ΡΟΗ

12/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Γκραν Πρι Ιταλίας: Το αντίο στον Βαλεντίνο Ρόσι


Πάνω από 10.000 κόσμος (παρά τα μέτρα για την πανδημία) θα βρεθεί στο Μισάνο στο Γκραν Πρι “Εμίλια Ρομάνα” της Ιταλίας (22-24 Οκτωβρίου) ώστε να τιμήσει τον Βαλεντίνο Ρόσι στον τελευταίο του αγώνα της καριέρας του στο "σπίτι" του. 

Ο κορυφαίος Ιταλός αναβάτης (με 9 τίτλους και 89 νίκες στο κορυφαίο επίπεδο) ανακοίνωσε την απόσυρση του τον περασμένο Αύγουστο, δηλώνοντας πως η σεζόν που διανύουμε είναι η τελευταία του στις πίστες. Το GP στην Ίμολα θα είναι αφιερωμένο σε εκείνον σε μια φαντασμαγορική γιορτή που θα μείνει στην ιστορία καθώς θα είναι ο τελευταίος αγώνας του “γιατρού” στην πατρίδα του.

Στην πίστα αυτή, ο Βαλεντίνο Ρόσι πανηγύρισε τη νίκη τόσο το 2008, όσο και το 2009 και το 2014. Στον προηγούμενο αγώνα όμως, ο Ιταλός σούπερσταρ δεν κατάφερε να πάρει βαθμό και σίγουρα θα προσπαθήσει να κάνει μια καλύτερη εμφάνιση στον τελευταίο του αγώνα στο Misano.

Ο σχεδιαστής κρανών Άλντρο Ντρούντι ο οποίος δημιούργησε μία αφίσα για τον Ρόσι που θα κοσμεί την πίστα της Ίμολα, δήλωσε: “Είναι ένα αφιέρωμα για τον εορτασμό του Βαλεντίνο στο σπίτι του. Το κυρίαρχο χρώμα της αφίσας είναι το κίτρινο, και το κεντρικό θέμα είναι ο Ρόσι να κάνει έναν οικείο χαιρετισμό σε διαφορετική θέση από τη συνηθισμένη: δεν είναι αγωνιστική θέση, δεν είναι ενθουσιασμός, αλλά ένας οικείος χαιρετισμός , με το κοινό να κοιτάζει στο παρασκήνιο … Ένα ένδοξο κεφάλαιο κλείνει και η ιστορία ανοίγει σε κάτι άλλο . Μια λαμπρή και ιστορία ανοίγει σε κάτι άλλο. Ο στόχος μας είναι να γιορτάσουμε τον Βαλεντίνο στην εντός έδρας πίστα , μπροστά στους Ιταλούς οπαδούς του, είναι ένα αφιέρωμα για εκείνον”

«Τι ιστορία …», γράφει η αφίσα. Μια ιστορία 26 ετών γεμάτων αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που θα ολοκληρωθεί στο τέλος της σεζόν 2021.

Η αφίσα για τον “τελευταίο χορό” του 41χρονου Βαλεντίνο Ρόσι:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια