ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ουαλία-Δανία (0-4): Στους «8» η εκπληκτική Δανία, με Ντόλμπεργκ πρωταγωνιστή


Στα προημιτελικά η εκπληκτική Δανία.

Ανήμερα της κατάκτησης του Euro 1992 οι τρομεροί Δανοί πέτυχαν μια σπουδαία νίκη-πρόκριση απέναντι στους Ουαλούς, με χρυσό σκόρερ τον Κάσπερ Ντόλμπεργκ που πέτυχε δύο τέρματα, με το πρώτο να είναι αριστούργημα. Ο Μέλε έκανε το 3-0 στο 89'. Το κερασάκι στη τούρτα έβαλε στο 90+4' ο Μπρέθγουεϊτ. Η ομάδα του Χιούμλαντ, πέρα από το διάστημα 5-20', που πιέστηκαν από τους Ουαλούς, ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμετρησης και ακόμα και μετά το 2-0 όταν οπισθοχώρησαν, δε δέχθηκαν μεγάλες φάσεις από την ομάδα του Πέιτζ. Από τη μεριά τους οι Ουαλοί πέτυχαν το στόχο τους που ήταν η πρόκριση από τον όμιλο, αλλά θα ήταν δύσκολο να προχωρήσουν και άλλο στη διοργάνωση. Το νικητή του Ολλανδία-Τσεχία θα αντιμετωπίσει στους «8» η Δανια.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Με το γνωστό 4-1-4-1 παρέταξε την ομάδα του ο Ρόμπερτ Πέιτζ. Ο Γουόρντ βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ρόντον και Ντέιβις. Ο Άλεν ήταν το 6αρι μπροστά από τα στόπερ, με κεντρικά μπροστά του τους Ράμσει και Μορέλ. Ο Γκάρεθ Μπέιλ βρέθηκε δεξιά στην επίθεση, ο Ντάνιελ Τζέιμς αριστερά και ο Κίφερ Μουρ στην κορυφή της επίθεσης.

Από τη μεριά του ο Κάσπερ Χιούμλαντ επέλεξε ξανά το 3-4-3. Ο Σμάιχελ ήταν ξανά κάτω από τα δοκάρια, με τους Κρίστενσεν, Κίερ και Βέστεργκαρντ να αποτελούν τη τριάδα της άμυνας. Λάρσεν και Μέλε ήταν τα ακραία φουλ μπακ δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, με τους Ντιλέινι και Χόιμπιεργκ να βρίσκονται στα κεντρικά χαφ. Ο Ντάμσγκαρντ βρέθηκε αριστερά στην επίθεση, ο Μπρέθγουεϊτ δεξιά και ο Ντόλμπεργκ στην κορυφή.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους Δανούς να έχουν την κατοχή της μπάλας και τους Ουαλούς να αμύνονται πίσω από αυτή, με σκοπό να χτυπήσουν στον κενό χώρο. Πρώτη φάση στο 8' με τον Ντόλμπεργκ να στριφογυρίζει εκτός περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Στο 10' ο Μπέιλ βρήκε κενό χώρο στον άξονα της Δανίας και δοκίμασε ένα πολύ καλό σουτ εκτός περιοχής, με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σμάιχελ. Η προσπάθεια αυτή του Μπέιλ έδειχνε διάθεση από τους Ουαλούς να ανέβουν μέτρα στο γήπεδο και να είναι αυτοί πιο απειλητικοί.

12ο λεπτό και νέο σουτ του Μπέιλ εκτός περιοχής, ξανά άουτ η μπάλα, με τον Σμάιχελ να βάζει τις φωνές στους συμπαίκτες του. Στο 18΄ο Τζέιμς σύγκλινε από τα αριστερά, δοκίμασε το σουτ με το δεξί, όμως ο Σμάιχελ μπλόκαρε εύκολα. Ο Χιούμλαντ από το 20' και μετά προώθησε τον Κρίστενσεν στα χαφ στο πλευρό του Ντιλέινι, πράγμα που έδωσε μέτρα στο γήπεδο στη Δανία. Στο 27' η Δανία πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Ντόλμπεργκ να κάνει μια εξαιρετική ενέργεια και αντίστοιχο πλασέ στο πλαϊνό μέρος των διχτύων του Γουόρντ.

Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τους Δανούς στο 32' με τους Ντιλέινι και Ντάμσγκαρντ να συνεργάζονται εξαιρετικά και τον Ντόλμπεργκ που έγινε κάτοχος της μπάλας να επιχειρεί με το τακουνάκι να σκοράρει, χωρίς να το καταφέρνει. Η Ουαλία δεν κατάφερε να επανέλθει στην απόδοσή της πριν το 20ο λεπτό, μετά το προβάδισμα της Δανίας, που την περιόρισε σε πολύ παθητικό παιχνίδι. Μεγάλη ευκαιρία για τη Δανία στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μέλε να γίνεται κάτοχος της σέντρας του Λάρσεν, αλλά να μη μπορεί να νικήσει τον Γουόρντ στην κλειστή του γωνία, στη τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης οι Δανοί πήραν διαφορά δύο τερμάτων, με τον Μπρέθγουεϊτ να σεντράρει, τον Γουίλιαμς να κάνει άσχημο διώξιμο και να στέλνει τη μπάλα πάνω στον Ντόλμπεργκ, με τον Δανό να γράφει το 2-0, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Στο 53' σέντρα του Τζέιμς με τον Μπέιλ να μπαίνει μπροστά από τον Μουρ και να του παίρνει τη μπουκιά από το στόμα, στέλνοντας τη μπάλα πολύ άουτ.

Στο 59' σουτ του Τζέιμς μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να αλλοιώνεται στον Κρίστενσεν. Στο επόμενο λεπτό και με τον Πέιτζ να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τον Γουίλσον, άλλαξε διάταξη σε 4-4-2. Στο 61' σουτ του Βέστεργκαρντ, κόντρα στον Μέφαμ, αλλά ο Γουόρντ μπλόκαρε εύκολα. 63' σουτ του Άλεν εκτός περιοχής στην κίνηση, πολύ πάνω από τα δοκάρια του Σμάιχελ. Στο 65' σέντρα σουτ του Γένσεν, λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γουόρντ.

Στο 79' ο Κορνέλιους ξεκίνησε ατομική προσπάθεια, όμως το σουτ του εκτός περιοχής κόντραρε στα σώματα και δεν απείλησε τον Γουόρντ. Στο 83' ο Μπρέθγουεϊτ σέντραρε από τα δεξιά, με τον Μέλε να μην προλαβαίνει να βάλει την προβολή και τον Μέφαμ να παραχωρεί κόρνερ. Στο 86' τεράστια ευκαιρία για τους Δανούς να κάνουν το 3-0, με τον Γουόρντ να αποκρούει την κεφαλιά του Μπόιλεσεν και τον Μπρέθγουεϊτ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι σε κενή εστία. Στο 89' η Δανία τελείωσε την υπόθεση πρόκριση. Ο Μέλε πήρε την εκπληκτική μπαλιά του Μπόιλεσεν και αφού έκανε προσποίηση σούταρε με το αριστερό στην κλειστή γωνιά του Γούρντ.

Η Ουαλία έμεινε και με δέκα παίκτες στο 90', με τον Γουίλσον να κάνει ένα πολύ άσχημο τάκλιν στον Μέλε. Ο Μπρέθγουεϊτ στο 90+4' έβαλε το κερασάκι στη τούρτα και έδωσε το έναυσμα για έξαλλα πανηγύρια.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ουαλία (4-1-4-1): Γουόρντ, Ρόμπερτς (Γουίλιαμς 41'), Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Άλεν, Ράμσει, Μορέλ (Γουίλσον 60'), Μπέιλ, Τζέιμς (Μπρουκς 79'), Μουρ (Ρόμπερτς 78').

Δανία (3-4-3): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κίερ (Άντερσεν 77'), Βέστεργκαρντ, Λάρσεν (Μπόιλεσεν 77'), Μέλε, Ντιλέινι (Γένσεν 60'), Χόιμπιεργκ, Ντάμσγκαρντ (Νόργκαρντ 60'), Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (Κορνέλιους 69').

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code