ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης 2-0: ΠΑΣ... για Ευρώπη!


Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έκαμψε την αντίσταση του Απόλλωνα Σμύρνης και με τα γκολ των Πίρσμαν και Εραμούσπε (πέναλτι) νίκησε 2-0 και "πάτησε γερά" στην 6άδα του πρωταθλήματος φτάνοντας τον Παναθηναϊκό στην 4η θέση στην ισοβαθμία των 30 βαθμών. Δεν τα κατάφερε η "Ελαφρά Ταξιαρχία" που έχασε και πέναλτι στις καθυστερήσεις με τον Τσιλούλη και παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πρώτη στιγμή στο παιχνίδι η μεγάλη επέμβαση του Λοντίγκιν στο πολύ ωραίο φάουλ του Κραγιόπουλου (5'). Στο 9ο λεπτό πάλι ο Κραγιόπουλος δοκίμασε το πόδι του, με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει εύκολα. Γρήγορος ο ρυθμός στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο με τον Απόλλωνα να έχει την μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Πρώτη στιγμή για τον ΠΑΣ στο παιχνίδι, το φάουλ του Σάλιακα "τράνταξε" το δοκάρι του Βέρχουλστ (18'). Στο 25ο λεπτό ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Γκαρντάφσκι έδωσε ωραία πάσα στον Πίρσμαν, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ και νίκησε τον Βέρχουλστ για το 1-0! Ο ΠΑΣ απείλησε με τον Περέα στη συνέχεια εις διπλούν (29', 37') αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Για τον Απόλλωνα ο Κραγιόπουλος απείλησε πάλι στο 41ο λεπτό με τον Λοντίγκιν αν έχει και πάλι "απάντηση". Ένα λεπτό αργότερα οι Γιαννιώτες φώναξαν για πέναλτι στον Περέα, ο διαιτητής Ευαγγέλου είδε στο VAR πως υπάρχει παράβαση, όμως γύρισε την φάση πίσω και έδωσε φάουλ του Λιάσου στον Ντεντάκη. Ημίχρονο στους "Ζωσιμάδες" με τον ΠΑΣ να προηγείται με 1-0 από το 25ο λεπτό με τον γκολ του Μάρβιν Πίρσμαν.

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς να σημειωθεί κάποια φάση ή κάτι το αξιοσημείωτο στα πρώτα λεπτά του, όπου κυριάρχησε το σκληρό παιχνίδι και οι κάρτες σε παίκτες και των δύο ομάδων. Σουτ, μετά από ώρα για τους φιλοξενούμενους, του νεοεισελθών Τσιλούλη με την μπάλα να καταλήγει άουτ (65'). Στο 77ο λεπτό ο "'Αγιαξ της Ηπείρου" διπλασίασε τα τέρματά του από την άσπρη βούλα. Ο Μπρένερ έκανε την σέντρα, ο Φαν Λα Πάρα σταμάτησε την μπάλα με το χέρι με τον διαιτητή Ευαγγέλου να υποδεικνύει την παράβαση. Ο Εραμούσπε ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0! Πάνω που ο Απόλλωνας πίεζε και έψαχνε φάσεις για να ισοφαρίσει το παιχνίδι, μία στιγμή αρκούσε για τον ΠΑΣ ώστε να βρει και δεύτερο γκολ και να "τελειώσει" ουσιαστικά το παιχνίδι. Νέα φάση για τους φιλοξενούμενους με τον Παπαγεωργίου να κάνει το σουτ και τον Λοντίγκιν να διώχνει σε κόρνερ (87'). Καλή εμφάνιση από τον πορτιέρο των Γιαννιωτών, ο οποίος στην επανεμφάνισή του στη βασική ενδεκάδα επενέβη όσες φορές χρειάστηκε και κράτησε το μηδέν. Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ο Τσιλούλης "κέρδισε" πέναλτι σε ανατροπή του από τον Λοντίγκιν, ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση ωστόσο νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των Ηπειρωτών. Τέλος στο ματς με τον ΠΑΣ να πανηγυρίζει μία πολύ σημαντική νίκη στη μάχη που δίνει για την συμμετοχή του στα play offs, όπως και για την κατάληψη μιας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεζ (89' Λώλης), Στάνκο, Λιάσος (80' Οικονομόπουλος), Γκαρντάφσκι (68' Μπρένερ), Περέα.

Απόλλων Σμύρνης (Μάρκο Γκρότε): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Κραγιόπουλος (61' Γιακιμόφσκι), Ρόγκνε, Λισγάρας, Κάστρο, Φατιόν, Τουτουαρίμα, Παμλίδης (61' Τσιλούλης), Παπαγεωργίου, Ιωαννίδης (75' Ντάουντα).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code