ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναιτωλικός - Άρης 0-2 : Νίκη-ανάσα για την μάχη της εξάδας


Με δύο γκόλ από το σημείο του πέναλντι, ο Άρης επικράτησε με 0-2 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League και πλησίασε τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Ματίγια και Καμαρά οι σκόρερ, με τον Αφρικανό επιθετικό να κερδίζει και τα δύο πέναλντι. 

Οι Θεσσαλονικείς έπρεπε να διαχειριστούν το ψυχολογικό σόκ του...κινηματογραφικού αποκλεισμού από το κύπελλο, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον φορμαρισμένο Παναιτωλικό. Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, με γρήγορο ρυθμό και πολλές ευκαιρίες, επικράτησαν τελικά με 0-2 της ομάδας του Αγρινίου, φτάνοντας τους 26 βαθμούς σε 19 παιχνίδια. 

Με αυτήν την νίκη η ομάδα του Άκη Μάντζιου βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας, συνεχίζοντας τον μαραθώνιο για την κατάληψη μιάς θέσης που οδηγεί στα πλεί οφ. Από την άλλη τα καναρίνια, αν και είχαν για ακόμα ένα αγώνα καλή απόδοση, δεν κατάφεραν να σκοράρουν, χάνοντας μάλιστα και δύο δοκάρια. Πολλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, που έπαιξαν επιθετικά, φτάνοντας εκατέρωθεν πολλές φορές μπροστά από τις δύο εστίες.

MVP για τον Άρη ο Καμαρά που κέρδισε και τα δύο πέναλντι ενώ ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα του Παναιτωλικού.

Φωνάζουν για την διαιτησία του Τζήλου οι γηπεδούχοι, τόσο για το πέναλντι που καταλόγισε στο 4' όσο και για την φάση του 35' που ζητάει πέναλντι πάνω στον Καρέλη.

Το παιχνίδι

Ο Άρης ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς στον αγώνα αφού μόλις στο 4ο λεπτό η ομάδα του Άκη Μάντζιου κέρδισε πέναλντι με τον Καμαρά. Απόφαση για την οποία οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Ο Ματίγια ανέλαβε την εκτέλεση του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας των γηπεδούχων, κάνοντας το 0-1. O Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει, σκοράροντας με τον Καρέλη στο 10ο λεπτό, με τον επόπτη να υποδεικνύει σωστά τον επιθετικό της ομάδας του Αγρινίου σε θέση οφσάιντ και το γκόλ τελικά να ακυρώνεται.

Το μακρινό σούτ του Εντιαγιέ στο 12ο λεπτό δεν ανησύχησε τον Μελισσά, με την μπάλα να πηγαίνει πολλά μέτρα πάνω από την εστία της ομάδας των γηπεδούχων. Παρόμοια φάση με τον Μπρούνο Γκάμα ένα λεπτό αργότερο, με την ίδια κατάληξη. Ο ρυθμός στο πρώτο τέταρτο του αγώνα ήταν εκρηκτικός, με τις δύο ομάδες να παίζουν πολύ επιθετικά και την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. 

Δεύτερο γκόλ για τους φιλοξενούμενους στο 20ο λεπτό με τον Καμαρά να ξανακερδίζει πέναλντι. Αυτή τη φορά ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση του, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μελίσσα, γράφοντας το 0-2. Μεγάλη ευκαιρία με τον Καρέλη στο 24' για τον Παναιτωλικό, με τον Έλληνα επιθετικό να μην μπορεί να νικήσει τον Σιαμπάνη σε τετ- α - τετ, με το σούτ του να αποκρούεται και να καταλήγει κόρνερ.

Ο Παναιτωλικός όσο περνούσε η ώρα, κέρδιζε μέτρα μέσα στο γήπεδο πιέζοντας την άμυνα του Άρη και στο 32' έχασε δοκάρι! Ο Αποστολάκης πλαγιωκόπησε πολύ όμορφα από τα δεξιά, μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, κάνοντας και μία έξυπνη σέντρα-σούτ. Η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και έφυγε άουτ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλντι, μετά από σπρώξιμο του Μπράμετς πάνω στον Καρέλη στο 36ο λεπτό.

Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να τριπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 45', με τον Μπρούνο Γκάμα να κάνει ένα όμορφο πλασαριστό σούτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Μελίσα, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της ομάδας του Αγρινίου. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Αποστολάκης σέντραρε την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή, με τον Ντουάρτε να πετάγεται στην καρδιά την άμυνας των κιτρινόμαυρων.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία στο 47', όταν ο Σιαμπάνης απέκρουσε το δυνατό σούτ που επιχείρησε ο Μεντόσα, από καλή θέση μέσα στην περιοχή. Ο ρυθμός άρχιζε να πέφτει τα επόμενα λεπτά και η σέντρα-σούτ που επιχείρησε ο Ντουάρτε στο 56ο λεπτό δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Σιαμπάνη.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό στο 60' με τον Μεντόζα να κάνει ένα δυνατό σούτ, λίγο έξω από την περιοχή του Άρη και το σούτ του να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ. Κι ενώ οι γηπεδούχοι πίεζαν, ο Άρης έκλεψε στο 66' την μπάλα από την μεσαία γραμμή και μετά από μία γρήγορη αντεπίθεση, ο Ματίγια βρέθηκε σε καλή θέση απέναντι στον Μελίσσα, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν ξανά σε πεδίο βολής χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν. Ο Γκάνεα τροφοδότησε πολύ έξυπνα τον Ιτούρμπε στην γραμμή της μεγάλης περιοχής του Παναιτωλικού, όμως ο δεύτερος έκανε ένα κακό σούτ, στέλνοντας την μπάλα πολλά μέτρα έξω από την εστία των γηπεδούχων. Στο 82' ο Βέργος έκανε ένα όμορφο συρτό σούτ, λίγο έξω από την περιοχή του Άρη, αναγκάζοντας τον Σιαμπάνη να πεταχτεί στην αριστερή του γωνία για να αποκρούσει με τα ακροδάκτυλα.


Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου) : Μελίσσας, Βρίγκοτς, Μαλής, Αποστολάκης, Χουχούμης, Αντούνιες, Φλόρες, Μπαρμπόσα, Ντουάρτε, Μεντόσα, Καρέλης

Άρης (Άκης Μάντζιος) : Σιαμπάνης, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Ματίγια, Σάσα, Έντιαγιέ, Μπρούνο Γκάμα, Μαντσίνι, Καμαρά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code