ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0 : Άνετη νίκη και πλέον δουλειά και Βόλος !



Στο ντεμπούτο του Γιαννίκη η ΑΕΚ θα φύγει νικήτρια από το ΟΑΚΑ με το άνετο 3-0 , παρότι δυσκολεύτηκε σε ορισμένες στιγμές του αγώνα . Καλοδιαβασμένη η ομάδα του Παράσχου αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι !

Α Ημίχρονο

Εκπλήξεις επεφύλασσε ο Αργύρης Γιαννίκης στην πρώτη του ενδεκάδα ως προπονητής της ΑΕΚ , χωρίς τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον Καρτάλη ο Γιώργος Παράσχος .

Στα πρώτα δέκα λεπτά του παιχνιδιού ,  η ομάδα του Περιστερίου αμυνόταν στο δικό της μισό και ο ''Δικέφαλος'' από την μεριά του έβγαζε πολύ ένταση στις προσωπικές μονομαχίες και προσπαθούσε άμεσα να ανακτήσει την  κατοχή !  Παρόλα αυτά, όταν οι φιλοξενούμενοι ξεπερνούσαν το άμεσο πρέσινγκ ,  οι γηπεδούχοι είχαν θέμα στην αμυντική τους συμπεριφορά αφού έφταναν εύκολα έξω από την περιοχή τους . Χαρακτηριστικό είναι ότι κέρδισαν 3 κόρνερ σε 16 λεπτά . Στο 18' η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στο Ατρόμητο , όταν στο σουτ το Μουνίθ , η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 24' η ΑΕΚ θα ανοίξει το σκορ! Ο Λιβάι Γκαρσία ποντάρει στην ταχύτητά του και περνάει τον Καστεγιάνο, κάνει το γύρισμα στον Αραούχο που από το σημείο της μικρής περιοχής δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για την Ένωση. Στο 26' μάλιστα απειλεί εκ νέου όταν στο γύρισμα του  Τζούμπερ ,  ο Χατζηϊσαΐας με προβολή προλαβαίνει τον Αργεντίνο φορ, αλλά παραλίγο να σκοράρει στην εστία της ομάδας του ! Στο 29' μετά από κόρνερ της ΑΕΚ ο Κλωναρίδης βγαίνει στο τρανζίσιον πασάρει στον Κουλούρη αλλά ο Ρότα με ''σωτήριο'' τάκλιν δεν του επιτρέπει να φτάσει σε τελική ενέργεια . Στο 37' ο Γέφτιτς θα αποχωρήσει με τραυματισμό και τη θέση του θα πάρει ο Πέτρος Μάνταλος . Ο Ατρόμητος ποντάρει στη δεξιά του πλευρά με Βασιλαντωνόπουλο και Κλωναρίδη , αμφότεροι έχουν φορέσει τα ''κιτρινόμαυρα' . 

Στο 40' η Ένωση φεύγει στην αντεπίθεση αλλά ο Ρότα σουτάρει από μακριά , ενώ είχε καλύτερες επιλογές γύρω του. Ενώ στο 43',η ομάδα του Περιστερίου  κυκλοφορεί ωραία τη μπάλα  αλλά το σουτ του Καστεγιάνο δεν απείλησε τον Στάνκοβιτς και στο 44' ύστερα από κλέψιμο ,ο Τζούμπερ με τη μία θα τροφοδοτήσει τον Μάνταλο , αλλά το σουτ του τελευταίου φεύγει λίγο έξω !

Στα γενικά του πρώτου ημιχρόνου η Ένωση μπήκε δυνατά στο παιχνίδι , δείχνοντας και στον κόσμο , τις διαθέσεις του Αργύρη Γιαννίκη. Στη συνέχεια ο Ατρόμητος ισορρόπησε προβληματίζοντας την ΑΕΚ , η οποία όμως λόγω της ποιότητας των ποδοσφαιριστών της προηγείται  με 1-0 .  Πάντως ο Γιώργος Παράσχος παρουσιάζει μία ομάδα εξαιρετικά στημένη , με ικανότητα να χτυπάει στις αντεπιθέσεις αλλά και στους ενδιάμεσους χώρους στον άξονα , αφού το κέντρο του ''Δικεφάλου'' προβληματίζει ξανά .

Β Ημίχρονο

Χωρίς αλλαγές μπαίνουν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο . Eπίσης αρκετές φορές στο παιχνίδι έχουμε δει τον Αραούχο να πηγαίνει αριστερά και τον Τζούμπερ ως σεντερ φορ. 

Στο 50' ο Ελβετός κάνει ''μαγική'' μπαλιά στον Μάνταλο , ο οποίος με όμορφο αριστερό γυριστό , από τη γωνία της μικρής περιοχής στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ . Ενώ στην επόμενη φάση ο Λιβάι Γκαρσία θα κλέψει αλλά θα σουτάρει στην αγκαλιά του Πίριτς . Ξεκίνησε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος η Ένωση χωρίς όμως να το μετουσιώσει σε ένα 2-0 . 

Στο 56' φοβερή μπαλιά με το εξωτερικό του Σιμόες προς τον Αραούχο, βγήκε 25 μέτρα από την εστία του ο Πίριτς, έδιωξε με τα πόδια και κέρδισε και το φάουλ. Στο 58' ο Κλωναρίδης βγήκε στην πλάτη του Βράνιες, αλλά το πλασέ του με το αριστερό πέρασε αρκετά εκτός από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς. Στο 65' ο Μοχαμάντι κάνει κακό υπολογισμό με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Βασιλαντωνόπουλος , που θα πασάρει στον Μουνίθ αλλά ο τελευταίος κλείνεται άμεσα και στη συνέχεια το πολύ δυνατό σουτ του Ντένις θα πάει στην αγκαλιά του Στάνκοβιτς. Μετά το 60' ο Ατρόμητος έχει ξεκινήσει να πιστεύει σε ένα θετικό αποτέλεσμα και έχει φέρει περισσότερους παίχτες στην περιοχή της ΑΕΚ . Στο 73' ο Στάνκοβιτς θα γεμίσει ο Αραούχο με πλάτη θα  πασάρει στον Άμραμπατ, ο οποίος θα κερδίσει το πέναλτι από τον Γκαλβάο . Την εκτέλεση θα την αναλάβει ο Στίβεν Τζούμπερ , ο Πίριτς με εντυπωσιακή επέμβαση θα το αποκρούσει , αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Βράνιες θα κάνει το 2-0 , αλλά θα δοθεί επανάληψη στην εκτέλεση καθώς παίχτες μπήκαν στην περιοχή πριν το σουτ. Στη δεύτερη εκτέλεση και πάλι ο Ελβετός αλλά αυτή τη φορά θα ευστοχήσει ! Το εντυπωσιακό στα γκολ , το ακυρωθέν και το μη , είναι ο τρόπος των πανηγυρισμού των ''Κιτρινόμαυρων'' ! Στο 80'  ο Μάνταλος εκτελεί το κόρνερ και ο Βράνιες με πολύ δυνατή κεφαλιά κάνει το 3-0 ! Δίνοντας έτσι διαστάσεις θριάμβου για την Ένωση , σε ένα δύσκολο παιχνίδι. . Στο 89' ο Άμραμπατ θα κάνει γλυκιά σέντρα, θα βρει τον Λε Ταλέκ που ανενόχλητος θα στείλει τη μπάλα ψηλά !

Παρότι ο Ατρόμητος προσπάθησε και έψαξε την ισοφάριση , οι αλλαγές του Γιαννίκη και η ποιότητα της Ένωσης την οδήγησαν σε μία σχετικά εύκολη νίκη που φέρνει πολύτιμους βαθμούς και ηρεμία ενόψει της δύσκολης συνέχειας .

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς – Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι – Σιμόες (Σάκχοφ 84'), Σιμάνσκι (Λε Ταλέκ 67') – Γκαρσία (Άμραμπτα 67'), Γέβτιτς (Μάνταλος 37'), Τσούμπερ – Αραούχο (Ανσαριφάρντ 84').

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς – Χατζηϊσαΐας, Στρούγγης, Γκαλβάο – Βασιλαντωνόπουλος, Ντένιτς, Σάλομον, Καστεγιάνο – Κλωναρίδης (Κωτσόπουλος 85'), Κουλούρης (Σπιριντόνοβιτς 69'), Μουνίθ (Μπετινέλι 69').

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code