ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Δανία-Βέλγιο 1-2: Ντε Μπρούιν εσύ σούπεσταρ


Στην Κοπεγχάγη σε μία συγκλονιστική αναμέτρηση, Δανία και Βέλγιο αναμετρήθηκαν για την δεύτερη αγωνιστική του ομίλου τους. Λίγο η επιτακτικότητα για βαθμούς, λίγο η καυτή έδρα ώθησαν στους γηπεδούχους στο να επιβληθούν ενάντια των αντιπάλων. Ωστόσο ο μάγος που φέρει στο όνομα Κέβιν Ντε Μπρούιν είχε άλλη άποψη. Αγωνίστηκε για το δεύτερο μέρος και έφερε τα πάντα τούμπα. Ένα τέρμα για τους Δανούς στο πρώτο μέρος, δύο για τους Βέλγους στο δεύτερο. Ένα τέρμα ο Πόουλσεν από την μία και από ένα οι Θ.Αζάρ-Ντε Μπρούιν απ' την άλλη. Οι φιλοξενούμενοι προκρίνονται στην επόμενη φάση.

1ο Ημίχρονο

Το πρώτο μέρος ήταν για έναν ρόλο τον οποίον ανέλαβε η καταιγιστική Δανία. Πραγματοποιώντας την έκπληξη από τα πρώτα μόλις δευτερόλεπτα έπνιξε το Βέλγιο και δεν το άφησε να πάρει ανάσα για ολόκληρο το 45λεπτο. Μάλιστα μόλις στο 2ο λεπτό βρήκε δίχτυα, όταν ο Πόουλσεν πάτησε περιοχή και με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κουρτουά. Λίγο έλλειψε να ισοφαρίσει άμεσα η ομάδα του Μαρτίνεζ, ένα λεπτό αργότερα όπου η κεφαλιά ψαράκι του Μέρτενς βρήκε σε ετοιμότητα τον Σμάιχελ. Και από κει και 'πέρα το χάος. Καταιγισμός ευκαιριών από τους γηπεδούχους, με τους αντιπάλους μονίμως να αμύνονται και να μην μπορούν να διατηρήσουν κατοχή. Συγκλονιστικές στιγμές βιώσαμε στο 10ο λεπτό, όταν ο Κάιπερς διέκοψε για ένα λεπτό την αναμέτρηση προς τιμήν του Έρικσεν. Ηλεκτρίστηκε ολόκληρη η Κοπεγχάγη με αρκετούς να μη μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους. Έπειτα από 46 αγωνιστικά λεπτά, ο Ολλανδός ρεφ σφύριξε την λήξη του ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους μάλλον να στέκονται τυχερούς με μόνο ένα τέρμα παθητικό.

2ο Ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος σημαδεύτηκε με την επιστροφή του Ντε Μπρούιν στο γήπεδο έπειτα από τον τραυματισμό στον τελικό του Champions League. Και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Μόλις 10 λεπτά του χρειάστηκαν για να πραγματοποιήσει μία εξαιρετική ασίστ ώστε ο Θόργκαν Αζάρ να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Πάρε βάλε μέσα στην μικρή περιοχή. To Bέλγιο με τους αστέρες της πλέον στον αγωνιστικό χώρο (Ε.Αζάρ, Βίτσελ) κερδίζει το κέντρο, παίρνει μονομαχίες και φέρνει τούμπα τον αγώνα. Με ποιόν άλλον; Mε τον χαρισματικό μέσο της Σίτι KDB, ο οποίος απέδειξε ότι δε μοιράζει μόνο γκολ. Αλλά σκοράρει κιόλας όπως έκανε στο 70 με ξερό, άπιαστο αριστερό σουτ. Έξω από την περιοχή, μονοκόμματο αφήνοντας τον Σμάιχελ ανήμπορο να αντιδράσει. Μοναδική ευκαιρία από τον Μπρεθγουέιτ στο 87ο όταν έπειτα από συστημένη σέντρα του Όλσεν έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά. Υπεροχή των γηπεδούχων μέχρι το τέλος, ωστόσο το τυχερό αλλά και χαρισματικό Βέλγιο απέδρασε από την κόλασε και προκρίηκε στην επόμενηφάση. Έπειτα από 95 λεπτά αγώνα ο Κάιπερς έληξε την αναμέτρηση. Τελικό σκορ 1-2.

Κατοχή: 46%-54%

Τελικές: 21(6)-6(5)

Συνθέσεις

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ - Κρίστενσεν, Κιάερ, Βέστεργκαρντ, Μάλε- Βας, Χόιμπεργκ, Ντιλέινι- Πόουλσεν, Ντάμσγκαρντ, Μπρέθγουεϊτ.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά - Φερτόνχεν, Ντεναγιέρ, Αλντερβάιρελντ - Θ. Αζάρ, Ντεντόνκερ, Τίλεμανς, Μενιέ - Καρασκό, Λουκακού , Μέρτενς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code