ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Γάνδη-ΠΑΟΚ (1-2): Πω Πω Πω μια ΠΑΟΚΑΡΑ στους «8» του Conference League


 Τρομερή πρόκριση για το δικέφαλο του βορρά.

Ένας ΠΑΟΚ μαχητικός, ψυχωμένος και με αστείρευτες δυνάμεις πέταξε για τους «8» του Conference League. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να ξεπεράσει τις πολλές και σημαντικές απουσίες που είχε και να παρουσιάσει ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο στο Βέλγιο απέναντι στη Γάνδη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και θέλησαν να αιφνιδιάσουν τον ΠΑΟΚ με γεμίσματα κυρίως από τα αριστερά της επίθεσής τους, με τον Τισουντάλι να είναι αρκετά κινητικός. Ο ΠΑΟΚ όμως χωρίς να κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο πήρε το προβάδισμα στο 20' μετά από κόρνερ με σκόρερ τον Κρέσπο. Σταδιακά η Γάνδη έκλεινε τον ΠΑΟΚ στην περιοχή του και ευτύχησε πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο να ισοφαρίσει. στη μοναδική φάση που είχε χάσει μέχρι τότε τον Ντεπουάρτ η άμυνα του δικεφάλου.

Οι Βέλγοι μπήκαν και στην επανάληψη το ίδιο δυνατά και έκαναν πέντε τελικές μέχρι το 55'. Κάπου εκεί όμως η ομάδα του Λουτσέσκου ανέβασε στροφές, πήρε μέτρα στο γήπεδο και κρατώντας τη μπάλα έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του. Μετά το 70' εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι παίκτες της Γάνδη έδειχναν να χάνουν τις δυνάμεις τους. Εκεί χτύπησε και με το φάουλ που εκτέλεσε ο Βιειρίνια έστρωσε εξαιρετικά στον Αουγκούστο, που με ένα υπέροχο πλασέ νίκησε τον Ρεφ. Από εκεί και πέρα και με τις πολλές και μαζεμένες αλλαγές από τις δύο ομάδες δεν είδαμε κάτι αξιοσημείωτο, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια σπουδαία πρόκριση, φτάνοντας μετά από 49 χρόνια ξανά στους προημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Ο Χάιν Βανχάζενμπουργκ άφησε στην άκρη το 3-4-2-1 του αγώνα στη Τούμπα και παρέταξε την ομάδα του με το 4-2-3-1. Ο Ρεφ υπερασπίστηκε την εστία της Γάνδη, με τους Οκούμου και Κάστρο Μόντες δεξιά και αριστερά στην άμυνα. Οι Ενγκαντό- Τορουναρίγκα ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Κουμς και Ογιόσο να αποτελούν τα αμυντικά χαφ. Σε ρόλο δεκαριού ο Οφόε, με τους Σαμουάζ και Τισουντάλι δεξιά και αριστερά στην επίθεση αντίστοιχα. Στην κορυφή επέστρεψε ο Ντεπουάρτ.

Από τη μεριά του ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε το κλασσικό του 4-2-3-1, με τις απουσίες όμως να είναι σημαντικές για το δικέφαλο του βορρά. Ο Πασχαλάκης βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο και Βιειρίνια. Τσιγγάρας και Σβαμπ αποτελούσαν τα αμυντικά χαφ, με τον Ντοουγκλας Αουγκούστο να κινείται μπροστά τους. Δεξιά στην επίθεση πήρε θέση ο Μουργκ, με τον Μπίσεσβαρ αριστερά και τον Άκπομ στην κορυφή.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Ο αγώνας ξεκίνησε με τη Γάνδη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί κυρίως από τα αριστερά με τα ανεβάσματα του Κάστρο Μόντες να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη. Πρώτη φάση στο 6ο λεπτό με τον Τισουντάλι να μπαίνει από τα αριστερά στην περιοχή και να εκτελεί με το δεξί, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 8΄νέα ευκαιρία για την Γάνδη με τον Σαμουάζ να γεμίζει από τα δεξιά και τον Τισουντάλι να πιάνει ξανά το σουτ, χωρίς ισορροπία όμως και η μπάλα κατέληξε άουτ. 

Πρώτη απειλή για τον ΠΑΟΚ στο 11', με τον Αουγκούστο να ξεμαρκάρεται εκτός περιοχής, όμως το σουτ που δοκίμασε πέρασε ψηλά άουτ. Στο 13' σέντρα του Κάστρο Μόντες στο δεύτερο δοκάρι με στόχο τον Σαμουάζ, η κεφαλιά του τελευταίου δεν απείλησε τον Πασχαλάκη. Στο 20' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, στην πρώτη του ουσιαστικά ευκαιρία στην αναμέτρηση, με τον Κρέσπο μετά από φάση διαρκείας σε κόρνερ του δικεφάλου του βορρά. Ο Άκπομ προσπάθησε αρχικά στο πρώτο δοκάρι να νικήσει τον Ρεφ, από τις κόντρες η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Κρέσπο ολομόναχος έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων.

Από το 30' μέχρι το 32' οι παίκτες της Γάνδη ζήτησαν δύο φορές παράβαση για χέρι στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αρχικά στον Ίνγκασον και έπειτα στον Βιειρίνια, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι μεμπτό σε καμία περίπτωση. Στο 36' κάθετη του Οφόε, σουτ του Τισουντάλι εντός περιοχής, η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ, με τη Γάνδη όμως να ανεβάζει την πίεσή της προς την εστία του ΠΑΟΚ. Στο 39' γύρισμα του Σαμουάζ από τα δεξιά, ο Λύρατζης προ του Τισουντάλι έδιωξε σε πλάγιο. Στο επόμενο λεπτό η Γάνδη ισοφάρισε. Ο Σαμουάζ σέντραρε ξανά από τα δεξιά, με τον Ντεπουάρτ να ξεμαρκάρεται και από Ίνγκασον και από Κρέσπο και με κεφαλιά να νικάει τον Πασχαλάκη. Το ημίχρονο έληξε χωρίς άλλη ευκαιρία, με τη Γάνδη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις περισσότερες ευκαιρίες, αλλά η ομάδα του Λουτσέσκου κρατούσε τη τύχη στα χέρια της.

Στην επανάληψη η Γάνδη ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο μέρος, με τον Κάστρο Μόντε να γεμίζει από αριστερά, τον Σαμουάζ όμως να χάνει τεράστια ευκαιρία στο δεύτερο δοκάρι, ενώ ήταν ολομόναχος. Στο 49' κάθετη του Σβαμπ, ο Άκπομ έβαλε το κορμί του καλά πάνω στον Ενγκαντό, όμως το σουτ που δοκίμασε ήταν αδύναμο και δεν απείλησε τον Ρεφ. Στο 50' κόρνερ του Οφόε, κεφαλιά του Οκούμου, μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. 53' σουτ του Οφόε μετά από κόρνερ του Κουμς, με τις γροθιές έδιωξε ο Πασχαλάκης. 

Στο 54' καταιγιστική η Γάνδη νέα κεφαλιά του Ντεπουάρτ από τη σέντρα του Σαμουάζ, χωρίς να βρει στόχο. Μετά το αρχικό ξέσπασμα της Γάνδη, ο ΠΑΟΚ έδειχνε να ισορροπεί την αναμέτρηση, να κρατάει περισσότερο τη μπάλα στα πόδια του και να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να καρπωθεί το ανέβασμα της απόδοσής του και στο 77' πήρε ξανά προβάδισμα στην ανάμετρηση. Ο Βιειρίνια εκτέλεσε έξυπνα φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα πήγε χαμηλά συρτά στο ύψος της περιοχής και ο Αουγκούστο με ένα εκπληκτικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερά γωνιά του Ρεφ, ο οποίος είχε και πολλά σώματα μπροστά του.

Μετά το δεύτερο προβάδισμα της ομάδας του ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε περαιτέρω αλλαγές, ενώ αλλαγές έκαναν και οι γηπεδούχοι, με το ρυθμό της αναμέτρησης να πέφτει. Στο 94' ο Πασχαλάκης απέκρουσε νέου σουτ του Ντεπουάρτ μέσα από την περιοχή στη τελευταία φάση της αναμέτρησης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Γάνδη (4-2-3-1): Ρεφ, Οκούμου, Ενγκαντό, Τορουναρίγκα, Κάστρο Μόντες (Φορτούνα 85'), Κουμς, Ογιόσο, Οφόε (Χουίλσαγκερ 82'), Σαμουάζ (Χάνσε-Όλσεν 85'), Τισουντάλι (Μπέζους 82'), Ντεπουάρτ.

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (Μιχάι 46'), Βιειρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ (Μιτρίτσα 85'), Ντόουγκλας Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (Σίντκλει 57'), Μουργκ (Τέιλορ 70'), Άκπομ (Τσόλακ 85').

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code