ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Απόλλων - ΑΕΚ 2-2 : ''Στάση'' Ριζούπολη



Η Ένωση προηγήθηκε , έπρεπε να σκοράρει και δεύτερο τέρμα , παρ' όλα αυτά ο Απόλλων την σόκαρε , της ανέτρεψε το παιχνίδι με την ΑΕΚ εν τέλει να ισοφαρίζει χωρίς να της αξίζει αυτό το αποτέλεσμα. Πλέον πηγαίνει σε ματς τελικό με τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική !

Α Ημίχρονο

Στο πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν πάνω κάτω όπως το περιμέναμε . Η ΑΕΚ είχε ψηλά τις γραμμές της και χρησιμοποιούσε το άμεσο πρέσινγκ με σκοπό την ανάκτηση της κατοχής. Από την άλλη ο Απόλλων επέλεξε να αμύνεται στο δικό του μισό . Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους φιλοξενούμενους , όταν ο Τζούμπερ γέμισε , ο Αραούχο έκανε το ανάποδο ψαλίδι , που κατέληξε στην αγκαλιά του Κότσαρη. Στο 9' ο κεφάτος Μάνταλος κάνει όμορφη ατομική ενέργεια , αλλά το σουτ του , από πλάγια θέση το μπλόκαρε ο τερματοφύλακας στην δεξιά του γωνία. Στο 13' οι ''κιτρινόμαυροι'' κερδίζουν το 4ο τους κόρνερ , ο αρχηγός τους το εκτέλεσε και ο Λιβάι Γκαρσία με εντυπωσιακό άλμα και εξαιρετική κεφαλιά κάνει το 0-1 !  Στο 16' ο Στάνκοβιτς ''χάνει'' τη μπάλα σε κεφαλιά του Τσιλούλη , στη συνέχεια την μπλοκάρει και ο Φατιόν του κάνει επιθετικό φάουλ πριν το 1-1,με το γκολ σωστά να ακυρώνεται . Στο 19' ο Κότσαρης διώχνει σε κόρνερ το στημένο του Τζούμπερ . Στο 21' ο Λε Ταλέκ  στέλνει άουτ την κεφαλιά , μετά από κόρνερ και στη συνέχεια ίδια μοίρα είχε και του Παμλίδη για τους γηπεδούχους . Στο 23' όμορφη ανάπτυξη από την ΑΕΚ , αλλά ο Αραούχο στην αρχή θα βρει αέρα και στη συνέχεια ο Μάνταλος θα αστοχήσει έξω από την περιοχή . H Ένωση απείλησε ξανά από κόρνερ , αλλά η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 29' όταν ο Αραούχο πήρε την κάθετη από τον Τζούμπερ , αλλά ο Κότσαρης νίκησε τον Αργεντίνο . Στο 34' ο Λε Ταλέκ κάνει μαγική πάσα στον Ελβετό εξτρέμ της ΑΕΚ , ο οποίος με απίθανη ντρίμπλα περνάει τον αντίπαλο του αλλά το σουτ του  κοντράρει και φεύγει σε κόρνερ . Στο 41' ο Απόλλων βρίσκει την ισοφάριση στην πρώτη του καλή στιγμή στο παιχνίδι ! Ο Νίκο Μαρτίνες έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο Ιωαννίδης με κεφαλιά κάνει το 1-1 , κακό μαρκάρισμα του Ρότα στη φάση . Στο 45' ο Τζαβέλας πιάνει καλό σουτ από μακριά , αλλά χωρίς να βρει στόχο . 

Οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια με το 1-1 , οι φιλοξενούμενοι είναι σαφώς καλύτεροι από τους γηπεδούχους , προηγήθηκαν , έκλεισαν τους αντιπάλους τους στα ''καρέ'' τους , αλλά ο Απόλλων κόντρα στη ροή του παιχνιδιού βρήκε την ισοφάριση και βάζει δύσκολα στον ''δικέφαλο''.

Β Ημίχρονο

Θα είναι το πρώτο ματς με τον Γιαννίκη στο πάγκο , όπου η ΑΕΚ δεν θα βγει προηγούμενη στο δεύτερο ημίχρονο . Θυμίζουμε 1-0 Ατρόμητο , 0-2 Βόλο , 2-0 Άρη . Άρα και ένα καλό τεστ για τον ''δικέφαλο''.

Χωρίς αλλαγές εμφανίζονται οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο.  Στα πρώτα δέκα λεπτά του δεύτερου μέρους η Ελαφρά Ταξιαρχία ελέγχει το ρυθμό του παιχνιδιού , αφού οι ''κιτρινόμαυροι'' δεν έχουν ούτε την ένταση ούτε την διάθεση του πρώτου ημιχρόνου . Παρόλα αυτά η ΑΕΚ στο 55' να χάνει τεράστια ευκαιρία! Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σιμόες με κεφαλιά  στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Κότσαρη !  

Αγχωμένη δείχνει η Ένωση , με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ο Απόλλων . Στο 62' ο Απόλλων κάνει την ανατροπή με τον Παμλίδη ! Μετά από γέμισμα ο Τσιλούλης βγαίνει απέναντι από τον Στάνκοβιτς , ο Αυστριακός τον νικάει αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Παμλίδης με κεφαλιά κάνει το 2-1!  Οι ''κιτρινόμαυροι'' προσπαθούν να βρουν αντίδραση αλλά πάντα κάνουν λάθος στην τελική ενέργεια !

O Άμραμπατ στο στο 80' κάνει απίθανη σέντρα και ο Αραούχο με πανέμορφη κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2 και δίνει μεγάλο ενδιαφέρον στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού ! Στο 82' ο Μαροκινός βρίσκει το Ανσαριφάρντ εντός περιοχής αλλά το σουτ με το αριστερό φεύγει εκτός ! Κοντά στο 2-3 η ΑΕΚ . Μετά την ισοφάριση οι ''κιτρινόμαυροι'' είναι συνεχώς μπροστά ψάχνοντας την ολική ανατροπή , με τους Μάνταλο και Άμραμπατ πιο κινητικούς ! Στο 93' ο Κότσαρης κάνει σπουδαία απόκρουση σε εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Τζαβέλα !

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους , αλλά δεν κατάφεραν να καθαρίσουν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο , με τον Απόλλων να παίρνει σπουδαίο βαθμό !


Απόλλων Σμύρνης (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκεζ (Ντεντάκης 32'), Μπρούνο Άλβες, Φατιόν, Κάστρο, Παμλίδης (Παπαγεωργίου 89'), Μαρτίνες, Τσιλούλης και Ιωαννίδης (Φαν Λα Πάρα 89').

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα (Mισλέν 84'), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί(Χατζησαφί 70'), Σιμόες (Σιμάνσκι 84'), Μάνταλος, Λε Ταλέκ (Ανσαριφάρντ 66'), Λιβάι Γκάρσια (Άμραμπατ 70'), Αραούχο, Τσούμπερ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code