ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ιταλία-Ουαλία (1-0): 3Χ3 η τρομερή Ιταλία- Προκρίθηκαν και οι Ουαλοί

 


Πρώτη και καλύτερη η ομάδα του Μαντσίνι.

Η Ιταλία επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της στον πρώτο όμιλο, καθώς με τη νίκη της επί της Ουαλίας έκανε το 3χ3 και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ. Σοβαρή εμφάνιση και σήμερα από τους Ιταλούς, με καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο ανά διαστήματα, παρά τις πολλές αλλαγές του Μαντσίνι, έχοντας δώσει χρόνο συμμετοχής πλέον σε όλους τους παίκτες του ρόστερ, πλην του τρίτου τερματοφύλακα, του Μέρετ. Από τη μεριά της η ομάδα του Πέιτζ δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές απειλές στην εστία του Ντοναρούμα, με τους Ροντόν και Μπέιλ να έχουν τις κορυφαίες ευκαιρίες για το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα. Παρόλα αυτά προκρίθηκαν ως δεύτεροι στην ισοβαθμία με τους Ελβετούς.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Με τη γνωστή συνταγή του 4-3-3 αλλά και με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα παρέταξε την ομάδα του ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο Ντοναρούμα ήταν ξανά κάτω από τα δοκάρια, με τον Τολόι δεξιά στην άμυνα και τον Έμερσον αριστερά. Οι Μπονούτσι και Μπαστόνι ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ζορζίνιο, Πεσσίνα και Βεράτι ήταν η τριάδα στον άξονα, με τους Λοκατέλι και Μπαρέλα να παίρνουν τις απαραίτητες ανάσες. Δεξιά στην επίθεση ο Μπερναντέσκι, αριστερά ο Κιέζα και στην κορυφή ο Μπελότι.

Αλλαγή συστήματος για τους Ουαλούς, με τον Ρόμπερτ Πέιτζ να επιλέγει το 5-3-2 για την αναμέτρηση με τους Ιταλούς. Ο Γουόρντ διατήρησε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια. Ο Ρόμπερτς ήταν δεξιά στην άμυνα, με τον Γουίλιαμς να παίρνει θέση αριστερά και τον Αμπαντού να προστίθεται δίπλα στους Ρόντον και Γκούντερ. Άλεν, Ράμσει και Μορέλ ήταν τα τρία κεντρικά χαφ, με τους Γκάρεθ Μπέιλ και Ντάνιελ Τζέιμς να αποτελούν την αιχμή του δόρατος.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Ιταλία να έχει τον έλεγχο της κατοχής και να προσπαθεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Ουαλίας κυρίως από τα πλάγια. Στο 11 η πρώτη ευκαιρία του ματς, με τον Μπαστόνι να σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Μπελότι δεν έκανε σωστή επαφή με τη μπάλα και πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Γουόρντ. Στο 15' σουτ του Έμερσον εκτός περιοχής, η μπάλα έσκασε αλλά δε δυσκόλεψε τον Γουόρντ να μπλοκάρει. Στο 17' σουτ του Τολόι από το ύψος της περιοχής, κοντράρει πάνω στον Πεσσίνα, δε δυσκόλεψε όμως τον τερματοφύλακα των Ουαλών.

Σταδιακά οι Ουαλοί ανέβαζαν το ρυθμό και έπαιρναν περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Όταν πατούσαν όμως στην περιοχή των Ιταλών δεν είχαν σωστή τελική πάσα. Στο 24' πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα σε Κιέζα και Μπερναντέσκι, με τον τελευταίο να περνάει κάθετα στον Μπελότι, όμως ο επιθετικός της Τορίνο από πλεονεκτική θέση αστόχησε. Στο 27' κόρνερ για την Ουαλία, ο Τζέιμς σημάδεψε τον Γκούντερ, όμως η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Ντοναρούμα.

Στο 28' σουτ του Βεράτι εντός περιοχής, μετά από απανωτές προσποιήσεις, όμως δεν απείλησε τον Γουόρντ. Στο 29' μετά από σέντρα του Έμερσον η μπάλα έφτασε στον Κιέζα στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Αμπάντου του έβαλε το στοπ. Στο 34' κεφαλιά του Ρόντον μετά από φάουλ του Τζέιμς, μπλόκαρε εύκολα ο Ντοναρούμα. Στο 39' η Ιταλία ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ. Ο Βεράτι εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά ο Πεσσίνα πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με μία απλή επαφή έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Γουόρντ.Στο 42' νέα σέντρα από τον Βεράτι, κίνηση φορ από τον Πεσσίνα, όμως δε βρήκε σωστά τη μπάλα και με την παρέμβαση του Άμπαντου κατέληξε κόρνερ στη τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη ο αγώνας ξεκίνησε με την Ουαλία να θέλει να ανεβάσει την ένταση της, όμως η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για την Ιταλία στο 52', με το φάουλ του Μπερναντέσκι να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Γουόρντ. Στο 54' ο Ράμσει άργησε υπερβολικά να εκτελέσει και ο Ζορζίνιο πρόλαβε να του βάλει το στοπ στη μικρή περιοχή. Στο 55' το έργο της Ουαλίας δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο, όταν ο Αμπάντου μάρκαρε πολύ άτσαλα τον Μπερναντέσκι στον αστράγαλο και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Ωραία ατομική ενέργεια του Κιέζα στο 58', όμως το σουτ του ήταν αδύναμο και μπλόκαρε εύκολα ο Γουόρντ.

Στο 65' τρομερή ατομική ενέργεια του Κιέζα, γύρισε παράλληλα εντός μικρής περιοχής, αλλά ο Γουόρντ είπε όχι στον Μπελότι. Από το κόρνερ που προέκυψε, κεφαλιά του Τολόι στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα άουτ. Προσπάθεια του Ζορζίνιο και παράλληλο γύρισμο στο 68', με το σουτ του Έμερσον να κοντράρει στα σώματα. Στο 75' τεράστια ευκαιρία για την Ουαλία, όταν μετά από φάουλ ο Ρόντον παίρνει την κεφαλιά η μπάλα φτάνει στον Μπέιλ και αυτός ολομόναχος με ένα γυριστό σουτ τη στέλνει πάνω από τα δοκάρια του Ντοναρούμα.

Σταδιακά ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε, με τις πολλές αλλαγές από τις δύο ομάδες να συντελούν σε αυτό. Στο 89' ο Μπελότι μετά από φάση γύρισε εκπληκτικά το κορμί του και σούταρε από το ύψος της περιοχής, όμως ο Γουόρντ με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε. Στο 92' νέα προσπάθεια του Μπελότι, ξανά όχι από τον Γουόρντ στη τελευταία φάση της αναμέτρησης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ιταλία (4-3-3): Ντοναρούμα (Σιρίγου 89'), Τολόι, Μπονούτσι (Ατσέρμπι 46'), Μπαστόνι, Έμερσον, Ζορζίνιο (Κριστάντε 75'), Πεσσίνα (Καστροβίλι 86'), Βεράτι, Μπερναντέσκι (Ρασπαντόρι 75'), Κιέζα, Μπελότι.

Ουαλία (5-3-2): Γουόρντ, Ρόμπερτς, Γκούντερ, Ρόντον, Άμπαντου, Γουίλιαμς (Ντέιβις 86'), Ράμσει, Άλεν (Λέβιτ 86'), Μορέλ (Μουρ 60'), Τζέιμς (Γουίλσον 74'), Μπέιλ (Μπρουκς 86').

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code