ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ελβετία-Ισπανία: ''Πολύ σκληρή για να πεθάνει'' η Ισπανία νίκη στα πέναλτι, απέναντι στην μαχητική Ελβετία (1-1, πεν. 1-3)


 Ελβετία και Ισπανία αναμετρήθηκαν στα προημιτελικά του Euro 2020, με στόχο την νίκη και την πρόκριση στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, με τους γηπεδούχους να προέρχονται από μία τεράστια πρόκριση, την οποία είχαν να πετύχουν από το 1954, από την άλλη οι Ισπανοί έκαναν μεγάλο παιχνίδι και βρίσκονται επάξια σε αυτήν την φάση, διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Άγγλος Μάικλ Όλιβερ και το παιχνίδι έγινε στην Αγία Πετρούπολη και την ''Γκάζπρομ Αρένα''.

Ελβετία και Ισπανία δεν τα ''βρήκαν'' στα 120 λεπτά και οδηγήθηκαν στα πέναλτι, με τις 2 ομάδες να παλεύουν με ''νύχια και με δόντια'' για την πρόκριση. 1-1 τελείωσε η κανονική διάρκεια με το αυτογκόλ του Ζακάρια στο 8' και το πλασέ του Σακίρι στο 68'. Τις διαφορές τους για την μεγάλη πρόκριση έλυσαν στα πέναλτι, όπου την νίκη και την πρόκριση πήρε η Ισπανία με σκορ 1-3. 

1ο ημίχρονο: Στην σέντρα της αναμέτρησης ήταν οι τυπικά φιλοξενούμενοι Ισπανοί. Το πρώτο σουτ έγινε από τους Ελβετούς με τον Σακίρι στο 2', η μπάλα κόντραρε και κατέληξε αργά στα χέρια του Ουνάι Σιμόν. Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού πίεζε ψηλά η Ισπανία, με την Ελβετία να είναι καλά κλεισμένη πίσω, προσπαθώντας να μην αφήσει κενούς χώρους. Η Ισπανία άνοιξε το σκορ με ένα σουτ του Τζόρντι Άλμπα, μετά από εκτέλεσε κόρνερ που πέρασε από όλους, η μπάλα κόντραρε στον Ζακάρια αιφνιδίασε τον Ζόμερ και έτσι έγινε το 0-1, στο 8' το γκολ χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον Ελβετό μέσο. Από εκεί και πέρα οι Ισπανοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και οι Ελβετοί προσπάθησαν να κρατήσουν λίγο την μπάλα στα πόδια τους. Ο Κόκε απείλησε για την Ισπανία στο 17', με μία ωραία εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Ζόμερ. Η Ελβετία στο 23ο λεπτό έκανε αναγκαστική αλλαγή και την θέση του Εμπολό, πήρε ο Βάργκας. Η Ισπανία απείλησε εκ νέου, μετά από ωραία σέντρα του Φεράν Τόρες, με στόχο τον Μοράτα, απομάκρυνε σε κόρνερ η ομάδα της Ελβατίας, στην συνέχεια ο Ζόμερ έκανε επέμβαση σε κεφαλιά του Αθπιλικουέτα, στο 25'. Οι Ισπανοί στην συνέχεια ήλεγξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού, με την ομάδα του Πέτκοβιτς να είναι ακίνδυνη προς την εστία του Ισπανού τερματοφύλακα. Ο Σακίρι πήρε μία κεφαλιά στο 33', χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Ουνάι Σιμόν. Η Ελβετία ανέβασε ρυθμό και πίεσε την Ισπανία, για αν φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Έτσι τελείωσε και το ημίχρονο με την Ισπανία να προηγείται με 0-1. 

2ο ημίχρονο: Στο δεύτερο 45λεπτο, το παιχνίδι ξεκίνησε η Ελβετία, η οποία βρισκόταν πίσω στο σκορ, από το 10ο συνολικά στο Euro αυτογκόλ. Η Ελβετία προσπάθησε να απειλήσει τους Ισπανούς με μία σέντρα, την οποία έδιωξε σε κόρνερ ο Άλμπα και σε δεύτερο χρόνο ο Ουνάι Σιμόν, από το οποίο δεν προέκυψε κάτι. Ο Ντάνι Όλμο ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα έκανε την σέντρα πήρε την κεφαλιά ο Μοράτα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ στο 50'. Ο Σακίρι στο 52' πήγε να αιφνιδιάσει τον Ουνάι Σιμόν με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα πέρασε όπως αναμενόταν άουτ΄. Στο 56΄ο Ζακάρια πήρε μια πολύ ωραια κεφαλιά, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ισπανού τερματοφύλακα και παρέμεινε έτσι το 0-1. Σαφώς καλύτερη και ανεβασμένη και πιο απειλητική η Ελβετία στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Ισπανούς να μην μπορούν να κρατήσουν τόσο την κατοχή πλέον. Η Ελβετία απείλησε στο 64' με τον Τσούμπερ να πλασάρει, αλλά ο Σιμόν ήταν εκεί, μετά από πολύ ωραία ανάπτυξη παιχνιδιού της Ελβετίας από την αριστερή πλευρά, στο 64'. Η Ελβετία έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με τον Σακίρι να υποδέχεται ωραία την πάσα και να πλασάρει με την μία, μετά από ασυνεννοησία της άμυνας της Ισπανίας, στο 68' το 1-1, την ασίστ έδωσε ο Φρόιλερ. Από εκεί και πέρα η Ισπανία προσπάθησε να ξανά πάρει το προβάδισμα του παιχνιδιού, με τους Ελβετούς να είναι και αυτοί με την σειρά τους πιο δραστήριοι. Στο 77' ο Φρόιλερ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα μετά από σκληρό μαρκάρισμα στον Τζεράνρντ Μορένο. Στο 79' ο Μορένο πήρε μία κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Κόκε, άουτ η μπάλα. Η Ισπανία απείλησε εκ νέου με ένα σουτ του Μορένο, εύκολα η μπάλα στα χέρια του Ζόμερ, στο 85'. Ακόμα ένα σουτ από τον Λαπόρτ στο 86', τίποτα το ιδιαίτερο. Έτσι τελείωσε και η Κανοική διάρκεια με τις 2 ομάδες να οδηγούνται στην παράταση. 

Παράταση: 

1ο ημίχρονο: Στην παράταση οδηγήθηκαν Ελβετία και Ισπανία, ώστε να περάσει μία από τις 2 στα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης. Ο Μορένο στο 92, πήρε την μπαλιά του Τζόρντι Άλμπα, σούταρε, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 95 η Ισπανία απείλησε εκ νέου με τον Τζόρντι Άλμπα ο οποίος σούταρε αλλά το σουτ δεν είχε τύχη. Η Ισπανία συνέχισε να πιέζει, ο Ντάνι Ολμο σούταρε στο 97' στο χέρι του Μορενο η μπάλα και άουτ. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήταν αυτή που κυριάρχησε στο πρώτο μέρος της παράτασης. Οι Ελβετοί έμειναν πίσω και κάλυψαν την άμυνά τους, με γνώμονα ότι είχαν και παίκτη λιγότερο. Ο Ογιαρθάμπαλ έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ, ο Ζόμερ έκανε εξαιρετική επέμβαση και κράτησε το σκορ στο 1-1. Η Ελβετία δυσκολεύτηκε πολύ να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της. Ο Ογιαρθάμπαλ πάλι βρήκε χώρο και απείλησε, έπιασε σταθερά την μπάλα ο Ζόμερ. Έτσι τελείωσε και το πρώτο 15λεπτο. 

2ο ημίχρονο: Η Ελβετία προσπάθησε να ρίξει τον ρυθμό και να μην αφήσει την Ισπανία να απειλήσει για να βρεθεί εκ νέου μπροστά στο σκορ, από την άλλη η Ισπανία πάλεψε για να πετύχει ένα γκολ. Η Ισπανία λιγο έλειψε να πετύχει ένα τέρμα, με τον Γιορέντε να σουτάρει την μπάλα, αλλά ο Ροντρίγκες με ένα απίθανο τάκλιν του είπε όχι στο 110'. Ο Όλμο σούταρε με την μία μετά από πολύ ωραίο γύρισμα του Τζόρντι Άλμπα, ο Ζόμερ ήταν για μία ακόμα φορά εκεί. Και δεν σταμάτησε εκεί σούταρε άλλη μία φορά μετά από κάθετη μπαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ στο 112'. Η Ελβετία δεν απείλησε καμία φορά την εστία του Ουνάι Σιμόν. Συνεχίστηκε η πολιορκία της Ισπανίας στην άμυνα της Ελβετίας η οποία άντεχε σθεναρά. Ο Μπουσκέτς απείλησε και αυτός με κεφαλιά, στο 116', ξανά ο ''Πορτιέρε'' της Γκλάντμπαχ ήταν εκεί. Στο 118' ο Μορένο εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας, πέρασε, σούταρε, αλλά ο Ζόμερ ήταν πάλι εκεί για να πει ''όχι''. Έτσι τελειώσε και η αναμέτρηση με τις 2 ομάδες να πηγαίνουν στην ''Ρώσικη ρουλέτα'', των Πέναλτι. 

Πέναλτι: 1-3, νίκη και πρόκριση η Ισπανία στα ημιτελικά του Euro 2020.

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Βίντμερ (Μπαπού 100'), Φρόιλερ, Ζακάρια (Σαρ 100'), Τσούμπερ (Φάσνατ 81'), Σακίρι (Σο 81'), Εμπολό (Βάργκας 23'), Σεφέροβιτς (Γκαβράνοβιτς 81').

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Πάου Τόρες (Τιάγκο 112') Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε (Γιορέντε 81), Πέδρι (Ρόντρι 119'), Σαράμπια (Ντάνι Όλμο 46'), Φεράν Τόρες (Ογιαρθάμπαλ 91), Μοράτα (Μορένο 54').

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code