρα δεν θα ήταν μία διασταύρωση που θα επιθυμούσαν οι άνθρωποι του δικέφαλου. Εκτός από τον...παλιό γνώριμο Σέρτζιο Ολιβέιρα, οι τζιαλορόσι διαθέτουν στο έμψυχο δυναμικό τους και άλλους παίχτες υψηλού επιπέδου όπως τον Λορένζο Πελεγκρίνι,τον Ζανιόλο, τον Ελ Σαραουί, τον Μικιταριάν και τον Τάμι Άμπραχαμ. Βρίσκεται στην 6η θέση του Καμπιονάτο κυνηγώντας την 5η Λάτσιο, που έχει έναν βαθμό περισσότερο. Στη φάση των ομίλων του Conference League τερμάτισε πρώτη, αποκλείοντας μετά την ολλανδική Βίτεσε στους 16. Ο τελευταίος τίτλος που κατέκτησαν οι Ρωμαίοι ήταν πριν από 14 χρόνια και η διοργάνωση του Conference δεν αφήνει ασυγκίνητη την ομάδα του Special One. 

3. ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ

Η Ολλανδική ομάδα απέκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο την Κοπεγχάγη για τους 16 της διοργάνωσης, με το πρώτο παιχνίδι να λήγει 4-4 (!) και στο δεύτερο να κερδίζει και να παίρνει την πρόκριση, με το εμφατικό 0-4 μέσα στην Δανία! Τερμάτισε 3η στην φάση των ομίλων του Europa, πίσω από Μονακό και Σοσιεδάδ, ενώ για τα προκριματικά προς τους 16, κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μακάμπι Τέλ Αβίβ. Με παίχτες όπως ο Μάριο Γκέτζε, ο Μαντουεκέ, ο Γκακπό, ο Ζάχαβι και ο Σανκαρέ μόνο αμελητέα ποσότητα δεν θεωρούνται οι κόκκινοι, οι οποίοι αντιμετώπισαν ξανά τον δικέφαλο πέρσι στο Γιουρόπα Λίγκ. Παράλληλα η ομάδα του Ρότζερ Σμίτ δίνει μάχη στην Eredivisie ώστε να προλάβει τον Άγιαξ που βρίσκεται στην κορυφή, με την διαφορά που τους χωρίζει από τον Αίαντα να είναι μόλις στους 2 βαθμούς.

4.ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ

Η δεύτερη ολλανδική ομάδα που βρίσκεται στο γκρούπ των υποψήφιων αντιπάλων. H ομάδα του Σλότ παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην φετινή της πορεία. Βρίσκεται στην 3η θέση του ολλανδικού πρωταθλήματος έχοντας 8 βαθμούς διαφορά από την κορυφή και τον Άγιαξ. Στην φάση των 16 του Conference απέκλεισε την Παρτιζάν με δύο νίκες, καθαρίζοντας την πρόκριση από το πρώτο ματς με το εντυπωσιακό 2-5 ! Στoύς ομίλους του Conference τερμάτισε πρώτη, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Σλάβια Πράγας. Παρουσιάζει αμυντικές αδυναμίες ενώ το παιχνίδι της στηρίζεται κυρίως στην καλή μεσοεπιθετική λειτουργία. Ο Κολομβιανός Λουίς Σινιστερα αποτελεί το πιο δυνατό χαρτί της ολλανδικής ομάδας, έχοντας ήδη μπεί στο μάτι πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

5.ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ

Οι Τσέχοι βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο με την Φέγενορντ, τερματίζοντας στην 2η θέση και κερδίζοντας στο νήμα την Ούνιον Βερολίνου, την οποία και άφησαν 3η με έναν βαθμό λιγότερο. Τα τελευταία χρόνια δίνουν συνεχώς το παρόν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αξιόλογες παρουσίες ενώ ταυτόχρονα στο πρωτάθλημα της χώρας της, βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας, με 3 βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο Βικτόρια Πλζεν. Στα προκριματικά προς τους 16 απέκλεισαν την αυστριακή Λίντσερ και στην συνέχεια έκαναν το ίδιο με την Φενέρμπαχτσέ, νικώντας την εντός και εκτός έδρας με το ίδιο σκόρ (3-2).

6.ΛΕΣΤΕΡ 

Παρά το γεγονός πως δεν πραγματοποιεί καλή χρονιά, η ομάδα που έκανε το...αδιανόητο πριν μερικά χρόνια στην Premier League , δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μία βατή αντίπαλο για τον δικέφαλο. Έχοντας μείνει πολύ πίσω στο πρωτάθλημα της Αγγλίας (12η θέση με μόλις 33 βαθμούς σε 26 αγώνες), οι αλεπούδες του Μπρένταν Ρότζερς , έχουν μείνει με μοναδικό στόχο φέτος την κατάκτηση του Conference League. Προέρχονται από το Europa League όπου τερμάτισαν στην 3η θέση του ομίλου, αποκλείοντας στην συνέχεια με διπλές νίκες τόσο την Ράντερς όσο και την γαλλική Ρέν.  Στο ρόστερ της διαθέτει ορισμένους... παιχταράδες όπως τον Τίλεμανς, τον Καστάν, τον Εντιτί και τον Φοφανά και καταλαβαίνει ο καθένας πως  θα είναι ένα από τα πιό δύσκολα εμπόδια που μπορεί να βρεί ο ΠΑΟΚ στο δρόμο του.

7.ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ

Σαν όνομα μπορεί να μην τρομάζει. Ίσως φέτος μπορεί κάποιοι να την άκουσαν και για πρώτη φορά. Σίγουρα οι Νορβηγοί όμως δεν είναι μία τυχαία ομάδα. Έχοντας κατακτήσει δύο συνεχόμενες χρονιές το πρωτάθλημα της χώρας της, συμμετείχε στους ομίλους του Conference όπου τερμάτισε 2η στον 3ο όμιλο, με έναν βαθμό λιγότερο από την Ρόμα. Μάλιστα, η Μπόντο κέρδισε με το εξωπραγματικό 6-1 την ομάδα του Μουρίνιο εντός έδρας. Στη συνέχεια απέκλεισε τόσο την Σέλτικ με δύο διαδοχικές νίκες εντός και εκτός έδρας, όσο και την Αλκμάαρ στην παράταση, για να βρίσκεται σήμερα στο γκρούπ των ομάδων της κλήρωσης. Με ένα κατά βάση νεανικό και...εγχώριο ρόστερ, σίγουρα η ομάδα του Κγέτιλ Κνούτσεν δεν θα αποτελέσει εύκολη λεία για κανέναν αντίπαλο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code