ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός-Λουντογκόρετς (1-1): Γλίτωσε τα χειρότερα και πάει Βουλγαρία για την πρόκριση


 Δεν κατάφεραν την ανατροπή οι ερυθρόλευκοι.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς απέφυγε μία ήττα που θα της στερούσε μεγάλο ποσοστό πρόκρισης, ενόψει και του επαναληπτικού στη Βουλγαρία και έμεινε στο 1-1 με την Λουντογκόρετς στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Οι Βούλγαροι προηγήθηκαν με ένα εκπληκτικό φάουλ του Ντεσπόντοφ, που πήγε τόσο γωνία με τον Τζολάκη να μη μπορεί να αντιδράσει, Βούλγαροι οι οποίοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυρίως γιατί ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να διατηρήσει την κατοχή και να ελέγξει το ρυθμό στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Μετά το 0-1 ο Πορτογάλος τεχνικός γύρισε το σύστημα σε 4-4-2, από 3-4-3 και ο Ολυμπιακός αφού πήρε μέτρα στο γήπεδο, έγινε πιο απειλητικός και ισοφάρισε με τον Αγκιμπού Καμαρά να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας. Ο επαναληπτικός σε μία εβδομάδα στη Βουλγαρία.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Με τριάδα στην άμυνα παρέταξε την ομάδα του ο Πέδρο Μαρτίνς για την πρώτη μάχη με τη Λουντογκόρετς. Ο Τζολάκης βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπα, Σεμέδο και Σισέ να είναι οι τρεις αμυντικοί. Ο Λαλά δεξιά σε ρόλο φουλ-μπακ και ο Ρέαμπτσουκ αριστερά. Καμαρά και Κούντε τα δύο κεντρικά χαφ, με τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης και τους Μασούρα και Βαλμπουενά δεξιά και αριστερά στην επίθεση.

Το 4-3-3 επέλεξε από τη μεριά του ο Νταμπράουσκας με τον Καλίνα κάτω από τα δοκάρια. Είχε μπροστά του στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Ικοκό, Πλαστούν, Βερντόν και Νεντιάλκοφ. Γκονζάλες, Ολιβέιρα και Μπάντζι ήταν τα τρία κεντρικά χαφ, με τον Ντεσπόντοφ αριστερά στην επίθεση, τον Τεκπετέι δεξιά και τον Πιέρο Σωτηρίου στην κορυφή.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Ο αγώνας ξεκίνησε με έντονο ρυθμό και τον Ολυμπιακό στο 3' να απειλεί με κεφαλιά του Χασάν, μετά από φάση διαρκείας, από το ύψος του πέναλντι, που μπλόκαρε ο Καλίνα. Οι παίκτες του Μαρτίνς πίεζαν ψηλά και με ένταση, κάνοντας μάλιστα αρκετά φάουλ στο επιθετικό, ώστε να μην αφήσουν την Λουντογκόρετς να αναπτυχθεί εύκολα. Μετά το δεκάλεπτο ο Μαρτίνς είχε παράπονα από τους παίκτες του, γιατί δεν κρατούσαν σωστά τη μπάλα στα πόδια τους και παράλληλα δέχθηκαν μπαλιές στην πλάτη της άμυνας.

Το παιχνίδι κυλούσε με τον Ολυμπιακό να ισορροπεί και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να μπορεί να γίνει απειλητικός. Επόμενη φάση στο 29', με τον Βαλμπουενά να εκτελεί κόρνερ από τα αριστερά, τον Σεμέδο να παίρνει την κεφαλιά στο ύψος του πέναλντι, αλλά να μη βρίσκει στόχο. Στο 33' τεράστια ευκαιρία για την Λουντογκόρετς, με την κάθετη το Γκονσάλβες να βγάζει τετ-α-τετ τον Σωτηρίου, αλλά τον Τζολάκη να τον σταματάει. Ο Ολυμπιακός έδειχνε τρομερό πρόβλημα στον άξονα, με τους Βούλγαρους να κερδίζουν εύκολα μέτρα από εκεί και να γίνονται συνεχώς απειλητικοί. 

Στο 36' προσπάθεια του Τεκπτέι από τα αριστερά και σουτ στην απέναντι γωνία του Τζολάκη, χωρίς να απειλήσει τον Έλληνα τερματοφύλακα. 44' και φάουλ του Ντεσπόντοφ στα όρια της περιοχής του Ολυμπιακού, λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τζολάκη, που ήλεγχε τη φάση. Στο 45+2' ξανά φάουλ του Ντεσπόντοφ με στόχο το δεύτερο δοκάρι αυτή τη φορά, ο Γκονσάλβες δεν κάνει καλή επαφή και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στην επανάληψη η Λουντογκόρετς μπήκε δυνατά και πήρε το προβάδισμα στο 49' με τον Ντεσπόντοφ να εκτελεί μαεστρικά φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής και να στέλνει τη μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ του Τζολάκη, που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Αμέσως ο Πέδρο Μαρτίνς έβγαλε τον Σισέ και πέρασε στη θέση του ο Ελ Αραμπί, με το σύστημα να αλλάζει σε 4-4-2. Στο 58' μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τον Βαλμπουενά να στοχεύει με φάουλ τον Χασάν στο δεύτερο δοκάρι και τον Αιγύπτιο να αστοχεί από πολύ κοντά.

Στο 63' νέα ευκαιρία για την Λουντογκόρετς με τον Τεκπετέι από τα αριστερά να έχει χώρο να συγκλίνει και τον Τζολάκη να κάνει εκπληκτική επέμβαση. Στο 66' ωραία ενέργεια του Μασούρα, με τον Ικοκό να του βάζει στοπ στο σουτ, απέναντι στον Καλίνα. Στο 69' ο Σωτηρίου κατέβασε τη μπάλα εντός περιοχής, με τον Μπα να του βάζει το στοπ σε πλεονεκτική θέση. Ο Ολυμπιακός και με τη στήριξη που του έδινε το γήπεδο ανέβασε την πίεσή του και έφτασε αρκετές φορές κοντά στην αντίπαλη περιοχή. 

Στο 87' η πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς με τον Αγκιμπού Καμαρά να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των ερυθρολεύκων. Μετά από σουτ του Μαντί Καμαρά που κόντραρε, η μπάλα στρώθηκε στο νεαρό του χαφ, ο οποίος μέσα από την περιοχή σούταρε στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Καλίνα. Στο 90+2 τρομερή ευκαιρία για τους Βούλγαρους με τον Ντεσπόντοφ να περνάει και τον Τζολάκη, που έκανε κακή έξοδο, όμως να μην καταφέρνει από πλάγια θέση να στείλει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία, στη τελευταία φάση της αναμέτρησης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ολυμπιακός (3-4-3): Τζολάκης, Μπα, Σεμέδο, Σισέ, Καμαρά, Κούντε (Εμβιλά 46'), Λαλά (Ανδρούτσος 61'), Ρέαμπτσουκ, Μασούρας, Βαλμπουενά (Αγκιμπού Καμαρά 72'). Χασάν.

Λουντογκόρετς (4-3-3): Καλίνα, Ικοκό, Πλάστουν, Βέρντον, Νεντιάλκοφ, Γκονζάλες, Ολιβέιρα (Σαντάνα 76'), Μπάντζι, Τεκπετέι, Ντεσπόντοφ, Σωτηρίου (Βάντερσον 89').

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code