ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ιταλία-Αυστρία 2-1 : Δύσκολα αλλά δίκαια στους ''8''


 Η Ιταλία χρειάστηκε να φτάσει στην παράταση τον αγώνα απέναντι στην μαχητική Αυστρία για να επικρατήσει τελικά με 2-1 στο...θρίλερ του Γουέμπλει και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Στην επόμενη φάση  περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Πορτογαλία-Βέλγιο που αγωνίζονται αύριο.

Κιέζα (95') και Πεσίνα (105') τα γκολ για την Σκουάντρα Ατζούρα, η οποία ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, είχε τις περισσότερες ευκαιρίες και την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να εντυπωσιάσει με την απόδοση της. Αντίθετα η ομάδα της Αυστρίας,η οποία μείωσε το σκορ με τον Κάλαιτζιτς στο 114', παρουσίασε ένα πολύ σκληροτράχηλο και συμπαγές σύνολο, που δυσκόλεψε πολύ την ομάδα του Μαντσίνι και έδειξε πως δίκαια έφτασε ως τους ''16'' .

Ο ΑΓΩΝΑΣ 

Α ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το ματς ξεκίνησε πολύ δυνατά, με τον ρυθμό να είναι πολύ γρήγορος και τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 6ο λεπτό ο Ιμόμπιλε δεν πρόλαβε να κοντρολάρει την μπάλα, σε καλή θέση μέσα στην περιοχή της Αυστρίας, μετά από μία πολύ έξυπνη κάθετη πάσα του Βεράτι, αφού βγήκε ο Μπάχμαν τελευταία στιγμη και μπλόκαρε. Στο 11ο λεπτό, μετά από λάθος στην άμυνα της Αυστριας, ο Σπινατσόλα βρέθηκε σε επικίνδυνη θέση αριστερά μέσα στην μεγάλη περιοχή, όμως το δυνατό σούτ του πέρασε άουτ .

Στο 17ο λεπτό η Ιταλία έχασε την καλύτερη της ευκαιρία : Μετά από πολύ καλή σέντρα του Σπινατσόλα από τα αριστερά, ο Μπαρέλα σούταρε αμαρκάριστος από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή, με τον Μπάχμαν να αποκρούει καταπληκτικά με τα πόδια. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά της Αυστρίας να χάσει ευκαιρία. Μετά από γέμισμα του Ζάμπιτσερ, ο Αρναούτοβιτς κέρδισε την κόντρα από τον Μπονούτσι έξω από την μεγάλη περιοχή, βρέθηκε σχεδόν απέναντι από τον Ντοναρούμα, όμως το ψηλοκρεμαστό σούτ του δεν βρήκε στόχο, περνώντας πάνω από τα δοκάρια των Ιταλών .

Στο 32' ο Ιμόμπιλε βρέθηκε αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή της Αυστρίας, έκανε ένα καταπληκτικό σούτ, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Μπάχμαν και να φεύγει άουτ! Στο 43ο λεπτό η Ιταλία κέρδισε ένα κόρνερ από τα αριστερά, ο Ινσίνιε το εκτέλεσε, ο Ντι Λορέντζο πήδηξε πιο ψηλά από όλους μέσα στην περιοχή, με την κεφαλιά του όμως να καταλήγει άουτ.

Το ημίχρονο έληξε, χωρίς κάποια άλλη αξιοσημείωτη ευκαιρία, με την Ιταλία να έχει την κατοχή της μπάλας, τις περισσότερες ευκαιρίες και την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους Αυστριακούς απο την πλευρά τους να πραγματοποιούν μια αξιοπρεπή εμφάνιση, να παρουσιάζουν μία σκληροτράχηλη ομάδα και μία πολύ συμπαγή άμυνα.

Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ομάδα του Μανσίνι να μπάινει φουριόζα ! Στο 47ο λεπτό η επικίνδυνη παράλληλη  πάσα του Μπερνάρντι από τα δεξιά , δεν βρήκε αποδέκτη μέσα στην περιοχή του Μπάχμαν, ενώ ένα λεπτό αργότερα, το σούτ του Ιμόμπιλε λίγο έξω από την μικρή περιοχή, βρήκε πάνω στα σώματα των αμυντικών της Αυστρίας !

Οι Αυστριακοί απάντησαν στην διπλή ευκαιρία της Ιταλίας στο 52'! Ο Μπάουμγκάρντνερ κέρδισε φάουλ σχεδόν πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής του Ντοναρούμα, ο Αλάμπα ανέλαβε την εκτέλεση του, αλλά το σούτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα έξω από το οριζόντιο δοκάρι της Ιταλίας, χάνοντας την μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του Φόντα. 

Στο 63 ο Βεράτι έχασε την μπάλα από τον Λάιμερ, ο οποίος τροφοδότησε τον Σάβιτζερ όπου σούταρε απο καλή θέση, με την μπάλα να κοντράρει στην πλάτη του Ατσέρμπι και να καταλήγει κόρνερ.Στο 65' η Αυστρία έβαλε γκολ το οποίο ακυρώθηκε από το VAR! Ο Λάινερ σέντραρε από τα δεξιά, ο Αλάμπα πήρε την πρώτη κεφαλιά, δίνοντας ουσιαστικά έτοιμο γκολ στον Αρναούτοβιτς, ο οποίος επίσης με το κεφάλι έβαλε την μπάλα στα δίχτυα. Το VAR τσέκαρε την φάση όπου φαίνεται ο Αρναούτοβιτς να είναι για πολύ λίγο οφσάιντ με το γκολ να ακυρώνεται!

Στο 71ο λεπτό ο Πεσίνα συνεργάστηκε με τον Λοκατέλι έξω από την περιοχή της Αυστρίας, με τον δεύτερο να επιχειρεί ένα σούτ αλλά να περνάει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπάχμαν! Στο 83ο λεπτό η Ιταλία έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Σπινατσόλα έβγαλε μία γλυκιά σέντρα από τα αριστερά, βρήκε τον Μπεράρντι αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή των Αυστριακών, αλλά το γυριστό σούτ που επιχείρησε ήταν απογοητευτικό, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, λίγο πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα, να σκοράρει.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση!

Παράταση Α Ημίχρονο

Η πρώτη ευκαιρία στην παράταση ήρθε στο 94', με τον Κιέζα να κάνει το σούτ απο καλή θέση μετά απο κούρσα, αριστερά στην μεγάλη περιοχή του Μπάχμαν και το σούτ του να φεύγει λίγο άουτ.Ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίχτης άνοιξε το σκορ! Ο Σπινατσόλα με σέντρα από τα αριστερά βρήκε εξαιρετικά τον Κιέζα, όπου έκανε μία φανταστική προσποίηση δεξιά απο την μικρή περιοχή της Αυστρίας και με δυνατό σούτ έκανε το 1-0 για τη Σκουάντα Ατζούρα !

Λίγο πρίν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης,στο 104' η Ιταλία κέρδισε φάουλ σε πολύ επικίνδυνο σημείο, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της Αυστρίας.Ο Ινσίνιε ανέλαβε την εκτέλεση και με ένα εκπληκτικό σούτ ανάγκασε τον Μπάχμαν να κάνει μία δύσκολη απόκρουση, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι και στην συνέχεια σε κόρνερ!

Ένα λεπτό αργότερα η Ιταλία έβαλε κι άλλο γκόλ, καθαρίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση! Ο Ινσίνιε έκανε μία παράλληλη πάσα απο τα αριστερά, ο Ατσέρμπι κέρδισε τις κόντρες μέσα στην περιοχή της Αυστρίας, η μπάλα στρώθηκε στον Πεσίνα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του Μαντσίνι και να κάνει με δυνατό σούτ το 2-0 !

Παράταση Β Ημίχρονο

Στο 113' η Αυστρία προσπάθησε να απαντήσει! Ο Σάμπιτσερ από πλεονεκτική θέση μέσα στην μικρή περιοχή της Ιταλίας έχασε διπλή ευκαιρία, στέλνοντας σε πρώτο χρόνο την μπάλα με σούτ στην πλάτη του Μπονούτσι και με δεύτερο σούτ την μπάλα ψηλά άουτ ,χάνοντας μοναδική ευκαιρία να μειώσει το σκορ για την ομάδα του Φόντα.

Ότι δεν κατάφερε ο Σάμπιτσερ το έκανε ένα λεπτό αργότερα ο Κάλαιτζιτς. Η Αυστρία κέρδισε ένα κόρνερ από δεξιά, o Σάουμπ έστειλε την μπάλα χαμηλά στο πρώτο δοκάρι του Ντοναρούμα και με μία γυριστή κεφαλιά ο Κάλαιτζιτς μείωσε το σκορ σε 2-1 και έβαλε το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα ξανά μέσα στο παιχνίδι για τα τελευταία λεπτά!

Μέχρι το τελικό σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι και η Ιταλία έστω κι έτσι, πήρε την πρόκριση !


 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code