ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πρόσωπα Ολυμπιακών Αγώνων: Στο σκέιτμπορντ γυναικών το νεότερο ηλικιακά βάθρο

 


Ολυμπιονίκες...από κούνια. Απίστευτο και όμως είναι πραγματικότητα, η 13χρονη Γιαπωνέζα Μομίτζι Νισίγια έγραψε ιστορία την Δευτέρα (26/7), κατακτώντας το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην κατηγορία Street στο Σκέιτμπορντινγκ.

Η Νισίγια ήταν στο βάθρο μαζί με την επίσης 13χρονη Βραζιλιάνα Ραίσσα Λεάλ, που βγήκε δεύτερη και την Γιαπωνέζα 16χρονη, Φούνα Νακαγιάμα, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Με εύκολους υπολογισμούς, διαπιστώνουμε ότι το βάθρο είχε ηλικιακό μέσο όρο 14χρόνια και 191 ημέρες, το οποίο είναι το νεότερο ηλικιακά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Βέβαια η Νισίγια δεν κατέρριψε το ρεκόρ του νεότερου χρυσού Ολυμπιονίκη, κάτι το οποίο έχει η Αμερικανίδα Μαριορί Γκέστρινγκ στις καταδύσεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, που ήταν 13χρονών και 267 ημερών, δηλαδή 63 μέρες πιο νέα από την Γιαπωνέζα.

Η Ιαπωνία μέχρι αυτή τη στιγμή έχει σαρώσει τα χρυσά μετάλλια στο σκέιτμπορντ στην κατηγορία Street αφού πήρε το χρυσό στους άνδρες ο Γιούτο Χοριγκόμε, ενώ υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει και η κατηγορία Park, στην οποία υπάρχουν αθλήτριες που απειλούν όλα τα ηλικιακά ρεκόρ. Ο λόγος για την Σκάι Μπράουν από την Μ. Βρετανία, η οποία θα είναι 13χρονών και 28 ημερών την Τετάρτη (4/8) που θα διαγωνιστεί, αλλά και η Γιαπωνέζα Κοκόνα Χιράκι, η οποία θα είναι 12χρονών και 343 ημερών.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code