ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ιωνικός-Παναθηναϊκός (0-1): Πέρασε από τη Νίκαια και εδραιώνεται στη τετράδα


Πολύ σημαντική νίκη για τους «Πράσινους».

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφερε σε πέρας τη δουλειά της στο 100% στη Νίκαια, νικώντας με 1-0 τον Ιωνικό και πήρε τη δεύτερη νίκη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, με τους γηπεδούχος να γνωρίζουν την πέμπτη συνεχόμενη ήττα τους. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αν εξαιρέσει κανείς τα πρώτα δεκάλεπτα των δύο ημιχρόνων. Είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, έφτιαξε λίγες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και στη σημαντικότερη αυτών κατάφερε να προηγηθεί με το εξαιρετικό γκολ του Αϊτόρ. Ο Ιωνικός από τη μεριά του ενώ έβγαλε ένταση στο παιχνίδι του και ήθελε να επιβάλλει γρήγορο ρυθμό, ανεβάζοντας παράλληλα και ψηλά τις γραμμές του, σε λίγες μόνο στιγμές μπόρεσε να εκτελέσει με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Μπρινιόλι.

Επόμενο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό είναι ο επαναληπτικός της ερχόμενης Τρίτης με την Αναγέννηση Καρδίτσας, στην Καρδίτσα, ενώ την επόμενη εβδομάδα υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο. Από τη μεριά του ο Ιωνικός την επόμενη αγωνιστική θα αγωνιστεί ξανά εντός έδρας υποδεχόμενος τον Ατρόμητο, σε ένα πολύ κομβικό παιχνίδι.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Με 3-5-2 παρέταξε την ομάδα του ο Δημήτρης Σπανός έχοντας κάτω από τα δοκάρια των Χουτεσιώτη. Μπροστά του στην άμυνα βρέθηκαν οι Τσιγκρίνσκι, Σάντσεθ και Ρομαό, με τον Μύγα σε ρόλο δεξιού φουλ μπακ και τον Βαλεριάνο αριστερά. Τα τρία κεντρικά χαφ για τον Έλληνα τεχνικό ήταν οι Ντάλσιο, Κάνιας και Άοσμαν, προκειμένου να ελέγξουν το χώρο δράσης που ο Παναθηναϊκός υπερτερεί σημαντικά. Οι Λένις και Τουράμ βρέθηκαν στην κορυφή της επίθεσης.

Από τη μεριά του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε το γνωστό του πλέον 4-3-3. Ο Μπρινιόλι υπερασπίστηκε ξανά την εστία έχοντας μπροστά του στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά του Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Βέλεθ και Χουανκάρ. Ο Πέρεθ βρέθηκε σε ρόλο «6», έχοντας εσωτερικά μπροστά του τους Βιγιαφάνιες και Μαουρίτσιο. Δεξιά στην επίθεση ήταν ο Αϊτόρ, αριστερά ο Βιτάλ και στην κορυφή ο Καρλίτος.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Το παιχνίδι ξεκίνησε έχοντας γρήγορα ρυθμό και τις ομάδες να ψάχνουν το άμεσο παιχνίδι. Πρώτη τελική στο 5' με τον Ντάλσιο να δοκιμάζει σουτ εκτός περιοχής και τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι. Στο 9' μετά το κόρνερ του Άοσμαν η κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι κοντράρει και προκύπτει νέο κόρνερ. Πρώτη τελική για τον Παναθηναϊκό στο 15', με τον Βιγιαφάνιες να κλέβει ψηλά στο γήπεδο και να δοκιμάζει απευθείας σουτ, ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε εύκολα.

Τεράστια ευκαιρία για τον Ιωνικό στο 16' με τον Μύγα να πιάνει κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από κόρνερ και τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν να αναπτυχθεί με το πρέσσινγκ του Ιωνικού να είναι ψηλά στο γήπεδο και οργανωμένο. Επόμενη φάση σημειώθηκε στο 38' όταν και ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με ένα καταπληκτικό γκολ του Αϊτόρ. Ο Βιγιαφάνιες μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά γύρισε στο δεύτερο δοκάρι και ο εξτρέμ των «Πρασίνων» με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα του Χουτεσιώτη.

Στο 40' σουτ του Καρλίτος εκτός περιοχής στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Ιωνικού. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω ευκαιρίες και τον Παναθηναϊκό να προηγείται, στη μοναδική φάση που κατάφερε η ομάδα του Γιοβάνοβιτς να παίξει στην πλάτη των παικτών του Ιωνικού και να πατήσει περιοχή με αρκετούς παίκτες.

Στην επανάληψη ο αγώνας ξεκίνησε με τον Άοσμαν να χάνει τρομερή ευκαιρία στο 48', όταν μετά τη σέντρα του Ντάλσιο το σουτ του Άοσμαν χτύπησε σε Χουανκάρ και δοκάρι και έφυγε κόρνερ. Στο 52' σουτ του Μύγα με το αριστερό από τα δεξιά, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μπρινιόλι. Στο 54' ο Βιτάλ έφυγε απέναντι από τον Χουτεσιώτη, όμως ο Μύγας με ένα τρομερό σπριντ τον πρόλαβε πριν εκτελέσει.

Ο Ιωνικός που μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και είχε τον έλεγχο της κατοχής από το 55' και μετά άρχισε πάλι να οπισθοχωρεί μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Επόμενη ευκαιρία στο παιχνίδι και μετά τις αλλαγές των προπονητών, ήταν στο 73'. Μετά από φάουλ του Κιάκου και ασυνεννοησία στην άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Κάνιας βρήκε μπροστά του τη μπάλα και σούταρε, χωρίς να ανησυχήσει όμως τον Μπρινιόλι.

Όσο περνούσαν τα λεπτά και έρχονταν περισσότεροι παίκτες από τους πάγκους, κυρίως των γηπεδούχων, ο ρυθμός έπεφτε, με την ομάδα του Γιοβάνοβιτς να τον κοντρολάρει και τον Ιωνικό να δυσκολεύεται να εκτελέσει κοντά στην εστία του Μπρινιόλι. Στο 93 σέντρα του Ρομαό ο Μάναλης πήρε την κεφαλιά με στόχο τον Μάντζη, βγήκε ο Μπρινιόλι και μπλόκαρε προ του παίκτη του Ιωνικού. 

OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ιωνικός (3-5-2): Χουτεσιώτης, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεθ, Ρομαό, Μύγας, Ντάλσιο (Μάναλης 82'), Κάνιας (Ματσούκας 82'), Άοσμαν, Βαλεριάνος, Λένις (Κιάκος 67'), Τουράμ (Μάντζης 67').

Παναθηναϊκός (4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουανκάρ, Πέρεθ, Μαουρίτσιο, Βιγιαφάνιες (Αλεξανδρόπουλος 88'), Αϊτόρ, Βιτάλ (Παλάσιος 66΄), Καρλίτος (Ιωαννίδης 66').

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code