ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός: (1-2) Αγχωτική νίκη κορυφής



Μία αγχωτική και δύσκολη νίκη πέτυχε σήμερα (30/10) ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο επί του τοπικού Παναιτωλικού με 2-1 με σκόρερ τους Τικίνιο και Ελ Αραμπί με πέναλτι, ενώ είχε ισοφαρίσει για τους Αγρινιώτες ο πρώην Ερυθρόλευκός, Νίκος Βέργος.

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε ο Ολυμπιακός απο την έδρα του Παναιτωλικού όπου πέρασε ένα δύσκολο βράδυ επικρατώντας με 2-1, σε ένα παιχνίδι όπου είχε την κατοχή της μπάλας αλλά πιέστηκε αλλά περιόδους, ενώ δεν εντυπωσίασαν με την παρουσία τους αρκετοί απο τους παίχτες του Ολυμπιακού. Τίμια εμφάνιση παρά την ήττα για το σύνολο του Γιάννη Αναστασίου, μένοντας όμως χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας μόλις 1 νίκη.

 Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή στο Καραϊσκάκη. Ο Πορτογάλος δίνει την ευκαιρία στον Ρόνι Λόπες, ενώ στο αρχικό σχήμα επιστρέφουν ο Τικίνιο και Μπα, με τον Γκάρι Ροντρίγκεζ να βρίσκεται στον πάγκο, με μια ενδεκάδα-πρόβα ενόψει Άιντραχτ Φρανκφούρτης για τον αγώνα της Πέμπτης στο Καραϊσκάκης.

Ο Παναιτωλικός προέρχεται απο την βαριά ήττα με 5-1 απο τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», φτάνοντας έτσι τα 15 γκολ παθητικό, έχοντας δεχτεί μαζί με το Βόλο τα περισσότερα στο πρωτάθλημα, ενώ την Τετάρτη ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο, επικρατώντας με 2-1 στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής. Ο Παναιτωλικός έχει 1 μόνο νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ ταλαιπωρείται απο αρκετούς τραυματισμούς. Ενδεικτικό μάλιστα είναι ότι στον πάγκο της ομάδας βρίσκονται 2 τερματοφύλακες ώστε να συμπληρωθεί η αποστολή.

Α' ημίχρονο

Η πρώτη καλή ευκαιρία του παιχνιδιού ήρθε στο 5ο λεπτό για τον Ολυμπιακό, όταν ο Μασούρας πήρε την μπάλα στην αριστερή μεριά της περιοχής, με το σουτ του να περνάει λίγο εκτός. Κατοχή της μπάλας απο τον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά, με τους ερυθρόλευκους να ψάχνουν τους κενούς χώρους για να γίνουν απειλητικοί. Το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε αρκετά νωρίς, όταν ύστερα απο εκτέλεση κόρνερ του Ρόνι Λόπεζ ο Τικίνιο Σοάρες πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος στο κέντρο της μικρής περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα για να γράψει το 0-1, βρίσκοντας το γρήγορο γκολ που ήθελε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Άμεση απάντηση απο τον Παναιτωλικό, όταν μετά απο λάθος του Καμαρά, ο Ντουάρτε έκλεψε την μπάλα και έβγαλε την πάσα στον Βέργο, ο οποίος πέρασε τον Μπά και αφότου ντρίπλαρε τον Παπασταθόπουλο πλάσαρε εύστοχα τον Βάντσλικ για να γράψει το 1-1 στο 19ο λεπτό. Απαντάει με διπλή ευκαιρία ο Ολυμπιακός με τον Μελίσσα να αποκρούει δύσκολα απο κοντά το σουτ του Τικίνιο και στην συνέχει ο Αγκιμπού Καμαρά να στέλνει την μπάλα άουτ. 

Νέα διπλή ευκαιρία για τους Ερυθρόλευκους με το σουτ του Ρόνι Λόπεζ να το διώχνει ο Μελίσσας και στην συνέχεια το σουτ του Αγκιμπού Καμαρά να σταματάει στον Λούι. Τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου με ένα σουτ του Μασούρα στο 43΄ να μπλοκάρετε εύκολα απο τον Μελίσσα.

Β΄ημίχρονο

Στο 2ό ημίχρονο επικρατούσαν τα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις των δύο ομάδων και τα αρκετά φάουλ, που εμποδίζαν την ανάπτυξη των ομάδων και την δημιουργία ευκαιριών. Πρώτη ευκαιρία στο 2ό ημίχρονο για τον Ολυμπιακός με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί ύστερα απο εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά να σταματάει πάνω στον τερματοφύλακα του Παναιτωλίκού. Νέα επέμβαση του Μελίσσα σε κεφαλιά του Μασούρα να την διώχνει σε κόρνερ.

Επικίνδυνη φάση με τον Βαλμπουενά να μπαίνει στην περιοχή σε γέμισμα, αλλά ο Μελίσσας να πέφτει πάνω του άτσαλα και να τον βρίσκει στο κεφάλι με τον μέσο του Ολυμπιακού να βρίσκεται στο έδαφος. Ο διαιτητής, ύστερα απο την συμβουλή του VAR και βλέποντας την φάση μόνος του αποφασίζει να δώσει πέναλτι υπέρ των Ερυθρόλευκων, με τον Ελ Αραμπί να παίρνει την εκτέλεση, να ευστοχεί και να δίνει ξανά το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Μετά την επίτευξη του 2ου τέρματος ο Ολυμπιακός συνεχίζει να έχει την κατοχή της μπάλας (18%-72%) και να προσπαθούν να βρούνε χώρους προς την περιοχή του Παναιτωλικού, πιέζοντας ψηλά για το λάθος. Η πρώτη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό ήρθε στο 78' με την κεφαλιά του Κορνέλιους να μπλοκάρετε εύκολα απο τον Βάντσλικ. Ο Γιάννης Αναστασίου πέρασε και τον Καρέλη στο παιχνίδι για τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού προσπαθώντας να βρει την ισοφάριση με τον Παναιτωλικό να πιέζει και να έχει την κατοχή αλλά τον Ολυμπιακό να αμύνεται ομαδικά και τελικώς να κρατάει το υπέρ του 2-1 ως το τέλος του αγώνα, δίνοντας του ένα αγχωτικό τρίποντο.

Οι ενδεκάδες των ομάδων

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Αντούνες, Μαλής, Κορνέλιους, Μπακαδήμας, Λούι, Μόρσει, Φλόρες, Τσιγγάρας, Ντουάρτε, Βέργος.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτης, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Μασούρας, Λόπες, Τικίνιο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code