ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μποέμιαν-ΠΑΟΚ 2-1 : Όλα θα κριθούν στην Τούμπα


Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός στο Δουβλίνο και ηττήθηκε από την Μποέμιαν με 2-1 για τον πρώτο αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Europa Conference League.

 Εμφανώς ανέτοιμος και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του, ο δικέφαλος του Βορρά ηττήθηκε εκτός έδρας από την Μποέμιαν με 2-1, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια της προκριματικής φάσης. Πλέον χρειάζεται νίκη με δύο γκόλ διαφορά στον επαναληπτικό αγώνα της Τούμπας για να περάσει στην επόμενη φάση.

Ο Κόουτ σκόραρε δύο φορές για τους Ιρλανδούς (23' και 52') με τον Ολιβέιρα να μειώνει στο 77ο λεπτό. Νωθροί οι ασπρόμαυροι στο Α ημίχρονο, εμφανίστηκαν ελαφρώς βελτιωμένοι στο Β', κυρίως με την είσοδο των Κούρτιτς, Τζόλη και Μπίσεσβαρ, χωρίς όμως να καταφέρουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες για την ισοφάριση.

Πολλά τα λάθη, κυρίως στην μεσαία γραμμή για τους ασπρόμαυρους, που δεν μπόρεσαν να πάρουν βοήθειες από Εσίτι και Καγκάβα ενώ ξεχώρισε ο Ολιβέιρα, που πέτυχε και το γκολ, μαζί με τους Ροντρίγκο-Βιερίνια που ήταν σχετικά δραστήριοι . Άλλαξαν το παιχνίδι με την είσοδο τους οι Κούρτιτς και Τζόλης που έβγαλαν ενέργεια και έδωσαν πιο γρήγορο ρυθμό στην ανάπτυξη των φιλοξενούμενων. 

Πολύ καλή και ουσιαστική εμφάνιση από τους γηπεδούχους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν όσες ευκαιρίες τους παρουσιάστηκαν και έδειξαν πως δεν θα αποτελέσουν εύκολη λεία, παρά την απειρία τους. Κορυφαίος του αγώνα ο Κοουτ, που μαζί με τον Κέιλι, ήταν οι πρωτεργάτες της νίκης των Ιρλανδών.


Το παιχνίδι 

Α Ημίχρονο

Στο 5ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη ευκαιρία, με τον Βιειρίνια να εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, τον Βαρέλα να παίρνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή των Ιρλανδών και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο 19΄ο Ολιβέιρα έκανε μία όμορφη ατομική προσπάθεια, βρέθηκε σχεδόν απέναντι από τον Τάλμποτ όμως  την τελευταία στιγμή έχασε το κοντρόλ και δεν κατάφερε να απειλήσει.

Στο 23ο λεπτό η Μποέμιαν άνοιξε το σκόρ! Μετά από λάθος του Μιχαηλίδη, ο Κέιλι μπήκε μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ από τα δεξιά, έδωσε με παράλληλη πάσα έτοιμο γκόλ στον Κόουτ, που με πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 30ο λεπτό ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει, με το σούτ του Έλ Καντουρί λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, να περνάει άουτ. Στο 33' ο δικέφαλος συνέχισε να πιέζει και μετά από έξυπνη πάσα του Ζίβκοβιτς, ο Ελ Καντουρί βρέθηκε σε επικίνδυνη θέση μέσα στην μεγάλη περιοχή, όμως το σούτ που επιχείρησε από τα πλάγια, δεν βρήκε στόχο, διώχνοντας ο τερματοφύλακας της Μποέμιαν.

Στο 43ο λεπτό η Μποέμιαν έχασε ευκαιρία και για δεύτερο γκόλ με τον Ντεβόι να σουτάρει αφύλακτος από πολύ επικίνδυνή θέση, με την μπάλα όμως να κοντράρει στα σώματα των παιχτών του δικεφάλου.

Στο 45' ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να χάσει ευκαιρία, με τον Ζίβκοβιτς να βγάζει μία συρτή μπαλιά από τα αριστερά, αλλά τον Καγκάβα να μην μπορεί στην κίνηση να βρεί την μπάλα και τους αμυντικούς της Μποέμιαν να διώχνουν.

Β Ημίχρονο

Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Εσίτι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην μεγάλη περιοχή, όμως το σούτ του κόντραρε αρχικά στα σώματα των αμυντικών της Μποέμιαν και στην συνέχεια είδε την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Τάλμποτ. 

Στο 52ο λεπτό οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0.Μετά από κόρνερ του Κέιλι από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Κόουτ, ο οποίος έκανε ένα πολύ δυνατό σούτ, με τον Πασχαλάκη να αιφνιδιάζεται, να μην μπορεί να μπλοκάρει και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα. Στο 53' το δυνατό σούτ του Βιειρίνια, έδιωξε με δυσκολία ο Τάλμποτ. Στο 74ο λεπτό ο Μπίσεσβαρ βρέθηκε έξω από την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και μετά από ωραία προσποίηση έκανε ένα καλό σούτ με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Μετά από πολύ όμορφη σέντρα του Σβάμπ  από τα δεξιά, ο Ολιβέιρα πρόλαβε τους αμυντικούς της Μποέμιαν και με καρφωτή κεφαλία, μείωσε το σκόρ σε 2-1 στο 77'.

Ένα λεπτό αργότερα, ο ΠΑΟΚ έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση. Ο Τζόλης τροφοδότησε έξυπνα τον Ολιβέιρα, ο οποίος βρέθηκε, μετά από σπρίντ, απέναντι από τον Τάλμποτ, όμως το σούτ που επιχείρησε πέρασε ακριβώς δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι των Ιρλαδών.

Στο 85ο λεπτό ο Ροντρίγκο σέντραρε έξυπνα μέσα στην περιοχή , ο Μούργκ βρέθηκε σε καλή θέση, όμως η κεφαλιά του πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τάλμποτ.

Ο Σφιντέρφσι έχασε την τελευταία ευκαιρία του αγώνα στο 90', με το δυνατό του σου να μην καταλήγει στην εστία του Τάλμποτ και έτσι οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα, με τους γηπεδούχους να έχουν πάρει ένα μικρό προβάδισμα και τον Δικέφαλο του Βορρά να θέλει νίκη στην Τούμπα, με δύο γκόλ διαφορά, για να περάσει στα play off της διοργάνωσης. 

Μποέμιαν (Κιθ Λονγκ): Τάλμπατ – Λάιονς, Κρόνγουολ (82' Φίνερτι), Σ. Κέλι, Μπρέσλιν – Κόουτ (87' Γουόρντ), Ντεβόι (76' Λέβινγκστον), Μπάκλεϊ, Μπαρτ (88' Γουίλσον) – Τζ. Κέλι, Τίρνι.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης - Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, - Εσίτι (63' Κούρτιτς), Σβαμπ - Α. Ζίβκοβιτς (69' Μουργκ), Καγκάβα (63' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (62' Τζόλης) - Ολιβέιρα (82' Σφιντέρσκι).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code