ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Βέλγιο-Ιταλία 1-2 : Forza Ragazzi !!!


Με γκόλ των Μπαρέλα (30') και Ινσίνιε (41') η Ιταλία επικράτησε με 2-1 του Βελγίου στο Alianz Arena, για την φάση των ''8'' του Euro και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης! Μείωσε με πέναλντι ο Λουκάκου στο 45' για την ομάδα του Μαρτίνεθ.

Καλύτερη η Σκουάντρα Ατζούρα σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, έπαιξε έξυπνα, ήταν ουσιαστική στο παιχνίδι της, είχε την κατοχή της μπάλας και θα μπορούσε, εάν ήταν πιο εύστοχη, να είχε καθαρίσει την πρόκριση από πιο νωρίς. Πίεσε στο τέλος το Βέλγιο για την ισοφάριση, που είχε σε κακό βράδυ τόσο τον Λουκάκου όσο και τον (ανέτοιμο) Ντε Μπρόινε. 

Την Ισπανία θα αντιμετωπίσει στους ''4'' η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, η οποία συνεχίζει το αήττητο σερί της!


Το παιχνίδι 

Α ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, το παιχνίδι είχε ένα πολύ γρήγορο τέμπο με την μπάλα να πηγαίνει από την μία περιοχή στην άλλη, χωρίς κάποια ιδιαίτερη ευκαιρία όμως, για κάποια από τις δύο ομάδες.Στο 13ο λεπτό η Ιταλία σκόραρε, όμως το γκολ σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ ! Ο Ινσίνιε με φάουλ από τα δεξιά, έστειλε την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή του Κουρτουά, με τον Κιελίνι να παίρνει την πρώτη κεφαλιά,δίνοντας ασίστ στον Μπονούτσι που την έστειλε στα δίχτυα με τον ίδιο τρόπο. Στον έλεγχο της φάσης από το VAR ,φάνηκε πως ο Κιελίνι ήταν πιο μπροστά από τους αμυντικούς του Βελγίου και έτσι το γκολ ακυρώθηκε.

Στο 22ο λεπτό ο Ντε Μπρόινε με καταπληκτική ατομική προσπάθεια, έφτασε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της Ιταλίας, έκανε ένα πολύ δυνατό σούτ όμως ο Ντοναρούμα με μία καταπληκτική επέμβαση, έσωσε την εστία του. Τρία λεπτά αργότερα, στο 25ο λεπτό, ο Λουκάκου βρέθηκε σε πολύ επικίνδυνη θέση μέσα στην περιοχή της Ιταλίας, έκανε ένα πλασέ, όμως ο Ντοναρούμα είπε και πάλι ''οχι''.

Στο 30ο λεπτό η Ιταλία άνοιξε το σκορ!  Μετά από λάθος απομάκρυνση του Βερτόνγκεν μέσα στην περιοχή του Βελγίου, η μπάλα πήγε στα πόδια του Μπαρέλα, ο οποίος έκανε ένα δυνατό σούτ από τα δεξιά της περιοχής, κάνοντας το 1-0 !Στο 41' μετά από κόρνερ της Ιταλίας, η μπάλα έφτασε στον Κιέζα, που λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, έστειλε με δυνατό σούτ την μπάλα άουτ, δίπλα ακριβώς από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βελγίου. Δύο λεπτά αργότερα η Ιταλία έχασε κι άλλη μεγάλη ευκαιρία! Ο Ιμόμπιλε μπήκε μέσα στην περιοχή του Βελγίου, βρέθηκε σε πολύ καλή θέση όμως το σούτ του χτύπησε πάνω στα σώματα αμυντικών των Βέλγων, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα.

Το σφυροκόπημα της Ιταλία συνεχίστηκε. Στο 44' ο Ινσίνιε μετά από προσωπική ενέργεια, μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, έκανε ένα αριστοτεχνικό σούτ, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Κουρτουά και κάνοντας το 2-0
Το Βέλγιο δεν το έβαλε κάτω! Στην ακριβώς επόμενη φάση ο Ντι Λορέντσο ανέτρεψε τον Ντοκού μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλντι με τον Λουκάκου να αναλαμβάνει την εκτέλεση του,να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να μειώνει το σκορ σε 2-1.

Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 61ο λεπτό ο Λουκάκου έχασε απίστευτη ευκαιρία! Ο Ντοκού τροφοδότησε τον Αζάρ πολύ όμορφα από τα αριστερά, με τον δεύτερο να μπαίνει επικίνδυνα μέσα στην περιοχή του Ντοναρούμε,να δίνει με παράλληλη πάσα, ένα ''έτοιμο γκόλ'' στον Λουκάκου, με τον επιθετικό της Ίντερ να μην μπορεί να σκοράρει, καθώς ο Σπινατσόλα πάνω στην γραμμή, έσωσε την Ιταλία από την ισοφάριση.

Στο 66ο λεπτό η Ιταλία απάντησε.Ο Ινσίνιε με εκπληκτική μπαλιά απο τα αριστερά, βρήκε μόνο του τον Σπινατσόλα μέσα στην περιοχή των Βέλγων, με τον Ιταλό μπακ να σουτάρει απέναντι απο τον Κουρτουά και να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ!

Στο 70ο λεπτό το Βέλγιο έχασε κι άλλη μεγάλη ευκαιρία.Ο Τσάντλι απο τα αριστερά έκανε μία επικίνδυνη παράλληλη σέντρα όμως ούτε ο Λουκάκου ούτε ο Μέρτενς, που βρέθηκαν αμφότεροι σε πλεονεκτική θέση, δεν κατάφεραν να ακουμπήσουν την μπάλα μπροστά απο το τέρμα του Ντοναρούμα και να την στείλουν στα δίχτυα.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβαϊρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Τίλεμανς (69' Μέρτενς), Μενιέ (69' Τσαντλί), Τ. Αζάρ, Ντοκού, Ντε Μπρόινε, Λουκάκου

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Κιελίνι, Μπονούτσι, Σπινατσόλα (79' Εμερσον), Ντι Λορέντσο, Ζορζίνιο, Βεράτι (74' Κριστάντε), Μπαρέλα, Κιέζα (90' Τολόι), Ινσίνιε (79' Μπεράρντι), Ιμπόμπιλε (74' Μπελότι).






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code