ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ευρώπη : Αυτές είναι οι 10 καλύτερες μεταγραφές μέχρι σήμερα.


Ένα περίπου μήνα πριν την λήξη της μεταγραφικής περιόδου και ολόκληρη η ποδοσφαιρική Ευρώπη κινείται σε μεταγραφικούς ρυθμούς με τις ομάδες να προχωράνε σε προσθαφαιρέσεις στα ρόστερ τους.

Είναι η εποχή που το μεταγραφικό θερμόμετρο «χτυπάει» κόκκινο. Παίχτες έρχονται και φεύγουν σε όλες (σχεδόν) τις ομάδες. Αν και ο συγκεκριμένος μαραθώνιος έχει ακόμα δρόμο, υπάρχουν σίγουρα μεταγραφές ποδοσφαιριστών που έχουν ξεχωρίσει για διάφορους λόγους. Επιλέξαμε τις 10 πιο ηχηρές μετακινήσεις παιχτών που έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα στην ποδοσφαιρική Ευρώπη και σας τις παρουσιάζουμε.



10.Τζέιτον Σάντσο (Από Μπορούσια Ντόρτμουντ σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ συνέχισε απτόητη και αυτό το καλοκαίρι την... άτυπη παράδοση που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια, με τις πανάκριβες πωλήσεις παιχτών της. Έχοντας μία εξαιρετική χρονιά (38 συμμετοχές-16 γκόλ-20 ασίστ) την φετινή αγωνιστική περίοδο, ο 21χρονος Άγγλος εξτρέμ Τζέιτον Σάντσο «τράβηξε» πάνω του τα βλέμματα και το ενδιαφέρον αρκετών μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων - κυρίως από τo Νησί- με τους «Κόκκινους Διάβολους» τελικά να τον κάνουν δικό τους, δίνοντας στην γερμανική ομάδα το αστρονομικό ποσό των 85 εκατομμυρίων ευρώ. Διεθνής με την Εθνική Αγγλίας, ο νεαρός μεσοεπιθετικός μάλλον θα απασχολήσει σύντομα το ποδοσφαιρικό κοινό, για τους σωστούς λόγους.



9.Ερίκ Λαμέλα (Από Τότεναμ σε Σεβίλλη) 

Η πώληση του Μπράιαν Χίλ στην Τότεναμ, έφερε ως μέρος ανταλλάγματος, τον Ερίκ Λαμέλα στην ομάδα της Ανδαλουσίας, παρέα με 20 εκατομμύρια ευρώ. Εξαιρετικό deal για τους Σεβιγιάνους, δια χειρός Μόντσι, οι οποίοι μάλιστα είχαν δείξει ενδιαφέρον από πέρσι για τον 29χρονο Αργεντίνο ποδοσφαιριστή. Δείγμα του πόσο τον ήθελαν.

 Ο ίδιος αγωνίστηκε τα τελευταία 8 χρόνια με τα «Σπιρούνια», έχοντας 255 συμμετοχές και 37 γκόλ. Στην Ισπανική ομάδα θα βρει τους συμπατριώτες του, Πάπου Γκόμες και Λούκας Οκάμπος καθώς και τον Κάλινιτς, συμπληρώνοντας μία σπουδαία μεσοεπιθετική τετράδα. Η Σεβίλλη την σεζόν που πέρασε, διεκδίκησε μέχρι τέλους την κορυφή του Ισπανικού πρωταθλήματος, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο και έχοντας μία πολύ καλή πορεία με την είσοδο της στην πρώτη τετράδα της τελικής κατάταξής. Κάτι ανάλογο θα προσπαθήσει να κάνει και φέτος, κοιτάζοντας διακριτικά και για λίγο πιο ψηλά. Απόλυτα δικαιολογημένη η αισιοδοξία που υπάρχει στις τάξεις του συλλόγου, με την προσθήκη του Λαμέλα να ενισχύει ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση της ομάδας του Γιούλεν Λοπετέγκι.



8.Ροντρίγκο Ντε Πολ (Από Ουντινέζε σε Ατλέτικο Μαδρίτης)

Παίχτης των Ροχιμπλάνκος για τα επόμενα 4 χρόνια θα είναι ο πρώην αρχηγός της Ουντινέζε, Ροντρίγκο Ντε Πόλ. Επιλογή (φυσικά) του Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο 27χρονος Διεθνής Αργεντίνος μέσος αγωνιζόταν στην ομάδα του Ούντινε τα τελευταία 5 χρόνια, όπου ήταν βασικός και αναντικατάστατος (177 συμμετοχές-33 γκόλ).Το ενδιαφέρον της Ρόμα σε πρώτο χρόνο δεν έδειξε να τον συγκινεί ιδιαίτερα ενώ οι μεγάλες του Ιταλικού ποδοσφαίρου μάλλον αδράνησαν.

 Οι Μαδριλένοι προσθέτουν ένα «πολυεργαλείο» στο ρόστερ τους και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής φαίνεται έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του με αρκετές πιθανότητες επιτυχίας, δίνοντας το ποδοσφαιρικό του στίγμα σε μία καλοδουλεμένη και συμπαγής ομάδα. Πολύ ουσιαστική κίνηση, η οποία μπορεί να μην είναι τόσο «φανταχτερή» όσο άλλες της λίστας, όμως υπάρχουν οι προϋποθέσεις να αποδειχθεί θησαυρός. ''Παλιά μου τέχνη, κόσκινο...'' θα μπορούσε να απαντήσει ο Σιμεόνε.



7.Μεμφις Ντεπάι (Απο Λυών σε Μπαρτσελόνα)

Επιστροφή στην ελίτ του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για τον Μέμφις Ντεπάι. Αυτή την φορά, όχι για το Μάντσεστερ αλλά για την Βαρκελώνη. Μετά από μία πολύ καλή χρονιά στην Λυών (40 συμμετοχές-23 γκόλ) αλλά και από μία γενικά πολύ παραγωγική παρουσία τη τελευταία τετραετία στην Γαλλική ομάδα (178 συμμετοχές-76 γκολ) ο Ολλανδός επιθετικός υπέγραψε ως ελεύθερος, συμβόλαιο διάρκειας 4 ετών με την ομάδα του Ρόναλτ Κούμαν. Ο 27χρονος φορ επιστρέφει στο υψηλότερο επίπεδο πιο ώριμος, πιο...υποψιασμένος και μάλλον πιο έτοιμος, με τις συνθήκες να φαίνονται ευνοϊκότερες για τον ίδιο. Ο Κούμαν φαίνεται διατεθειμένος να δώσει και τον χώρο και τον χρόνο που χρειάζεται ο συμπατριώτης του ποδοσφαιριστής για να ξεδιπλώσει τις ποδοσφαιρικές του αρετές και να βοηθήσει ουσιαστικά την Μπάρτσελόνα.






6.Ντάβιντ Αλάμπα (Από Μπάγερν Μονάχου σε Ρεάλ Μαδρίτης)

Μετά από περίπου δέκα χρόνια στην Μπάγερν με γεμάτες χρονιές (431 συμμετοχές-33 γκόλ), ο 29χρονος Αυστριακός αμυντικός υπέγραψε με την Ρεάλ Μαδρίτης συμβόλαιο μέχρι το 2025. Σημείο αναφοράς της υποδειγματικής αμυντικής λειτουργίας των Βαυαρών τα προηγούμενα χρόνια ,ο Ντάβιντ Αλάμπα πήρε ηγεμονικό συμβόλαιο από τους ανθρώπους της Βασίλισσας, οι οποίοι με την σειρά τους ποντάρουν πολλά στην ποιότητα και την εμπειρία του ποδοσφαιριστή. Ο μεγάλος Ζιζού επέμεινε για την απόκτηση του από πολύ νωρίς, δείγμα της αξίας του ίδιου του παίχτη αλλά και του πόσο σημαντικό ρόλο θα έχει στην επόμενη μέρα της Ρεάλ. 



5.Σέρχιο Αγκουέρο (Από Μάντσεστερ Σίτι σε Μπαρτσελόνα)

Συμπαίκτης του Λίονελ Μέσι με την φανέλα της Μπαρτσελόνα θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια, ο Σέρχιο Αγκουέρο. Μετά από μία δεκαετία στην Αγγλία με την φανέλα των «Πολιτών» και έχοντας 275 συμμετοχές και 174 γκόλ, ο 33χρονος επιθετικός έμεινε ελεύθερος από την Σίτι, για να υπογράψει διετές συμβόλαιο με τους Καταλανούς. Η Μπαρτσελόνα φαίνεται ότι προσθέτει στο έμψυχο δυναμικό της έναν παίχτη που της ταιριάζει απόλυτα και ο Αγκουέρο έχει -και με το παραπάνω- την δυνατότητα  να προσφέρει αυτά που ζητάει ο Κούμαν. Ιντριγκάρει φυσικά κάθε ποδοσφαιρόφιλο, η συνύπαρξη με τον Μέσι στο χορτάρι του Κάμπ Νού.



4.Ακφάρ Χακίμι (Από Ίντερ σε Παρί Σεν Ζερμέν)

Ένας από τους βασικούς συντελεστές της πορείας της Ίντερ, προς την φετινή κατάκτηση του Scudetto. Ο Ακφάρ Χακίμι ήταν ίσως ο καλύτερος παίχτης της ομάδας του Αντόνιο Κόντε. Ο 22χρονος Μαροκινός μπακ-χαφ πραγματοποίησε μία εκπληκτική χρονιά και αναγκάσε τους φίλους των Νερατζούρι να τον αγαπήσουν πολύ γρήγορα και φυσικά τους ανθρώπους της Παρί να ξοδέψουν 60 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνουν δικό τους. Είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα πλάγια μπάκ στον κόσμο και θα είναι παίχτης των Παριζιάνων μέχρι το 2026.Σπουδαία μεταγραφική κίνηση χωρίς αστερίσκους.



3.Ράφαελ Βαράν (Από Ρεάλ Μαδρίτης σε Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ) 

Ένα χρόνο προτού λήξει το συμβόλαιο του με την Ρεάλ, η Γιουνάιτεντ έκανε την μεγάλη έκπληξη, αποκτώντας τον πολύπειρο Γάλλο αμυντικό και βάζοντας στην...πολύπαθη αμυντική της γραμμή, έναν παίχτη που μπορεί επιτέλους να της εγγυηθεί σταθερότητα. Μετά από περίπου 10 χρόνια και 360 συμμετοχές με την Βασίλισσα, ο Ραφαελ Βαράν γίνεται κάτοικος Μάντσεστερ, με τους κόκκινους διάβολους να βγάζουν από τα ταμείο τους περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ για να προσθέσουν στο ρόστερ τους τον 28χρονο κεντρικό αμυντικό. Έναν παίχτη που έχει την εμπειρία, την ικανότητα αλλά και την απαιτούμενη πειθαρχία στο παιχνίδι του για να αλλάξει προς το καλύτερο την συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας. Μια αμυντική λειτουργία που έχει...ακούσει πολλά τα τελευταία χρόνια από τους φίλους του συλλόγου και όχι άδικα.



2.Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (Από Μίλαν σε Παρί Σεν Ζερμέν)

Είναι μόλις 22 χρονών. Κι 'όμως, είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής Ιταλίας έχοντας καταγράψει ήδη 215 συμμετοχές στο ενεργητικό του με την φανέλα της Μίλαν, όντας βασικός τα τελευταία 6 χρόνια! Γεννημένος στις 25 Φεβρουαρίου του 1999 (!) το μέλλον του προβλέπεται κάτι... παραπάνω από λαμπρό, ενώ αυτή τη στιγμή είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο. Η Παρί τον έκανε δικό της, προσφέροντας του ετήσιο συμβόλαιο 12 εκατομμυρίων ευρώ , καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσει την υπογραφή του παρά τις «σειρήνες» από άλλα κλάμπ. Για τον νεαρό γκολκίπερ ενδιαφέρθηκαν σχεδόν όλες οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, με πρώτη την Γιουβέντους. Το μικρό του όνομα είναι Gianluigi.



 1.Σέρχιο Ράμος (Από Ρεάλ Μαδρίτης σε Παρί Σεν Ζερμέν)

Μετά από...μία ολόκληρη ζωή στην Ρεάλ Μαδρίτης (671 συμμετοχές-101 γκόλ) ο 35χρονος πλέον Ισπανός αμυντικός θα φοράει την φανέλα των Παριζιάνων για τα επόμενα 2 χρόνια. Αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα στόπερ στην σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία. Στο πρόσωπο του πρώην αρχηγού των «Μερένχες», ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο φαίνεται πως βρήκε τον ηγέτη που έψαχνε, για την αμυντική γραμμή της ομάδας του. Έχει και την ποιότητα και την εμπειρία αλλά και (κυρίως) την προσωπικότητα που θα σπρώξει την «Dream Team» που έχουν δημιουργήσει οι Γάλλοι, στην πολυπόθητη κατάκτηση του Champions League.Τρόπαιο που έχει κατακτήσει ο ίδιος 4 φορές στην καριέρα του και είναι φυσικά ο απόλυτος στόχος της διοίκησης του Συλλόγου από το Παρίσι.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code