ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο.Α.-Τένις: Στο κυνήγι του...Golden Slam ο Τζόκοβιτς

 


Αδιαμφισβήτητα ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι το φετινό πρόσωπο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Λούκα Ντόντσιτς, αφού μετά την νίκη επί της Αργεντινής (118-100) δήλωσε για τον Σέρβο ότι: «Πάντως υπάρχει κάποιος που είναι πιο δημοφιλής στο Ολυμπιακό Χωριό. Αυτός με τον οποίο βγάζουν περισσότερες φωτογραφίες είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς».

O 34χρονος Σέρβος τενίστας έχει εντυπωσιάσει τον κόσμο εδώ και μια 15ετία τόσο με την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του όσο και με τις αμέτρητες νίκες και τα πολυάριθμα βάθρα. Αν και μέχρι αυτή τη στιγμή έχει 20 Grand Slams όσο δηλαδή και οι Ναδάλ και Φέντερερ, την φετινή σεζόν, ο Νόλε δεν κυνηγάει απλά να τους ξεπεράσει, αλλά να κάνει ένα...μυθικό ρεκόρ, το Golden Slam.

Εύλογη απορία όλων αποτελεί το ότι τι είναι το Golden Slam. Και η απάντηση είναι απλή, αφού για να το πετύχει ένας τενίστας ή μια τενίστρια πρέπει να κατακτήσει όλα τα Grand Slams (Australian Open, Rolland Garros, Wimbledon, US Open) αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα σε μια χρονιά . Ο Σέρβος κυνηγάει κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ κάποιος άνδρας τενίστας, αλλά το είχε καταφέρει η Στέφι Γκραφ το 1988.

Πιο αναλυτικά, η Γερμανίδα τενίστρια σε διάστημα ενός χρόνου είχε κατακτήσει το Ρολάντ Γκαρρός (1988), το Αυστραλιανό Όπεν (1988), το US Open (1988), το Wimbledon (1988), αλλά και το χρυσό μετάλλιο στο μονό γυναικών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 στην Σεούλ της Ν.Κορέας.

Τώρα, 33 χρόνια μετά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θέλει να πετύχει αυτό το θρυλικό ρεκόρ, αφού έχει ήδη κατακτήσει φέτος το Αυστραλιανό Όπεν, το Γαλλικό Όπεν και το Wimbledon και βρίσκεται στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων στο μονό ανδρών, οπού θα βρεθεί αντιμέτωπος κόντρα στον Ζβέρεφ. Αν περάσει το εμπόδιο του Γερμανού τενίστα, τότε θα παίξει κόντρα σε έναν εκ των Khachanov (ROC)- Carreno Busta (ESP) στον τελικό, την Κυριακή (1/8).

Όπως πρωτοείπαμε το Golden Slam είναι αν κατακτήσει ένας τενίστας τα πάντα μέσα σε ένα χρόνο, αλλά επίσης υπάρχει και το Golden Slam Career. Αυτό το ρεκόρ διαφοροποιείται στο ότι δεν έχει ημερολογιακό deadline, αλλά ένας τενίστας τα καταφέρνει, αν τα κατακτήσει όλα στην καριέρα του. Πέρα από την Στέφι Γκραφ, μόνο ακόμη τρεις αθλητές τα έχουν καταφέρει. Ο λόγος για τους Αντρέ Αγκάσσι, Ραφαέλ Ναδάλ και Σερένα Γουίλιαμς.

Πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Τζόκοβιτς δήλωσε στο μέσο από το Μαυροβούνιο, MINA, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του US Open, ότι: "Eμπνέομαι για να παίξω το καλύτερο μου τένις και είμαι αισιόδοξος (σίγουρος) ότι μπορώ να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο μετά από μια εξαιρετική χρονιά μέχρι τώρα. Αλλά, είμαι απόλυτα αισιόδοξος και έχω κίνητρο για να εκπροσωπήσω την Σερβία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Λαχταρώ για μετάλλιο στο Τόκιο, ελπίζω να είναι χρυσό και μετά θα πάω στην Νέα Υόρκη, για να τα πάρω όλα".



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code