ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πρόσωπα Ο.Α.: Η Diaz πήρε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τις Φιλιππίνες και έλαβε 560.000 ευρώ και ένα σπίτι

 



Η Hidilyn Diaz έγραψε ιστορία αφού κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τις Φιλιππίνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, νικώντας στον τελικό των 55kg των γυναικών στην Άρση Βαρών. Η 30χρονη αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας σήκωσε 97 κιλά στο αρασέ, 127 στο επολέ-ζετέ και στο σύνολο 224 κιλά, αφήνοντας την Κινέζα Lao Qiuyun (223kg) και την Zulfiya Chinshanlo από το Καζακστάν (213kg) στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Αυτό είναι το πρώτο χρυσό όπως πρωτοείπαμε για τις Φιλιππίνες μετά από 97 χρόνια παρουσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg, η Diaz θα λάβει ως πριμ από το κράτος, 477.000 λίρες Αγγλίας (33 εκατομμύρια πέσος-560 χιλιάδες ευρώ) και ένα σπίτι. Το υπουργείο αθλητισμού των Φιλιππίνων επεσήμανε ότι για κάθε χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο από εδώ και πέρα, θα δίνονται 10 εκ. πέσος, δηλαδή 167.000 ευρώ. 

Η Diaz έμεινε για επτά μήνες μακριά από την οικογένεια της λόγω των πρωτοκόλλων του κορονοιού και έκανε προπόνηση στην Μαλαισία. Σε συνέντευξη που έδωσε ανέφερε ότι: "Μου έλειψε η μαμά μου και το φαγητό της. Αλλά αυτό είναι που θέλω, αυτό είναι που αγαπάω να κάνω".

 Ο εκπρόσωπος τύπου του προέδρου των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Νουτέρτε, Χάρι Ρόγκ υπογράμμισε ότι: "Όλο το έθνος των Φιλιππίνων είναι περήφανο για εσένα".

Δείτε στο tweet την προσπάθεια που της έδωσε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο:


Δείτε το σχετικό tweet:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code