ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 1-3 : Πρώτο ''διπλό'' αλλά με προβληματισμό



Η ΑΕΚ έκανε την ''απόδραση'' από το Αγρίνιο , αλλά προβλημάτισε με την αμυντική της λειτουργία . Από την άλλη ο Παναιτωλικός  αντέδρασε , έπαιξε επιθετικά αλλά απέτυχε να ''γυρίσει'' το παιχνίδι .

Λιβάι Γκαρσία το 1-0 , Βράνιες το δεύτερο, μείωσε ο Βέργος και το ''καθάρισε'' ο Τζούμπερ. 

Α Ημίχρονο

To παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει μπει δυναμικά στο ματς και του έχει δώσει έναν πολύ γρήγορο ρυθμό , παίζοντας κυρίως από αριστερά με Τζούμπερ , Μάνταλο και Μοχαμάντι . Μάλιστα οι δύο πρώτοι αλλάζουν συνεχώς θέσεις .  Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στην Ένωση . όταν ο αρχηγός της  εκτέλεσε το φάουλ και ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε την κεφαλιά αλλά αυτή απομακρύνθηκε . Μετά το πρώτο 10λεπτο ο Τζούμπερ έπαιζε στον άξονα και ο Μοχαμάντι έπαιρνε όλη την πλευρά . Έτσι ήρθε και το 0-1 ! Ο Αραούχο έκανε κίνηση εκτός περιοχής δημιουργώντας  χώρο , ο Μοχαμάντι τον εκμεταλλεύτηκε , έκανε τη σέντρα και ο Λιβάι Γκαρσία , με ένα εντυπωσιακό άλμα νίκησε τον Ροντρίγκεζ , στην άστοχη έξοδό του. Πραγματικά εντυπωσιακό το άλμα του εξτρέμ της Ένωσης. Μετά το 0-1 η ομάδα του Αγρινίου κέρδισε μέτρα στο γήπεδο . Στο 21' η ΑΕΚ απείλησε εκ νέου όταν οι μεσοεπιθετικοί της έφυγαν σε γρήγορη μετάβαση ο Λιβάι έδωσε στον Αραούχο , ο οποίος έστρωσε στον  Τζούμπερ που σούταρε από το όριο της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει ελάχιστα σε κόρνερ .Στο 26' η ΑΕΚ διπλασιάζει τα τέρματά της , ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ ο Βράνιες βρήκε ελάχιστα την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για το 0-2 ! Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει αλλά το σουτ του Βαρόνε από καλή θέση κόντραρε. 

Στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού η Ένωση έχει πλήρως κυριαρχήσει  , αφού αγωνίζεται σε πολύ υψηλή ταχύτητα ,κλέβει ''μπάλες και δείχνει ιδιαίτερα απειλητική . Παρόλα αυτά δεν δείχνει σιγουριά στην μεσοαμυντική της λειτουργία. Στο 35' οι ''Αγρινιώτες'' έκλεψαν την μπάλα , ο Βέργος σούταρε εκτός περιοχής αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε και στην συνέχεια μπλόκαρε το σουτ του Μεντόσα .Στο 39' ο Αυστριακός μπλόκαρε καλό φάουλ και πάλι από τον Μεντόζα . Γενικά ο Παναιτωλικός από το 35' και μετά απειλεί και προβληματίζει την ΑΕΚ ! Ο τερματοφύλακας των ''κιτρινόμαυρων'' απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Βργκοτς και ο Τζαβέλας έδιωξε σε κόρνερ , την νέα σέντρα . Πολιορκία για του γηπεδούχους ,χωρίς να βρουν γκολ όμως , αφού ο 28χρονος είναι σε καλή μέρα.

Εν κατακλείδι οι ''κιτρινόμαυροι'' ξεκίνησαν εντυπωσιακά πέτυχαν δύο τέρματα , αλλά στη συνέχεια ο Παναιτωλικός πήρε την κατοχή και ουσιαστικά προβλημάτισε του φιλοξενούμενους , οι οποίοι όμως άντεξαν και πήγαν με το 0-2 στην ανάπαυλα . Για να συμβεί όμως αυτό ο Στάνκοβιτς χρειάστηκε να επέμβει 6 φορές !

Β Ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγή για τους φιλοξενούμενους , αλλά με αλλαγή τερματοφύλακα για τους γηπεδούχους. Στο 49' ο Μάνταλος εκτελεί το κόρνερ , ο Βράνιες έπιασε την κεφαλιά , αλλά ο Βαρόνε την έσωσε πάνω στη γραμμή !Στο 50' ο Κορνέλιους σπρώχνει τον αρχηγό της ΑΕΚ πάνω στις διαφημιστικές πινακίδες αλλά ο Τσακαλίδης δείχνει κίτρινη κάρτα. Στο 58' η ομάδα του Αγρινίου μπαίνει ξανά στο παιχνίδι ! Ο Βέργος παίρνει τη μπάλα από τον Μπαρμπόσα εντός περιοχής ο Βράνιες δεν μαρκάρει σωστά τον αντίπαλο του , ο οποίος γυρίζει σουτάρει και νικάει τον Αυστριακό. Μετά το 1-2 το παιχνίδι απέκτησε ένταση και  υπήρξαν δυνατές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου , αφού οι γηπεδούχοι νιώθουν ότι μπορούν και οι φιλοξενούμενοι ,από την μεριά τους ,πρέπει να βγάλουν αντίδραση!  Μετά από ώρα καλή στιγμή στο παιχνίδι αλλά την σπατάλησε ο Αραούχο.  Ο Τσούμπερ  «έκοψε» για τον Αργεντινό, που μέσα από την περιοχή έκανε το πλασέ, η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία του Παναιτωλικού . Ο Γιάννης Αναστασίου με τις αλλαγές του προσπαθεί να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του , ενώ του Μιλόγεβιτς , σκοπό είχαν να ''κλειδώσουν'' το ματς ,με τον Χατζησαφί αριστερό χαφ και τον Τζούμπερ στον άξονα. Στο 78' μεγάλη φάση για τον Παναιτωλικό ! Φάουλ του Μπαρμπόσα ανάμεσα από κέντρο και μεγάλη περιοχή , η μπάλα έμεινε μέσα στη περιοχή ,αλλά ο Στάνκοβιτς και ο Λε Ταλέκ με κάποιο τρόπο έσωσαν την Ένωση !  Στο 83' όμως οι ''Κιτρινόμαυροι'' δείχνουν να ''καθαρίζουν'' το ματς ! Ο Τζούμπερ πασάρει στον Ανσαριφάρντ , αυτός εκτελεί , ο Μελίσσας έκανε σπουδαία απόκρουση αλλά στο ριμπάουντ ο Τζούμπερ έκανε το 1-3 ! Βέβαια, ο Παναιτωλικός στο 90' παραλίγο να μπει εκ νέου στο παιχνίδι όταν ο Βέργος πιάνει στο πρώτο δοκάρι ανενόχλητος την κεφαλιά αλλά την στέλνει άουτ ! Έτσι , το ματς τελείωσε με την  Ένωση να κάνει το πρώτο της φετινό ''διπλό'' , αλλά να προβληματίζει με την απόδοσή της μεσοαμυντικά. Από την άλλη οι ''Αγρινιώτες'' δεν κατάφεραν να κάνουν ''ζημιά'' στον αντίπαλό τους , αλλά έπαιξαν όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο και μας προσέφεραν ένα όμορφο απόγευμα.


ΑΕΚ (Βλ. Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (Σιμάνσκι 67'), Λε Ταλέκ (Σάκχοφ 84'), Μάνταλος (Χατζησαφί 75'), Γκαρσία (Σβάρνας 84'), Αραούχο (Ανσαριφάρντ 75'), Τσούμπερ.

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Ροντρίγκες (Μελίσσας 45'), Λούι ( Μόρσει 86'), Βργκοτς, Κορνέλιους, Αντούνες (Αποστολάκης 74'), Βαρόνε, Ντίας, Φλόρες, Μεντόσα (Μπαρμπόσα 40'), Βέργος, Ντουάρτε (Ζεστέτ 74').


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code