ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός : Με φόντο μία θέση στα ημιτελικά

 




Στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι, ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα (18:00) τον Παναιτωλικό στο γήπεδο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης'', για την φάση των 
«8» του κυπέλλου Ελλάδος.

Με σκόρερ τους Καρέλη και Μεντόζα, οι Αγρινιώτες είχαν επικρατήσει εντός έδρας με 2-1 στο πρώτο μάτς του ζευγαριού, παίρνοντας ένα σπουδαίο αποτέλεσμα ενώ για τους ερυθρόλευκους είχε σκοράρει ο Έλ Αραμπί. Οι δύο ομάδες έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς για σήμερα, θέλοντας να πάρουν την πρόκριση που θα τους στείλει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι καλούνται να ανατρέψουν το σκόρ του πρώτου παιχνιδιού στο Αγρίνιο, θέλοντας να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί και να αντιμετωπίσουν έναν εκ των ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Το Σάββατο επικράτησαν με 0-3 του Ιωνικού για το πρωτάθλημα, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και έχοντας καλή απόδοση κατά διαστήματα. Στο ίδιο μοτίβο θέλουν να συνεχίσουν και σήμερα παρά τις πολλές απουσίες, κάνοντας το επόμενο βήμα στην διοργάνωση. Τα τελευταία δύο χρόνια οι Πειραιώτες έχουν φτάσει σε ισάριθμους τελικούς κυπέλλου, κατακτώντας το τρόπαιο απέναντι στην ΑΕΚ (1-0) τον Σεπτέμβριο του 2020.

Από την άλλη, ο Παναιτωλικός θέλει να υπερασπιστεί το σκόρ του πρώτου αγώνα και να γράψει ιστορία, γνωρίζοντας βέβαια πόσο δύσκολη αποστολή έχει. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου προέρχεται από εντός έδρας ήττα με 0-1 από τον ΠΑΣ Γιάννενα στο πρωτάθλημα, έχοντας επιδείξει όμως μεγάλη αγωνιστική βελτίωση τους τελευταίους δύο μήνες, σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν. Απόψε ταξιδεύει στο Φάληρο με πίστη και αποφασιστικότητα για να διεκδικήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητες πρόκρισης στα ημιτελικά.

Στα αγωνιστικά 

Πολλές και σημαντικές απουσίες θα έχει ο Πέδρο Μάρτινς στον σημερινό αγώνα, αφού εκτός αποστολής έμειναν οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Βάτσλικ, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Μπουχαλάκης, Αγκιμπού Καμαρά, Βαλμπουενά και φυσικά ο Σισέ που επιστρέφει αύριο από τις υποχρεώσεις του στο Κόπα Άφρικα. 

Ο Πορτογάλος προπονητής έκανε πολλές δοκιμές κατά την διάρκεια των προπονήσεων της εβδομάδας, ανακατεύοντας την τράπουλα ενόψει του σημερινού αγώνα. Με βάση τις απουσίες είναι δεδομένο πως θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις στα πρόσωπα της εντεκάδας, με το σύστημα να παραμένει σε διάταξη 4-3-3. Κρίστινσον και Τζολάκης διεκδικούν μία θέση κάτω από τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα τους Ανδρούτσο, Παπαδόπουλο, Μπά και Κίτσο από τα δεξιά προς τα αριστερά. Σουρλής, Κουντέ και Φατινγκά θα είναι η τριάδα της μεσαίας γραμμής με τον Καρβάλιο να διεκδικεί επίσης μία θέση στο αρχικό σχήμα. Ο Βρουσάι θα έχει τον ρόλο του δεξιού εξτρέμ, ο Ονιεκούρου θα αγωνιστεί αντίστοιχα αριστερά με τον Έλ Αραμπί να ξεκινάει στην κορυφή της επίθεσης.

Η αποστολή του Ολυμπιακού Ανδρούτσος, Αποστολόπουλος, Ου. Μπα, Μπαγκαλιάνης, Καρβάλιο, Ελ Αραμπί, Φαντιγκά, Ονιεκουρού, Κανέ, Καραργύρης, Καρμπόβνικ, Κίτσος, Κρίστινσον, Κούντε, Λόπες, Μ. Καμαρά, Μασούρας, Παπαδόπουλος, Τικίνιο, Σουρλής, Τζολάκης, Βρουσάι.

Σημαντικές απουσίες έχουν και οι φιλοξενούμενοι, με τον Γιάννη Αναστασίου να μην έχει στην διάθεση του τους Ντίας, Κορνέλιους, Μελίσα, Βέργο και Αποστολάκη που έμειναν εκτός αποστολής. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, αλλαγές προσώπων στην αρχική 11αδα με το 4-3-2-1 να είναι η πιθανότερη διάταξη που θα παρατάξει την ομάδα του ο Έλληνας τεχνικός. Ο Ανέστης θα βρίσκεται κάτω από τα γκόλποστ με τον Λάρσον να κάνει ντεμπούτο στο κέντρο της άμυνας δίπλα από τον Μαλή. Δεξιός οπισθοφύλακας θα είναι ο Λούι και αριστερά ο Χουχούμης. Τσιγγάρας, Φλόρες και Αντούνιες θα είναι η τριάδα του κέντρου με τους Μεντόζα και Μόρσεϊ να αγωνίζονται στα φτερά. Ο Καρέλης θα είναι ο μοναδικός προωθημένος στην κορυφή της επίθεσης. Θέση στην αρχική εντεκάδα διεκδικούν και οι Βρίγκοτς και Μπαρμπόσα.

Η αποστολή του ΠαναιτωλικούΧουχούμης, Αντούνες, Βργκοτς, Καρέλης, Λούι, Μπαρμπόσα, Ντουάρτε, Λάρσον, Μάρτενσον, Μπελεβώνης, Φλόρες, Περέιρα, Νταγκό, Μόρσεϊ, Παρδαλός, Μεντόζα, Τσιγγάρας, Μπακαδήμας, Μαλής, Ανέστης.

Προϊστορία

Οι δύο ομάδες τέθηκαν πέρσι αντιμέτωπες για πρώτη φορά στην ιστορία τους για τον θεσμό του Κυπέλλου με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν την πρόκριση με δύο νίκες (3-0 και 0-3) στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Διαιτητές

Ο Στάθης Γκορτσίλας ορίστηκε για να διευθύνει τον σημερινό αγώνα στο Φάληρο. Βοηθοί του θα είναι οι Μεϊντανάς και Παπαδάκης. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αγγελάκης και στο VAR οι Κουτσιαύτης και Δημητριάδης.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code