ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακοί αγώνες: Έσβησε η φλόγα στο Τόκιο, σειρά έχει το Παρίσι


Τέλος και επίσημα οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο, με την τελετή λήξης να λαμβάνει χώρα προ ολίγων ωρών στους 32ους Ολυμπιακούς αγώνες και η Ολυμπιακή φλόγα να σβήνει οριστικά στην χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου και η σκυτάλη να παραδίδεται στους Γάλλους και το Παρίσι του 2024.

Σίγουρα πρόκειται για τους πιο δύσκολους και πολύπαθους Ολυμπιακούς αγώνες της ιστορίας, καθώς η πανδημία του κορονοϊού δεν επέτρεψε τόσο την παρουσία του κόσμου στα Ολυμπιακά στάδια καθώς και συνόδεψε την αναβολή τους για ένα χρόνο αργότερα (2021 αντί 2020) με την οριστική απόφαση για διεξαγωγή να αργοπορεί να ληφθεί. 

Στην τελετή λήξης οι αποστολές μπήκαν όλες μαζί στο στάδιο με την Ελληνική σημαία να κρατά αυτή τη φορά ο αρχηγός της Εθνικής πόλο ανδρών και φυσικά ασημένιος Ολυμπιονίκης, Γιάννης Φουντούλης. 



Μετά την ελληνική σημαία (και αυτή της Ιαπωνίας) ακολούθησαν της Γαλλίας και των ΗΠΑ (2024 και 2028 αντίστοιχα) που έχουν αναλάβει τις αμέσως επόμενες δύο διοργανώσεις.

Ο απολογισμός της Ελλάδας ήταν 2 χρυσά μετάλλια, αυτά του Στέφανου Ντούσκου και του Μίλτου Τεντόγλου, ένα ασημένιο, της εθνικής πόλο ανδρών και ένα χάλκινο, του Λευτέρη Πετρούνια, κατατάσσοντάς μας στην 36η θέση από τις 93 χώρες που πήραν έστω και ένα μετάλλιο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code