ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ-Παναιτωλικός: Βαρομετρικό χαμηλό και σφαλιάρα απο Μεντόσα (1-2)



Μια απρόσμενη ήττα, και την δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας υπέστη η ΑΕΚ απο τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ (1-2)  με τον Μεντόσα να είναι ο πρωταγωνιστής του αγώνα, όπου με 1 ασίστ και 1 φανταστικό γκολ να υπογράφει το παιχνίδι και να δίνει στα «καναρίνια» του Αγρινίου μια μεγάλη νίκη και αφήνοντας την «Ένωση» στους 9 βαθμούς απο την κορυφή και στο -1 απο τον δεύτερο ΠΑΟΚ, έχοντας και το μεταξύ τους ντέρμπι να εκκρεμεί λόγο της αναβολής της προηγούμενης αγωνιστικής.

Η ΑΕΚ φιλοξένησε σήμερα στο ΟΑΚΑ  τον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής σε ένα παιχνίδι το οποίο διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, με την ΑΕΚ να μην κάνει πράξη το μικρό δικαίωμα που της δίνει η Κυβέρνηση να έχει μόλις 1000 άτομα στις εξέδρες, ώστε να μην μπει στη διαδικασία διαχωρισμού των οπαδών της.

Η ΑΕΚ έψαχνε την νίκη ώστε να έχει τη δυνατότητα να μειώσει στους 6 βαθμούς τη διαφορά από τον Ολυμπιακό στην κορυφή, περιμένοντας το αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τη στιγμή που ο Παναιτωλικός προσπαθεί να βρει πόντους για να αισθάνεται πιο άνετα βαθμολογικά.

Α' ημίχρονο

Αργό και νευρικό ξεκίνημα για τις δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο του κέντρου προσπαθώντας να βγάλει συνεργασίες για να βγει στην επίθεση και τον Παναιτωλικό να στέκεται καλά και να ισορροπεί το παιχνίδι όντας πολύ σωστός ανασταλτικά. Ο Παναιτωλικός στα πρώτα λεπτά προσπάθησε να βγάλει επιθέσεις απο τα πλάγια χτυπώντας στην κόντρα σε δύο περιπτώσεις (12'-14') με τις σέντρες μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ να απομακρύνονται απο τους αμυντικούς της εύκολα. 

Tα λεπτά περνούσαν με την «'Ενωση» να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να είναι επιπόλαιη στην τελική πάσα και στα τελειώματα της με τις προσπάθειες του Άμραμπατ(26'-33') και Μάνταλου(31') να μην έχουν ευτυχή κατάληξη. Στο 37ο λεπτό ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο όταν ύστερα απο μια μακρινή σέντρα ο Μάνταλος βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση, έδωσε την πάσα στον Ανσαριφάρντ με το σουτ του όμως να αποκρούεται απο τον Μελίσσα και τελικώς να απομακρύνεται απο τους αμυντικούς, στην καλύτερη φάση για το 1ο ημίχρονο. Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Ανσαριφάρντ όταν ο Μάνταλος πέταξε την μπάλα απο την άμυνα της «Ένωσης» βγάζοντας την κόντρα, με τον Ιρανό να μπαίνει στην περιοχή του Παναιτωλικού, να τριπλάρει τον Βργκοτς και να πλασάρει στην κλειστή γωνία τον Μελίσσα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να γράφει το 1-0 στέλνοντας τους κιτρινόμαυρους με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, σε ένα φτωχό σε θέαμα πρώτο ημίχρονο όπου ο Παναιτωλικός είχε σταθεί ικανοποιητικά και θα μπορούσε να είχε κρατήσει το 0-0.

Β' ημίχρονο

Δυνατό ξεκίνημα απο την ΑΕΚ έχοντας διπλή ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλα στο 47' να βρίσκει στο δοκάρι ύστερα απο παρέμβαση του Μελίσσα και στην συνέχεια της φάσης η μπάλα να φτάνει στον Λιβάι Γκαρσία στο ύψος της μικρής περιοχής και τον Μελίσσα να διώχνει το σουτ του σώζοντας και πάλι την ομάδα του απο να δεχτεί ένα δεύτερο τέρμα. Μετά το δυναμικό ξεκίνημα της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός ισορόπισε την πίεση στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου με τους κιτρινόμαυρους να έχουν την κατοχή, τον ρυθμό του αγώνα να έχει γίνει αρκετά γρήγορος με την μπάλα να κινήται πάνω-κάτω συνεχώς και τον Παναιτωλικό να ψάχνει αντεπιθέσεις για να ισοφαρίσει.

Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Τσουμπέρ να μπαίνει απο αριστερά στην περιοχή του Παναιτωλικού, να κάνει μια τρίπλα και να σουτάρει στην απέναντι γωνία του Μελίσσα, όπου βρήκε ελάχιστα την μπάλα με τα δάκτυλα του αλλάζοντας την πορεία της και σώζοντας την ομάδα του απο ένα δεύτερο τέρμα.

Και ενώ η ΑΕΚ πίεζε για να διπλασιάσει τα τέρμα της και να εξασφαλίσει την νίκη σε μια φάση που θα συζητηθεί, ο Μάνταλος χάνει την μπάλα ύστερα απο μαρκάρισμα του Μέρτεσον, όπου η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για φάουλ, και να βγάζει την μπάλα στην αντεπίθεση, όπου ο Καρέλης έφυγε μόνος απέναντι στον Τσιντώτα και με δυνατό ευθύβολο σουτ να ισοφαρίζει για τον Παναιτωλικό, βάζοντας φωτιά στο ματς.

Πριν καλά καλά προλάβει να καταλάβει η Ένωση τι έχει συμβεί και να προσπαθήσει να αντιδράσει για να ξανά πάρει το προβάδισμα, ο Μεντόσα είχε αντίθεση άποψη αφού ύστερα απο ατομική προσπάθεια που ξεκίνησε απο τον χώρο του κέντρου έκανε ένα απίθανο σουτ έξω απο την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Τσιντώντα πετυχαίνοντας ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΌ γκολ και δίνοντας το προβάδισμα στον Παναιτωλικό στο 82ο λεπτό, βάζοντας φωτιά στα εναπομείναντα λεπτά του παιχνιδιού. 

Η κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να ξεπεράσουν το σοκ των 2 γρήγορων γκολ που δέχτηκαν και να ισοφαρίσουν στα λεπτά που έμειναν πριν την λήξη, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, με μοναδική ευκαιρία να είναι ένα μακρινό σουτ του Γέφτιτς το οποίο πέρασε πάνω απο τα δοκάρια, με το 1-2 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης και την ΆΕΚ να χάνει έναν αγώνα όπου είχε τον έλεγχο και την κατοχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και τον Παναιτωλικό να παίρνει ένα απρόσμενο αλλά δίκαιο διπλό μέσα στο ΟΑΚΑ και μια μεγάλη νίκη επι την Ένωσης, αφήνοντας την στους -9 βαθμούς απο την κορυφή και στο-1 απο τον ΠΑΟΚ και την δεύτερη θέση, και τον Παναιτωλικό να φτάνει τους 18 βαθμούς και να δείχνει πως καθαρίζει με την υπόθεση της σωτηρίας παίρνοντας την 4η νίκη στα τελευταία 6 παιχνίδια δείχνοντας πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία.


Οι ενδεκάδες των ομάδων

 ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μοχαμαντί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Σβάρνας, Σιμόες, Λε Ταλέκ, Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία, Άμραμπατ, Ανσαριφάρντ

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Χουχούμης, Κορνέλιους, Βργκοτς, Λούι, Φλόρες, Αντούνες, Μεντόσα, Ντουάρτε, Μπαρμπόσα, Βέργος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code