ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 1-0 : Η ''χρυσή αλλαγή'' τον έστειλε θριαμβευτή στην επόμενη φάση !

 Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δεν ''βολεύεται'' με την ισοπαλία και στο τέλος του παιχνιδιού πήρε σπουδαία νίκη με γκολ του Τικίνιο που τον έστειλε στην επόμενη φάση , αλλά και διεκδικητή της πρώτης θέσης !

MVP ο απίθανος Ρέαμτσκιουκ !

Α Ημίχρονο

Στο πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό με την ''Φενέρ'' να ψάχνει τρόπο να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό και από την πλευρά τους οι ''Πειραιώτες'' ''ψάχνανε'' το γκολ στις αντεπιθέσεις . Στο 5' οι γηπεδούχοι βγαίνουν στο επιθετικό τρανζίσιον , ο Μασούρας καθυστερεί ελαφρώς και όταν βγάζει την παράλληλη σέντρα ο Αγκιμπού Καμαρά αποτυγχάνει να την σπρώξει στα δίχτυα , σε μία φάση όμως που ακόμα και να γινόταν το 1-0 το γκολ θα ακυρωνόταν για οφσάιντ , αλλά ήταν μία καλή επιθετική ενέργεια για τους ''Ερυθρόλευκους''. Στο 6' ο Ονιεκούρου θα πέσει μέσα στη περιοχή από πάτημα του Τίσεραντ , αλλά ο Λαόθ δεν έδειξε την ''άσπρη βούλα'' καθώς ο αμυντικός της ''Φενέρ'' φαίνεται να ''βρίσκει'' πρώτα τη μπάλα . Στο 16' οι Τούρκοι θα χάσουν τεράστια ευκαιρία , όταν ο Καμπετσί θα σουτάρει με το αριστερό , ο Βάτσλικ αιφνιδιάζεται αλλά η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι και δεν γίνεται το 0-1 ! Στο 20' οι φιλοξενούμενοι ''κλέβουν'' και βγαίνουν στην αντεπίθεση αλλά το σουτ του Μπερίσα φεύγει λίγο άουτ !  Ο Ολυμπιακός απαντάει στην ''πίεση'' των αντιπάλων του με ένα καλό σουτ του Λαλά που ''έφυγε'' λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Οζέρ . Στο 24' ο Σωκράτης γίνεται αναγκαστική αλλαγή και την θέση του παίρνει ο Μπα . Στο 32' ο Σόσα πάει να διώξει , ο Ελ Αραμπί βάζει την κόντρα , λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Οζέρ διώχνει σε κόρνερ ! Στα πρώτα 32 λεπτά ο Ολυμπιακός επιτίθεται περισσότερο από την αριστερή πλευρά , αφού οι συμπαίχτες του Ρέαμπτσιουκ του δημιουργούν συνεχώς χώρους ! Στο 37' και πάλι από τα αριστερά οι ''Ερυθρόλευκοι'' , ο Ονιεκούρου θα σεντράρει αλλά ο Ελ Αραμπί δεν πιάνει γεμάτα την κεφαλιά και την στέλνει δίπλα από την δεξιά δοκό του Οζέρ . Στο 39' το απευθείας φάουλ του Μπερίσα θα φύγει λίγο άουτ.

Το ημίχρονο θα τελειώσει με το βολικό για τον Ολυμπιακό 0-0  , σε ένα παιχνίδι που έχει ρυθμό φάσεις αλλά του λείπει το γκολ !  Όσο θα παίρνουν ρίσκα οι ''Τούρκοι'' τόσο πιο εύκολα θα βγαίνουν στους ανοιχτούς χώρους οι ''Ερυθρόλευκοι '' !

Β Ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με διπλή αλλαγή για τον Μάρτινς .  Στο 46' ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ σε καλή θέση αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τον πανικό που επικράτησε στην αντίπαλη άμυνα . Στο 53' ο Ζάιτς κάνει ατομική ενέργεια , κόβεται αλλά από τις κόντρες η μπάλα στρώνεται στο Χακάν αλλά το καλό σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο ! Στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έχουν ανεβάσει τις γραμμές τους και είναι πιο πιεστικοί . Στο 68' ο Πορτογάλος τεχνικός θα βγάλει από τον ματς τον πρωταγωνιστή του παιχνιδιού στη Τουρκία Μασούρα για να περάσει στο παιχνίδι ο πρώην παίχτης της ''Φενέρ'' Βαλμπουενά  με τον Ρόνι Λόπεζ να πηγαίνει αριστερά και τον Γάλλο δεξιά . Μέχρι το 73' οι ''Τούρκοι'' δεν έχουν καταφέρει να φανούν απειλητικοί και να ''σπάσουν'' την πρώτη γραμμή άμυνας του Ολυμπιακού . Στο 74' ο Ρόνι Λόπεζ συνεργάζεται με τον Ρέαμπτσιουκ  , ο τελευταίος βγάζει στρωτή σέντρα στον Ελ Αραμπί αλλά αυτός κάνει κάκιστο πλασέ από εξαιρετική θέση ! Στο 79'  ο Μολδαβός αριστερός μπακ , που είναι και ο καλύτερος παίχτης του παιχνιδιού ,κάνει εξαιρετική σέντρα και βρίσκει τον Λαλά αφύλακτο μέσα στην περιοχή  , αλλά ο τελευταίος στέλνει την μπάλα εκτός ! Μετά τις αλλαγές του ο Βίτορ Περέιρα ''δείχνει'' να βολεύεται με την ισοπαλία αφού πλέον η ομάδα του έχει 5 παίχτες στην άμυνα. Στο 90' και πάλι ο Ρέαμπτσιουκ κάνει όμορφη σέντρα και η ''χρυσή αλλαγή'' Τικίνιο στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ ! Ένα γκολ που σίγουρα άξιζαν οι ''Πειραιώτες'' ! 

Οι ''Ερυθρόλευκοι'' πήραν αυτό που άξιζαν στο σημερινό παιχνίδι και παράλληλα με την ισοπαλία της Άιντραχτ πλέον διεκδικούν την πρώτη θέση , αφού σίγουρα είναι στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ !


Ολυμπιακός : Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος (Μπα 24'), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μ. Καμαρά (Μπουχαλάκης 45'), Εμβιλά, Μασούρας (Βαλμπυενά 68'), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (Ρ. Λόπεζ 45') , Αραμπί (Τικίνιο 81')

Φενέρμπαχτσε : Οζέρ ,Οσάγι-Σάμουελ, Τίσεραντ, Κιμ, Νόβακ (Σάλαι 78') ,Μερτ Χακάν, Σόσα, Ζάιτς (Μάιερς 65') ,Ιρφάν-Καχβετσί (Πέλκας 65') , Μπερίσα, Ρόσι (Καντιόγλου 78')


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code