ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο Νικολά Ντλαμινί: "Είμαι χαρούμενος που ξεπέρασα τις δυσκολίες του ετάπ και τερμάτισα"

 


Ο Νικολά Ντλαμινί της Qhubeka Nexthash έγραψε ιστορία στον φετινό Γύρο της Γαλλίας, αφού έγινε ο πρώτος μαύρος ΝοτιοΑφρικανός που συμμετείχε στην ιστορία της διοργάνωσης. Μετά το ένατο ετάπ την Κυριακή (4/7), ο Ντλαμινί σταμάτησε λόγω χρόνου και το sportsnewsgreece.gr με τον Άρη Κατσίδη βρέθηκαν στην συνέντευξη τύπου την Δευτέρα (5/7), οπού εκεί ο 25χρονος ποδηλάτης μίλησε μεταξύ άλλων για τις δυσκολίες του ένατο ετάπ αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπενθυμίζουμε ότι βρισκόταν στην οχταμελή αποστολή της Qhubeka και πάντα έχει ως στόχο να εμπνεύσει τους νεαρούς ΝοτιοΑφρικανούς ποδηλάτες, αφού είναι από τα μεγαλύτερα αθλητικά πρότυπα της χώρας. Ο Ντλαμινί θέλει να εμπνεύσει τους νέους, ειδικότερα αυτούς που μεγαλώνουν στις κωμοπόλεις όπως και αυτός και τώρα προσπαθεί να δώσει έμπνευση με τις εμφανίσεις του και στους μαύρους αθλητές. 

Ο Ντλαμίνι μεγάλωσε στο Κέιπ Τάουν και πριν γίνει ποδηλάτης, ήταν δρομέας, αλλά από το 2016 είναι επαγγελματίας στο άθλημα, ξεκινώντας με την αναπτυξιακή ομάδα της Dimension Data , ενώ αργότερα ενσωματώθηκε σε αγώνες του WorldTour. Έχει συμμετάσχει δύο φορές στην Vuelta (2019 και 2020) και τώρα έκανε το ντεμπούτο του και στο Le Tour de France, όπως επίσης και οι Bennett και Campanaerts από την Qhubeka. 

Μετά το ένατο ετάπ, ο Ντλαμινί δήλωσε ότι: "Ήταν ένα δύσκολο ετάπ και είχε κάποιες δύσκολες αναρριχήσεις. Η φύση του ετάπ και ο καιρός δεν το έκαναν εύκολο. Ήταν απλά μια κακή μέρα για να έχεις κακή μέρα. Ήμουν επίσης άτυχος να έχω σύγκρουση και να χάσω την επαφή και μετά ήμουν μόνος μου, οπότε πραγματικά ήταν πολύ δύσκολο να κάνω ποδήλατο με καλό ρυθμό και να πιάσω τους άλλους ποδηλάτες μόνος μου".

Στην συνέντευξη τύπου που έδωσε την Δευτέρα (5/7), ο 25χρονος Νοτιοαφριακανός ποδηλάτης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: " Με το ετάπ που ήταν την Κυριακή (4/7), νομίζω ότι δυσκολεύτηκε τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του peloton, με το καιρό αλλά και το τεραίν (εννοεί ότι ο καιρός ήταν βροχερός και το τεραίν ήταν δύσκολο). Σε αυτήν την μέρα δεν έχει πολλά πράγματα να πούμε, ήταν μια κακή μέρα, αλλά κάτι που κατάλαβα και στην σύγκρουση, είναι πως επρόκειτο η μέρα να είναι δύσκολη. Έκανε πολύ κρύο στις Άλπεις και δεν μπορούσες να πιάσεις τις τσέπες σου για να βρεις κάτι να φας, είτε για να πάρει το μπουκάλι με το νερό (το bidon). Προσπάθησα να υπολογίσω πόση ώρα θα μου έπαιρνε για να φτάσω στην κορυφή, θα ήταν το φαγητό σας για τα τελευταία 25 χιλιόμετρα και αυτό επρόκειτο να διαρκέσει περισσότερο από μια ώρα. Σκέφτηκα οι προκλήσεις εκεί θα ήταν πιο ήρεμες, αλλά έβλεπα κάποια παιδιά που έμπαινε στα αμάξια (των ομάδων) και τότε είπα στον εαυτό μου, πρέπει να προχωρήσω. ...Όταν τερμάτισα το πρόσωπο μου τα έλεγε όλα, δεν υπάρχουν πολλά που θα ήθελα να κρατήσω σήμερα και λόγω του καιρού, αλλά είμαι χαρούμενος που τα ξεπέρασα όλα και τερμάτισα". 

Σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ανέφερε ότι: " Ναι φυσικά (στοχεύω στο μετάλλιο). Έχουμε μια νέα ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαστε όλοι διαφορετικοί ποδηλάτες και νομίζω έχουμε την δυνατότητα να γίνουμε τα "darkhorses" (να κάνουμε την διαφορά από το πουθενά). Μπορώ να συμμετέχω αν "αποσπαστούν" αθλητές, στις αναβάσεις έχω την δυνατότητα να τα πάω πολύ καλά ακόμα και στο σπριντ θα έχω αυτοπεποίθηση, οπότε θεωρώ ότι θα πάμε με μια δυνατή ομάδα. Θα είναι πολύ ωραίο να έχουμε τον Νταρίλ Ίμπει, ο οποίος αν και τραυματίστηκε πριν μερικές εβδομάδες και προσπαθεί να αναρρώσει, αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ έμπειρος, κάτι που βοηθάει πολύ για να πάρει μετάλλιο. Θα είναι ένας καλός αγώνας, όλοι στοχεύουν σε αυτό, θα βρίσκονται οι μεγάλες χώρες, αλλά βρισκόμαστε στα μέσα της σεζόν οπότε δεν θα είναι κάτι καινούργιο, θα είναι ένας ακόμη μεγάλος αγώνας στην Ιαπωνία". 

Επόμενος μεγάλος αγώνας για τον Ντλαμινί θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες οπού εκεί θα εκπροσωπήσει την Νότια Αφρική στην ποδηλασία δρόμου, όπως και οι συμπατριώτες του Ράιαν Γκίμπονς και Νταρίλ Ίμπει, ενώ από Ελληνικής πλευράς θα εκπροσωπήσει την χώρα μας ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code