ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 2-0 : «Ποδαρικό» με νίκη στην Τούμπα


Νίκη με 2-0 για τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναιτωλικό, στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Με γκόλ των Κούρτιτς (πεν.) στο 29' και Ζαμπά στο 91', ο δικέφαλος επικράτησε με 2-0 του μαχητικού Παναιτωλικού στην άδεια Τούμπα και έφτασε τους 31 βαθμούς σε 16 αγώνες, μειώνοντας στους 2 την διαφορά του από την δεύτερη ΑΕΚ. Αντίθετα ο Παναιτωλικός παρέμεινε στην 10η θέση, με 15 βαθμούς.

Εν μέσω πολλών προβλημάτων και απουσιών, τόσο για τους γηπεδούχους όσο και για τους φιλοξένουμενους, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, έχοντας την κατοχή της μπάλας, την πρωτοβουλία των κινήσεων καθώς και τις περισσότερες ευκαιρίες για γκόλ, χάνοντας μάλιστα και πέναλντι στο 8ο λεπτό με τον Κούρτιτς. Μαχητικός ο Παναιτωλικός που έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Βέργο στο 52' για να ισοφαρίσει.

Εμφανώς παγωμένες και οι δύο ομάδες από την αγωνιστική απραξία 20 ημερών, σε ένα καλό παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες. MVP ο Γιασμίν Κούρτιτς ο οποίος εκτός από το γκόλ, κυριάρχησε στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ξανά καλή εμφάνιση από τον Τσιγγάρα ενώ επανεμφάνιση μετά τον δανεισμό  για τους Τσόλακ-Ζαμπά, οι οποίοι έδειξαν αμφότεροι αρκετή όρεξη.


Το παιχνίδι

Τεράστια ευκαιρία του ΠΑΟΚ να ανοίξει το σκόρ μόλις στο 8ο λεπτό, με τον Σφιντέρσκι να κερδίζει πέναλντι μέσα στην μικρή περιοχή του Παναιτωλικού, μετά από τραγικό λάθος του Μελίσα, όμως ο Κούρτιτς που ανέλαβε να το εκτελέσει, δεν κατάφερε να κερδίσει τον Έλληνα τερματοφύλακα από τα 11 μέτρα, αποκρούοντας μάλιστα με τα πόδια!

Επικίνδυνη σέντρα του Μπαρμόσα από δεξιά, με τον Πασχαλάκη να προλαβαίνει τελευταία στιγμή τον Βέργο και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 29ο λεπτό ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκόρ. Μετά από προσπάθεια του Λυρατζή από δεξιά, ο Ντουάρτε έκανε χέρι μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, με τον διαιτητή να τσεκάρει την φάση στο Var και να υποδεικνύει πέναλντι. Ο Κούρτιτς ανέλαβε και αυτή την φορά την εκτέλεση του, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 για τον δικέφαλο.

Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 33' με τον Μούργκ να συνεργάζεται πολύ όμορφα μαζί με τον Μίτριτσα, μετά από κόρνερ στα αριστερά και την μπάλα να στρώνεται από τον πρώτο προς στον Αγκούστο μέσα στην περιοχή αλλά το πολύ καλό σούτ του βραζιλιάνου χαφ, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μελίσσας.

Ξανά ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με τον Σφιντέρσκι να πιάνει μία κεφαλιά από επικίνδυνη θέση μέσα στην μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, μετά από σέντρα του Μίτριτσα και τον Μελίσσα να διώχνει δύσκολα την μπάλα σε κόρνερ. Στο 50ο λεπτό ο Αγκούστο ελίχθηκε πολύ όμορφα μέσα στην μεγάλη περιοχή του Μελισσά, έστρωσε πανέξυπνα την μπάλα στο Σφιντέρσκι, που ήταν σε πλεονεκτική θέση, όμως το σούτ που επιχείρησε ο Πολωνός ήταν αδύναμο και δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Στο 52ο λεπτό ο Λούι σέντραρε πολύ όμορφα από δεξιά, ο Βέργος πετάχτηκε στην καρδιά της περιοχή των γηπεδούχων, κάνοντας μία καρφωτή κεφαλιά , με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη. Στην ίδια φάση ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντεπίθεση, ο Σφιντέρσκι βρέθηκε στην μικρή περιοχή του Παναιτωλικού, καθυστερώντας να κάνει επιλογή. Η μπάλα στρώθηκε στον Μούργκ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Μελισσά, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για τον δικέφαλο, να διπλασιάσει τα τέρματα του.

Ο ΠΑΟΚ αναπτύχθηκε γρήγορα από τα δεξιά με τον Ζαμπά, ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού, τροφοδοτώντας τον Αγκούστο, ο οποίος έκανε το σούτ, με την μπάλα να περνάει ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Μελίσσα.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 75'. Ο Αγκούστο εκτέλεσε πολύ όμορφα ένα φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι από δεξιά και μετά από αλλεπάλληλες κόντρες, ο Κούρτιτς πήρε μία κεφαλιά από την μικρή περιοχή και τον Αντούνιες να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή, σώζοντας την ομάδα του από το δεύτερο γκόλ.

Λάθος από την άμυνα των γηπεδούχων στο 80ο λεπτό, με τον Καρέλη να μπάινει πολύ επικίνδυνα στην περιοχή του Πασχαλάκη, με τον Λυρατζή να σώζει την εστία του δικεφάλου, πρίν προλάβει ο Βέργος να γίνει αποδέκτης της μπάλας, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Δεύτερο γκόλ για τον ΠΑΟΚ στο 92'.Μετά από λάθος των αμυντικών του Παναιτωλικού, ο Τσόλακ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, με τον Κροάτη να μην καταφέρνει να απειλήσει. Η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Σίντκλει, ο οποίος έστρωσε όμορφα στον Ζαμπά και με ένα δυνατό σούτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το τελικό 2-0.


ΠΑΟΚ (Ρ.Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Μουργκ, Μιτρίτσα, Αουγκούστο, Σφιντέρσκι.

Παναιτωλικός (Γ.Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Μαλής, Βργκοτς, Κορνέλιους, Τσιγγάρας, Φλόρες, Ντουάρτε, Μπαρμπόσα, Μεντόσα. Βέργος.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code