ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η Hassan θέλει να γράψει ιστορία...με το πρώτο τρεμπλ μεγάλων αποστάσεων

 


Η Ολλανδή Sifan Hassan κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 5.000μ. Γυναικών και έκανε το πρώτο βήμα για να γίνει η πρώτη αθλήτρια που θα πετύχει το ιστορικό Ολυμπιακό τρεμπλ, δηλαδή την κατάκτηση των 1.500μ., 5.000μ. και 10.000μ. Γυναικών. 

Η Hassan εκμεταλλεύτηκε ιδανικά το ότι ο αγώνας στα 5.000μ. πήγαινε με αργό ρυθμό και αποσπάτηκε με τις πρώτες αθλήτριες, οπού από αυτές στο τέλος αποδείχθηκε πιο δυνατή, αφού τερμάτισε πρώτη με χρόνο 14:36:79. Για την ιστορία η Κενυάτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια Hellen Obiri (14:38:36) και η Αιθιόπισσα Gudaf Tsegay (14:38:87) κατατάχθηκαν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. 

 Για να καταφέρει να κατακτήσει και τα τρία μετάλλια πρέπει να πάρει καλές θέσεις στα προκριματικά και να νικήσει στον τελικό σε έξι αγώνες μέσα σε εννιά μέρες και πολύ απλά να καλύψει 24.500μ, δηλαδή κάτι περισσότερο από το μισό του μαραθωνίου.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωινό εκείνης της ημέρας είχε τρέξει και 1.500μ. και κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά, παρότι χτύπησε και έπεσε κάτω 400μ. πριν τον τερματισμό. Αυτό δεν πτόησε την Hassan, η οποία κέρδισε την σειρά της με χρόνο 4:05:17, δείχνοντας αποφασισμένη ότι θέλει να πετύχει το τρέμπλ. Σχετικά με αυτό μίλησε και η ασημένια Κενυάτισσα Hellen Obiri λέγοντας ότι: "Επέστρεψε έντεκα ώρες μετά από αυτό (τον προκριματικό στα 1.500μ.) και έτρεξε τον αγώνα...και μπορείς να δει ότι είναι εξαιρετική", ενώ η Καναδή Andrea Seccafien υπογράμμισε ότι: "Οπότε ναι, είναι σε άλλο επίπεδο σίγουρα".

Μετά την νίκη της η Hassan για να εκφράσει την κούραση της, ανέφερε ότι: "Νιώθω σαν κάποιο που ήπιε 20 κούπες καφέ". Για τον αγώνα των 5.000μ., η Ολλανδή χρυσή Ολυμπιονίκης δήλωσε ότι: "Έτρεχαν πολύ αργά. Ένιωσα οκ. Σε κάθε γύρο ένιωθα οκ. Σαν κάποιον που αποκτά ενέργεια. Δεν ήμουν κουρασμένη".


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code