ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πρόσωπα Ο.Α.: Ο 46χρονος ΝοτιοΑφρικανός...που δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο μέσω του σκέιτμπορντ

 



Το σκέιτμπορντ έκανε το ντεμπούτο του φέτος στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και όπως δείχνουν οι ηλικίες των αγωνιζόμενων, δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος περιορισμός, αφού μεταξύ άλλων είχαμε το νεότερο ηλικιακά βάθρο στις γυναίκες, αλλά εκεί θα βρεθεί και ο 46χρονος ΝοτιοΑφρικανός, Ντάλας Ομπερχόλτζερ.

Ο Ομπερχόλτζερ θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολύ νέους ηλικιακά αντιπάλους, κάτι που δεν τον επηρεάζει ιδιαίτερα, καθώς δεν έχει άγχος και όπως αναφέρει: "Δεν πάω για να νικήσω. Δεν θα πάω για να πάρω το μετάλλιο". Έχει ήδη πολλές άσπρες τρίχες στα μαλλιά αλλά και στα γένια, αλλά κατάφερε να πάρει την πρόκριση μέσω των ΠροΟλυμπιακό τουρνουά, κάνοντας την μητέρα του πολύ περήφανη και ευτυχισμένη.

Ο 46χρονος ΝοτιοΑφρικανός ανέφερε σχετικά με αυτό ότι: "Είναι τελικώς πολύ χαρούμενη με τις επιλογές που έχω κάνει στην ζωή μου. Είναι ένα καλό συναίσθημα. Πήρε πολύ χρόνο στην μητέρα μου για να αναγνωρίσει αυτά που έχω κάνει στην ζωή μου. Το καλύτερο πράγμα που ξεχωρίζω από αυτήν την Ολυμπιακή εμπειρία είναι όταν η μητέρα μου είπε "Ουάου". 

Ο Ομπερχόλτζερ  κατάγεται από το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής και όπως τόνισε δεν είχε ποτέ πραγματική δουλειά, όλη του η ζωή είναι να κάνει σκέιτμπορντ. Για την ιστορία, ανάμεσα στους 80 άνδρες και γυναίκες σκέιτερ, θα βρούμε και τον Ρούνε Γκλίφμπεργκ, ο οποίος είναι οχτώ μήνες μεγαλύτερος από τον ΝοτιοΑφρικανό. 

Ο 46χρονος σκέιτερ έχει πτυχίο από πανεπιστήμιο στο μάρκετινγκ, ενώ έχει ασχοληθεί με πολλές ιδιαίτερες δουλειές, όπως όταν ήταν οδηγός των χορευτριών της Τζάνετ Τζάκσον για τις συναυλίες, ενώ του αρέσει η extreme ζωή, αφού για 16 μήνες έκανε  road trip από τον Καναδά στην Αργεντινή.

Ο αρχηγός για την ανατροπή του Άπαρτχαιντ στην Νότια Αφρική, Νέλσον Μαντέλα ήταν ακόμη στην φυλακή, όταν ο Ομπερχόλτζερ  έψαχνε χώρους στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ για να κάνει σκέιτμπορντ και με αυτό τον τρόπο επικοινωνούσε και με τους μαύρους συμπολίτες του και δήλωσε ότι: 'Πραγματικά με βοήθησε να ξεπεράσω την Άπαρτχαιντ εκπαίδευση μου". Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί το σκέιτμπορντ για να γλιτώσει τα παιδιά που ζουν σε "δύσκολες" γειτονιές από τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους δίνει την δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητες του. Έχει ιδρύσει το Indigo Youth Movement, με το οποίο έχτισε πολλά πάρκα για σκέιτμποργκ και ράμπες. Παρατηρώντας όλα αυτά, ο Ομπερχόλτζερ  αντιμετωπίζει την Ολυμπιακή πρόκληση με χαμόγελο και τόλμη.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code