ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός: Ελληνοτουρκική μάχη στην Πόλη

 


Η Φενέρμπαχτσε υποδέχεται τους πρωταθλητές Ελλάδας στο Σουκρού Σαράτζογλου (19:45), σε μία αναμέτρηση η οποία κρύβει σπουδαία κίνητρα για τους δύο μονομάχους. Μάχη κοινών γνωστών, καθώς ο προπονητής των Τούρκων διαθέτει πέρασμα από τον ερυθρόλευκο πάγκο, αλλά κυρίως λόγω του Ματιέ Βαλμπουενά ο οποίος λατρεύτηκε όσο λίγοι φορώντας την φανέλα του σημερινού του αντιπάλου.

Φενέρμπαχτσε

Η ομάδα του Βίτορ Περέιρα διαθέτει εξαιρετικό ξεκίνημα στα εγχώρια φιγουράροντας μόνη στην κορυφή έπειτα από επτά αναμετρήσεις. Στις τελευταίες δύο δε, επικράτησε με το ίδιο αποτέλεσμα (2-1), ενώ την μοναδική φετινή ήττα  δέχθηκε έντεκα μέρες πίσω από την γνώριμη μας Μπασακσεχίρ. Διαθέτει στο ρόστερ της των άλλοτε άσο του ΠΑΟΚ Δημήτρη Πέλκα, αλλά και τον Μεσούτ Οζίλ, με κανέναν από τους δύο ωστόσο να μην αποτελούν τους αστέρες της ομάδας. Στην παρούσα φάση οι "μπροστάρηδες" θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ο επιθετικός Ένερ Βαλένσια και ο μεσοεπιθετικός Ντιέγκο Ρόσι με καταλυτική συμμετοχή στην παραγωγή της Φενέρ. Μία Φενέρ η οποία στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων ταξίδεψε στην Φρανκφούρτη , όπου και βρέθηκε ισόπαλη (1-1) με την τοπική Άιντραχτ. Μεγάλος Μοιραίος ο Έλληνας μέσος ο οποίος έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Ολυμπιακός

Το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς δείχνει να βρίσκει επιτέλους τα πατήματα του και να θυμίζει μετά από αρκετούς αγώνες την ομάδα του προπονητή. Έχοντας πλέον δύο εύκολες επικρατήσεις στο πρωτάθλημα, με συναπτά σκορ 4-1 και 2-0, οι Πειραιώτες φιγουράρουν μόνοι τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Παράλληλα βρίσκουν την κατάλληλη στιγμή τον καλό εαυτό του Τικίνιο, ο οποίος πλέον μετρά τρία τέρματα και σκοπεύει να διευρύνει κατά πολύ τα νούμερα του. Όλα αυτά βέβαια και με την αρωγή του Μασούρα, έναν από τους κινητήριους μοχλούς της μηχανής του Πορτογάλου, ο οποίος τον είδε να επιστρέφει από τραυματισμό με συμμετοχή σε μοίρασμα και σκοράρισμα. Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά πεπραγμένα, όπως θα γνωρίζετε στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με τον αγχωτικό 2-1 επί της Αντβέρπ, χάρις στην τρομερή έμπνευση του Ρέαμπτσιουκ. 

Απουσίες

Στον τομέα αυτόν η Φενέρ δεν θα μπορέσει να επωφεληθεί από τις υπηρεσίες των Καβετσί, Σανγκαρέ, Σόσα, Τισεράν και Ζάιτς, με την απουσία του διεθνή Τούρκου ωστόσο να κρίνεται ως η σημαντικότερη. Από την άλλη οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την έλλειψη του Γιαν Εμβιλά, με τον Γάλλο μέσο να βγάζει πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και να μην μπορεί να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code